hot hot hot

Jag gillar inte vintern för det är kallt och för att inte frysa så behöver man bylta på sig en massa kläder... Vill inte säga att jag inte gillar sommaren för det känns så fel. Jag gillar sommaren! Men jag älskar våren! Sensommar/höst är också nice.
Igår och idag har det varit oooooootroligt varmt. Jag har i och för sig jobbat så jag har suttit inomhus i princip hela dagarna, men tagit mig ut på rast och lunch. Har knappt kunnat sitta i solen utan fått hålla mig i skuggan.

Nedräkningen har börjat på allvar. Jobbar imorgon och sedan är jag ledig resten av veckan. London hägrar!! Ska bli nice! Ser fram emot att umgås med lillasyster.


våt hund

Förstår inte hur vissa människor tänker... I morse när jag åkte till jobbet så kommer det en kvinna med sin golden retriever på bussen. I sig inget problem för mig att man har med hunden, men den här kvinnan gör alltid på samma sätt.... På bussarna finns tydlig information i form av en klisterdekal med en hund och en pil bakåt samt text om att pälsdjur ska vara i bakre delen av bussen. Denna kvinna har inte fattat detta. Hon sätter sig alltid i främre delen av bussen. Idag, när det regnade ute kom hon på med sin blöta hund och skulle då tvunget komma och sätta sig där jag satt. Jag var redan på lite kinkigt humör så jag blev irriterad och reste mig och bytte plats, men inte innan hennes hund lite lätt hann komma i kontakt med mig! Missförstå mig inte, jag tycker om hundar, men BLÖT HUND ÄR INTE KUL! BLÖT HUND LUKTAR INTE SÅ MYSIGT och jag vill definitivt INTE lukta blöt hund när jag kommer till jobbet. Sån tur var hade jag morgonpasset i örat, så de fick mig som vanligt att må lite bättre. Tycker att människor kan visa lite hänsyn.

ÄLSKA MORGONPASSET I P3. Förgyller mina morgnar... =)

shit pommes....

Satt här i lugn och ro och tittade på min favvo-serie Grey´s Anatomy. Att det blev Izzie och Alex som gifte sig var ju helt underbart. Lite bitterljuvt sådär och som vanligt börjar tårkanalen arbeta på mig. Efter att lite tårar runnit så fick jag just värsta panikgråten. Började hyperventliera. Förstår inte varför, men kan inte tänka mig att det har med tvprogrammet att göra egentligen. Sitter nu här och tar djupa andetag för jag gillar inte känslan av panik som jag just fick. Det är inget bra. Känner att jag nu ska sätta mig och spela något spel på datorn för att få bprt tankarna som just nu väller upp. Orkar inte med dem ikväll....


kissnödighetssyndromet

Är det bara jag som känner till det? Som har det problemet? Du som läser undrar såklart vad jag svamlar om... Jo, det här med när man blir kissnödig. För mig slår det sällan fel. Jag kan känna att jag behöver gå på toaletten, sådär lite lagom kissnödig ni vet. Men inte då... när jag gått in på toaletten och precis stängt dörren så är det som att något släpper i mig...Plötsligt är jag så kissnödig att jag knappt hinner få av mig byxorna. Fattar nada! =/
Eller så... kommer hem från jobbet, inte kissnödig, men så fort jag kommer in i trappen så börjar det.. jag känner behovet av att gå på toaletten. Värre blir det när jag kommer upp för trappen och ska låsa upp dörren. Då är jag redan smått desperat. Hinner precis in på toa i tid. Detta är illa =).
Jag kan gå timmar, rentav nästan hela dagen utan att behöva gå på toaletten, men nog fan blir jag löjligt desperat kissnödig ibland och det dessutom när jag är på väg att gå på toa..... fjanterier =)

inflyttningsfest

Igår var jag på fest. Inflyttningsfest hos en kollega och hans pojkvän. Det var jättetrevligt. I inbjudan stod det att den började klockan 18. jag var där ca 18:30 när jag kom. Trodde först att jag var först, men det var faktisk ett par personer till där. Det blev en mycket trevlig kväll. Lång blev den också. Var hemma ungefär 06:15 imorse. Festen hade musik som tema. Jag försökte mig på att se ut (i håret åtminstone) som 80-talets Samantha/Susie/Pernilla/Sabrina/Bonnie. Var tänkt att jag skulle klä ut mig till en av dem, men det blev inte så så jag kom på den briljanta tanken att jag representerade dessa 80-tals kvinnor i en blandning. Sen att mitt hår lever sitt eget liv och trots fön/tupering/skum/hårspray inte vill hålla sig uppe är ju en story för sig. Hur som helst så var det en väldigt trevlig kväll/natt med en blandning av olika människor. Jag kände en del, kände till en del och andra var det första gången och kanske ända gången jag träffade.
Funderade igår på en fråga som kommer ibland...den kommer från straighta singel tjejer oftast.... "är han bög?" eller.. "finns det några heterokillar här?" och så... "är han bög/hetero?".  När det gäller bögar så ställer de inte frågan så ofta för de flesta som jag träffat verkar ha en (ibland bra ibland inte så bra) "gaydar" som det kallas. Det där som gör att de snabbt kan avgöra om en man som kommer in i rummet är homosexuell eller inte. Fascinerande tycker jag.

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. När jag kom hem gick jag och lade mig. Sov åtta timmar så klockan var över två när jag vaknade och gick upp. Gick då direkt in i duschen och skulle reda ut mitt hår. Hade huvudvärk vilket inte var så skönt så jag tog en värktablett först. Det var såååååååå skönt att duscha en stund och jag konstaterade att bortsett från huvudvärken så mådde jag bra. Det var inte helt lätt, men det gick bättre än förväntat att borsta ut oredan som var mitt hår. Efter det har jag softat hela dagen. Har känts helt ok att "slösa bort" dagen på detta sätt.  Trots bättre vetande så övertalade jag mig själv till att köpa pizza till middag idag. Gott var det men jag har ju varit sååå mätt hela kvällen.

Känner nu att jag ska gå och lägga mig så att jag orkar upp i morgon bitti.

Godnatt världen

Här kommer ett utlovat blogginlägg...

I mitt team på jobbet så arbetar vi nu med ett projekt. Det har gått väldigt bra för allihopa, alla har blivit mycket bättre. När vi pratade om det lite idag så sa jag till ett par kollegor att jag tyckte de var jätteduktiga eftersom de gått ner i tid (det handlar om att vi "mäter tid").  Då säger en annan kollega: "Men jag då? Jag har också gått ner!" Lovade henne att nämna henne i min blogg eftersom jag skrivit om andra här förut.. Saken är den att jag inte "hänger ut" någon på min blogg, men eftersom hon vet om att detta skriver jag nu: Josie här får du! Du är nu nämnd i min blogg!

kram


Röda och gröna kryss

I förrgår fick jag en komplimang av en kollega. Hon sa att hon tyckte att jag hade fina ögon. Igår sa jag till henne att det var mitt gröna kryss och att jag blev jätteglad. När jag sa det sa en annan kollega, J, "har du fina ögon?" Mhhhhmmm...glädjen över komplimangen sjönk genast. Elaka människa =).

Nu ska jag jobba....

långhelg??!!

Nej inte då. Jag jobbar både imorgon och på fredag. Har känts lite lagom kul idag när kundderna och vissa kollegor har önskat trevlig helg. Det blir säkert ok på jobbet. Brukar vara det för det mesta. Dagen idag var en trög dag. Började fel med att jag försov mig och fick stressa som en liten blå. Kommer ut och ska ta bussen... ser den åka från hållplatsen. Kom i och för sig i tid till jobbet, men inte som jag brukar och jag hann därför inte få min latte. Jag behövde den verkligen idag och så fick jag den inte. Har varit seg hela dagen. Svårt att känna positivt och piggt. Tycker mitt jobb är roligt och gillar våra kunder, men idag har jag inte gjort det så mycket. De har inte velat förstå mig idag och jag har funderat på huruvida felet låg hos mig eller dem och självklart så måste det ju ligga hos dem =)..... eller.....?! 

Nu är jag supernannig och ska gå och besöka min kudde... 

I´m in love with a fairytale...

Den låten har jag fått på hjärnan. Har haft det sedan jag hörde den på radion imorse. Jag och en kollega har nynnat på den hela dagen och jag får inte ur den ur skallen. Tänkte tvinga ut den på vägen hem genom att ha den på repeat i min mobil. Funkade inte....

" I'm in love with a fairytale, even though it hurts.
Cause I don't care if I lose my mind.
I'm already cursed. "

 


Norge nästa?!

Vi kom hem ca 22:15 ikväll så jag såg inte hela Eurovisionsschlagerfestivalen (heter det så?). Satte mig och kollade lite halvhjärtat på den. Höll på med annat på datorn samtidigt. Har hört i veckan från kollegor om den otroligt söta norrman som också sjunger en himla bra låt, han har bra röst.... yada yada... vad vet jag och orka bry sig?! Det blir säkert bra... OCH det blev det ju. Han vann visst.  Kul för honom och kul för Norge. Tristare var det väl för Malena och Sverige som kom på 21:a eller var det 22:a plats? Sverige kommer alltså att behöva kvala även nästa år. inte bra det här... men men.. MEN HÖRRNI! Jag skulle ju gå och lägga mig. Min man frågade mig just om jag visste att klockan var rätt mycket.... jag vet och därför ska jag göra just det jag sagt, nämligen gå och lägga mig!

Godnatt Sverige!!


såååå trött

Denna vecka har jag varit sjukt trött. Kännt det som att världen pågår runt omkring mig utan att jag riktigt deltar.

Idag har varit en skön, trevlig dag. Var i Uppsala och Knutby med älsklingen och fick njutit av solen. Spelat Yatzi, tycker det är trevligt. Nu har jag lite sura uppstötningar och det är inte så mysigt. Ska nog ta lite antisurauppstötningar-medel och sedan gå och lägga mig... Njae,först ska jag ladda tvättmaskinen. Vi har ju timer på den så att om jag sätter igång den på timer nu så är första maskinen klar när jag vaknar.

Haa-a-ta pendeltåg... I´m a loser baby, jag har inget körkort...

Idag var en rätt ok dag på jobbet. Hade ett one2one med min chef och fick veta att jag klarat bonus i QC igen! Very nice! Vi hade ett ganska givande teammöte. Jag har fått veta att jag är ledig midsommarafton utan att behöva använda mina semesterdagar till det. (hade tagit semester redan, men nu sparar jag den dagen,,, )

Å SÅ HÄNDER DET.... jag ska åka hem och det verkar till en början gå bra...... Får vänta en stund på bussen vid jobbet, men det gör inget eftersom det är skönt väder och jag passar på att läsa min bok. Kommer till centralen i tid och eftersom jag är en aning hungrig så blir det en korv med bröd på pressbyrån (inte bra jag vet, men bortse från det nu...), hinner givetvis med pendeltåget och så långt är allt frid och fröjd. Det är väl på tåget som det händer.... när man sitter där och inget kan göra..... tåget börjar sakta ner och sen "glida" fram sakteliga tills det tar stopp. MELLAN TVÅ STATIONER! Det tar ett bra tag innan vi får veta vad som hänt. Till en början handlar det om strömmen... Det visar sig att en bil har kört av en bro rätt in i ledningarna. (jäkla onödigt =>)4 spår är plötsligt "döda". Problemet är att det fortfarande är strömförande ledningar som nu inte sitter där de ska. Brandkår och polis kommer dit. Pendeltåget skulle ha varit i Märsta kl 21:26 och jag skulle varit hemma ca 15 minuter därefter.... MEN INTE DÅ!!!  Klockan är nu 01:27 och jag har varit hemma i ca 20 min. Martin var snäll nog och kom och hämtade mig! Vi fick inte gå av tåget till en början... inte förrän klockan var ca 00:20 började vi gå av tåget.
Jag fascinerades av att det inte verkade vara någon enda passagerare på tåget som var förbannad. Alla tog det ganska lugnt. Visst blev vi lite frustrerade emellanåt, men ingen var sur/ilsken. Vi var några som istället hade en trevlig stund när vi satt där och spekulerade över händelsen.

Nu är jag trött och det är sovdags!

Puss i ljumsken!

liten utflykt

Idag har jag och maken varit iväg på en liten utflykt. Vi skulle till PC City för det ska tydligen vara deras ALLRA sista dag som de har öppet. Vi var där, men jag hittade inget kul till mig idag. Efter det åkte vi till ett ställe där det finns en superstor "loppis". Martin gick in och jag valde att sitta utanför i det sköna vädret och läsa en bok. Efter att vi varit där bestämde vi oss för att åka och hälsa på min svärfar en sväng. Svärfar var på sin båt "Alex". Han håller ständigt på att bygga på den. Det var första gången jag besökte båten. Tror nog det kan bli riktigt bra när den blir färdig. Vem vet, det kanske blir så att jag åker med en tur i sommar. Jag är ju lite av en landkrabba.
När vi var på båten fick vi syn på en liten ekorre. Den var inte så jätterädd för oss människor. Fick taget lite bilder som jag delar med mig här nedan...
      

Kärlek

JAG ÄLSKAR MIN MAN!

Varje del av mig säger att jag älskar honom. Inte alltid jag tycker om honom, men jag älskar honom!

Hur mycket?

Ja, det är frågan! Hur mycket av sig själv vågar man blotta här på internet? Att blogga för mig är som att skriva dagbok. Fast ändå inte. Jag vågar inte "lämna ut" mig själv helt. Och vill inte "lämna ut" någon annan heller. Samtidigt så vill jag ju skriva av mig. Vill få ut det som finns inom mig. Vill skriva ner mina tankar och funderingar. 
Vad gör man när man känner att man inte har någon att prata med? När man känner sig ensam fast man har ett förhållande med någon?! 
Frågor.... är det fel att skilja sig? Är man feg då? Är det den lätta utvägen? Hur gör man om man är i ett förhållande och man vet att båda parterna älskar varandra, men man kanske inte är lämpade att leva ihop? Ska man då vara särbo istället? Att vara särbo, är det både att ha kakan och äta den samtidigt?
Det finns 2-års kris och det finns 7-års kris och .... hur jävla många kriser kan det finnas och hur jävla långa ska de vara?
Hur gör man när någon älskar inte mår bra i sig själv, men inte gör något åt det?
Alla de här tankarna dyker upp när jag tittar på olika TV-program och jag undrar hur det skulle vara för mig om jag befann mig i samma situation som dessa människor som "bjuder på sig själv" i talkshows eller de i filmen för den delen.
Skulle kanske sluta titta så mycket på "dumburken" så att jag slapp alla dessa tankar virvlande i min skalle. Det kan lätt bli tröttsamt att vara jag.

Tänk om den du lever med har en affär med någon och har haft en affär med ytterliggare någon annan!
Eller för den delen om din levnadspartner klär sig i dina kläder när du inte är hemma eller om han/hon är prostituerad.... Blir konstigt i hjärnkontoret ibland!

Dagsutflykt

Idag hade maken ett kundbesök i Avesta. Jag bestämde mig för att följa med. Hade aldrig varit där förut. Det var skönt att komma "bort" även om det bara var för några timmar. Här nedan följer lite bilder...

          

En fin liten stad. Det var tyvärr lite för blåsigt/kyligt för mitt tycke just idag så det blev inte en så stor rundtur som jag planerat.

ok, jag är en "sucker"...

Det är bara att inse... när "alla" andra börjar med något nytt så händer det att jag hänger på "trenden" jag också. Ibland lite motvilligt....

Det var ju då det här med att Twittra. Nästa grej... En väninna till mig har börjat med detta. Pratade med henne idag och kände tvånget att testa detta jag med. Vet inte ännu vad jag tycker om det, men nu har jag börjat iallafall. Tror dock inte det kommer att bli istället för FB eller bloggen. Jag gillar att blogga. Gör det ju mer för min skull eller för att någon läser den. Ska inte ljuga, det är ju såklart trevligt att det finns de som läser min blogg! Det uppskattas. Ni får gärna lämna kommentarer så jag får veta hur ni tänker.

bye bye for nu!


el muskeloinflammationo

SMÄRTA!!

Igårkväll när jag gick till sängs var min tanke att gå upp på morgonen för att åka till jobbet. Vaknade upp och hade lika mycket, om inte värre, ont i huvudet som när jag gick och lade mig. Tog mig in i duschen, men kände där att det var lönlöst. Bestämde mig för att lägga mig igen. När vårdcentralen öppnade ringde jag dit för att få tid hos läkare. Jag ringde dit kl 07:35. Skulle bli uppringd kl 08:40. Telefonen ringde kl 08:50. Det var en sköterska som ville veta som var fel. Berättade för henne och hon säger då att alla akuttider redan är slut! HUR I HELVETE?????? När ska jag ringa för att få tid hos läkare? Bestämma mig idag för att jag blir sjuk om 3 månader så att jag kan få en tid?? Otroligt... MEN, sköterskan hjälpte mig ändå med information och gjorde en "diagnos" per telefon. Den hade jag i och för sig redan gjort själv till viss del... Hon sa att det låter som att jag har en muskelinflammation. Behöver ingen receptbelagd medicin, ska bara ta dubbelt av den jag brukar ta mot huvudvärk och lägga till 2 alvedon till det. Pillertrillare kommer jag alltså att vara nu ett kort tag.
SKA gå till jobbet imorgon! pratade med min chef och hon sa till mig att om jag mår likadant imorgon så kanske det är bättre att jag stannar hemma och vilar. Nåväl, vi får väl se. Är ju inte så många jobb-dagar kvar för mig denna vecka. Har ledig dag torsdag och kompdag fredag....

inte så skönt!

Jag skulle jobba denna helgen..... det blev inte så.... Vaknade igår morse med extrem huvudvärk och så ont i nacke och axlar att jag knappt kunde lyfta huvudet från kudden. Tog piller och använde massageapparaten i hopp om att det skulle bli bättre. Det blev bättre i korta stunder. En liten stund efter att jag använt massageapparaten och under tiden värktabletterna verkade sen började värken igen. Sa till min chef idag att jag vet vad det beror på. Sitter för dåligt på jobbet hela dagarna. Något är fel med det ergonomiska...  Hon ska hjälpa mig så att det kommer en ergonom och hjälper mig. Jag sa till henne att jag inte orkar ha det så här. Huvudvärk, ont i tygg nacke och axlar varje dag. INTE OK!!

Alzheimers

Skrämmande... sorgligt. Hemskt. Ser just slutet på en film, handlar om ett par och deras kärlekshistoria. På ålderns höst har hon fått Alzheimers medans han är klar i huvudet. Hon minns honom inte utan för henne är han en främling. Det är bara få korta stunder hon blir klar i huvudet och är sitt gamla jag igen och då minns honom och deras liv.
Usch, det är så hemskt. Det är en sjukdom som skrämmer mig.
Jag brukar skämtsamt säga att jag har fått demens eller alzheimers när minnet sviker, jag är inte ensam om det, men det är inget jag önskar någon annan. För.... tänk att inte minnas vem du själv eller andra i ditt liv är. Att inte minnas ditt liv.

Nu sitter jag här med tårarna rinnande ner för kinden för filmen slutar med att han kommer in till hennes rum på sjukhemmet (där de båda bor i vars ett rum) och pratar med henne och hon minns för en stund sen lägger han sig vid hennes sida och de somnar in tillsammans. Kärlek på hög nivå!
Ja, jag vet... det är bara film, men ändå.....

Nu är klockan så där sent igen. Sådär sent som den inte får bli när man ska upp och jobba dagen efter. Var hos min "sömntant" igår och hon konstaterade att jag behöver 8 timmars sömn för att vara utvilad. Det kommer jag inte att få inatt eftersom jag sitter här fortfarande och klockan är 00:28 och jag ska gå upp senast 07:00.

Så, **tar mig i kragen** godnatt!

RSS 2.0