Modig eller dumdristig?

Ja, det är frågan... Jag har idag ett arbete jag inte alls trivs med. Har supergulliga kollegor men kan ärligt säga att jag avskyr mitt jobb. Idag var jag tillbaka på jobbet efter att ha varit sjukskriven för laryngit. Total ångest! Ont i magen. Så ska det inte vara när man går till jobbet. Efter att ha känt samma ångest flera timmar idag tog jag ett beslut. Att prata med min chef om att jag inte trivs. Jag gjorde det. Vi satte oss ner och ur min mun kommer "snälla, kan du inte säga upp mig?". Ooops! Eller... ja jo det blev väl bra... eller? Jag fick som jag ville. Han sa upp mig! Så nu är jag arbetslös. Och det känns bra? Ja! Eller? Nej! Kluven är mitt mellan-namn. Jag gjorde det enda rätta för mig! Eller.... gjorde jag det? Jo men visst gjorde jag det. Livet är för kort för att jobba med något man vantrivs med! Men Linda, har du tänkt igenom detta? Ja, eller nej... jag tror det.... även om jag nu har lite ångest över det här med hur det kommer att gå rent ekonomiskt så gjorde jag nog det enda jag kunde göra.
Eftersom jag faktiskt vill ha ett jobb så ska jag ta mig till arbetsförmedlingen imorgon. Jag hatar arbetsförmedlingen. Eller som vissa säger... arbetsförnedringen.
Nåja, får se hur det går imorgon. Kanske hittar värsta jobbet direkt! Eller plugga lite igen kanske? Tiden får visa vad det blir...

Vintern 09/10

Vi hade en kall vinter vintern 09/10. Att människor hellre höll sig hemma i värmen och njöt av varandra än att åka runt och umgås med andra visar sig tydligt denna höst. Barnen kommer på löpande band.
Grattis Catja & Henrik och välkommen till världen lilla Amadeus!
Grattis Nazira & Taha och välkommen till oss lilla Shahin!
Grattis Cicci & Jonas och välkommen Hampus lillebror!
Idag fick vi ett nytillskott i släkten i form av lilla prinsessan Novalee (Novalie) (osäker på stavningen) till världen. Grattis Jyoti & Ola!
Det är dessutom fler som ska få barn inom kort.
Sant är det också att när en människa dör så föds en annan. Mina tankar går till morbror T och moster D samt mina kusiner som just nu har stor sorg. Moster D;s pappa lämnade oss, 82 år gammal.
Det är svårt det här med glädje och sorg. Samtidigt som jag gläds åt alla dessa små underverk som kommit till världen så är jag ledsen för mina släktingar som förlorat en närstående.
Kram

Bröllopsdag 2010

(bild lånad från www.inspirationsbutiken.se)
På dagen idag har jag och min älskling varit gifta i 9 år. Det har varit 9 år som haft sina med- och motgångar. Upp- och nedgångar. Ofta när man tittar på amerikanska talkshows (ta Dr Phil som exempel) så sägs det att ett äktenskap behöver man arbeta på. Kan bara hålla med. Oavsett äktenskap eller inte. Om man lever i ett förhållande behöver man arbeta på det. Det är ju trots allt så att det är två individer som ska sammanstråla och leva som "en".
Jag älskar min man och vårt liv tillsammans är värt att jobba på.
(bild lånad från blogg.s-info.se/pia)

På FB

Såg just på FB att en underbar vän är på väg in till sjukhuset (om en stund). Hon ska in på BB närmare bestämt. Dags för henne att bli mamma! Jag är så otroligt lycklig och glad för hennes skull. Ja, för både hennes och hennes makes skull såklart! =)

Det håller i sig

Tyvärr. Min laryngit är kvar. Är inte direkt hes längre, men är irriterad i halsen hela tiden och hostar till så fort jag pratat lite. Om jag pratar för mycket (eller som en normal dag när man är ledig och umgås med människor) så blir jag hes igen.
Sånt är livet för mig just nu...

Det här med att vara tyst

Jag skulle ju vara tyst idag också hade jag bestämt mig för. Det gick inte så himla bra för mig. Min man var på ovanvåningen och ropar ner... Vad är klockan.? Då är jag på nedanvåningen. Hur ska jag kunna svara med hjälp av papper och penna när vi inte är på samma våningplan ens? Så, idag har jag pratat en del. (Det är ju också jobbigt att kommunicera med papper och penna när den man pratar med kör bil och behöver fokusera på vägen.) Mindre än vanligt i och för sig. Det är fortfarande jobbigt när jag pratar och när jag gör det så börjar jag hosta strax därefter.

Att vara tyst en hel dag...

Oj, det är sjukt jobbigt att umgås med andra när man måste vara tyst hela tiden. Att skriva ner allt man vill säga funkar ju inte riktigt tyvärr. Det tar för lång tid. De övriga har hunnit vidare i tanke och samtal innan jag skrivit ner allt jag vill inflika. Att dessutom få dem att förstå vad man menar är inte hela tiden det lättaste och idag har jag undrat över min svärmors och min mans läskunskaper... De läser snabbt och slarvigt och ibland läser de något igen som jag skrev tidigare och som de redan läst. Idag har svärmors sambo varit här och hjälpt maken med att laga traktorn (gräsklipparen). Svärmor kom hit efter jobbet och plockade äpplen och sedan gjorde hon äppelpaj som vi hade till fikat och några som jag fick frysa in. Gott... =)
Nu ikväll var vi hos dem och åt middag och spelade kort. Jobbigt för mig eftersom jag inte pratar. Började prata en stund när frustrationen över att inte kunna vara med i samtalet ordentligt blev för stor men då sa de till mig att vara tyst så jag gjorde som jag blev tillsagd och fortsatte med min tystnad. Tänkte vara tyst imorgon också för att vila halsen ordentligt. Bäst att låta inflammationen lägga sig....

Att blogga

Jag insåg just att jag har bloggat i 3 år nu i augusti. Kan inte säga att mitt bloggande har utvecklats. Det känns som att det handlar om samma saker nu som för när jag började. Betyder detta att jag står och stampar i livet?

Att känna sig ensam

Sitter i soffan igen. Känner mig ensam. Jag är ensam. Maken är inte hemma. Det gör egentligen ingenting för hade han varit hemma så hade vi säkert varit i olika rum och gjort saker. Jag brukar ibland säga att jag skulle vilja jobba hemifrån. Just idag känns det inte så dock. Känner mig ensam. Hatar att vara sjuk. Eller... nu är jag ju inte ens sjuk "på riktigt" längre känns det som. Det är ju klart bäst att jag är hemma och att jag är ensam utan människor att prata med. Lättare att vara tyst då. Jag är sjuk på riktigt... men jag har ju ingen feber... Jag mår bra när jag sitter tyst i soffan. Så fort jag tar mig an att göra något, som att pula lite i hemmet, så får jag ont i bröstet och hostan kommer. Det är inte alls kul. Tycker jag synd om mig själv? Nä, inte då ;). Det finns de som har det mycket värre.
Usch, jag fick lite av en deja vu.... har jag inte skrivit nästan exakt likadana inlägg tidigare?

Laryngit

Var hos doktorn igår. Är sjukskriven nu i 10 dagar.
Laryngit är en inflammationstruphuvudetlarynxSymptom är halsonthosta och heshet. Laryngit orsakas vanligtvis av virus mot vilka ingen specifik behandling finns. Istället ordineras vila av rösten för att undvika heshet. (info från wikipedia)
Så, min "lilla" förkylning orskadade detta. Det är ju inte första gången det händer och baserat på hur många gånger jag fått det genom de sista 10 åren, inte sista heller... Det är svårt att vara tyst! Att inte FÅ prata. Det är en sak när jag är ensam hemma, en annan när maken är hemma och när andra människor är i min närhet. Då är det svårt. Åh, jag vill så gärna ringa min svåger och höra hur det går med pappaledigheten. Vill ringa min syster och fråga hur de är att vara tillbaka på jobbet efter mammaledigheten. Vill ringa min kompis som har fått börja jobba med ett annat projekt på företaget hon arbetar. Vill ringa en annan kompis via Skype för att höra mer om hur hon har det i Danmark nu när de flyttat dit. Följer henne på hennes blogg men det är ju inte samma sak. Vill ringa en vän som har ett "nytt" förhållande. Eller ja, de har väl varit tillsammans sen i våras eller nåt men vi har inte pratat sen innan midsommar. Wanna know the details ;).
Men nej, här sitter jag istället i soffan, TYST. Gör som doktorn sa. Vilar rösten. Donar lite. Flyttar runt lite saker. Byter plats på grejer....
Jag/Vi har länge ignorerat tvättberget i källaren. Missförstå mig inte... vi har tvättat då och då, men vi har inte haft någon bra förvaring tidigare så vi har bara tvättat nödvändigheter allt eftersom....
Nu i helgen var min svärmor här och tyckte det var dags att göra något åt det. Så, hon tvättade och tvättade och hängde på tork och vek tvätt.
Nu när vi har bra ställe att förvara kläderna på så känns allt mycket lättare. Vi har också flyttat ner tv-rummet. Känns faktiskt mycket bättre att ha det här nere. Rummet är större.
Eftersom jag var sjuk kunde jag inte hjälpa till så där jättemycket. Så fort jag gjorde något som var minsta lilla "ansträngande" så började jag hosta. Hostade tills jag kräktes. Inte ok.
Men men.... blir nog bra det här också... =)

Förkylningens faser

Usch, jag orkar inte längre....
Förkylningens faser.... Torsdag; Kanske ingen feber, men förkylningsont i huvudet och nacken. Jätteseg. Trött. En näsa som rinner okontrollerat. Fredag; Likadant. Massa nysningar tillkommer. Lördag; vaknar upp och mår något bättre. Huvud/nackvärk borta. Nysningar kvarstår till en del. Hosta har tillkommit. Söndag; natten har bestått av en del hostningar. Halsen är öm och rosslig. Rösten krackelerar. Hostan kvarstår.
Ska bli intressant och se hur detta går.

Sensommarförkylning

Jag brukar få en förkylning på sommaren. Den dyker oftast upp runt min födelsedag. Brukar vara frisk på födelsedagen, men vara förkyld före eller efter. Denna sommar har det inte varit så. Jag har mått bra. Tills i lördags kväll. Började må illa. Mådde illa även söndag, måndag, tisdag, onsdag och igårkväll dök så tjock i halsen känsla upp. Hade en släng av den i lördags natt också, men inte sen... Idag har jag ont i hela kroppen. Förkylningsvärk i huvud och nacke och näsan rinner. Tjock i halsen. Kanske feber, har inte kollat... svettas som en gris. Men jag tycker inte synd om mig själv för det. Konstaterar bara att det känns lite jobbigt. Trodde ju jag skulle slippa årets sommarförkylning, men nähä då, inte då.... ;)

Underlig dröm

Jobbade på ett ställe och fick ett samtal (utan att ha pratat med någon) som sa att Ninni skulle till att föda. Jag skyndade till sjukhuset och var jättekissnödig. Satte mig uppe på ett handfat och kissade eftersom det var rent. Står vid receptionen när jag ser Fredrik komma springande förbi mig till receptionen och säger "Ninni, föda hmgr guff njutt göra" (vad nu det betyder). Han får instruktioner om vart han ska gå. När det blir min tur så får jag veta vart hon är så att jag kan gå dit men jag är kissnödig igen. Hittar ett ställe med en massa handfat på rad men det ser inte så fräscht ut. Står en skylt "kissa här så får du svar". I min hjärna så är det ett könssjukdomstest och eftersom jag vet att jag inte rimligtvis kan ha någon sådan så vill jag inte kissa där utan hitta en riktig toa. Har vid detta laget ont i magen av kissnödighet. Överväger att gå på handfat, men folk har kissat utanför så det är intorkat kiss på kanterna och det är äckligt på riktigt... Bestämmer mig för att strunta i det och hitta Ninni. När jag kommer in till henne är Kicki där med henne och Ninni har fått en liten son som ska heta Martin efter Martin (min man) som hjälpt henne (med vad förtäljer inte drömmen). Jag lägger mig på madrassen på golvet bredvid Ninni och kramar henne och bebben och Ninni säger "mamma kommer att säga upp bekantskapen nu när jag "dödat" kvinnliga följden i familjen". Ninni har plötsligt 2 flickor och 2 pojkar. Ninni ställer sig upp och jag blir sittandes, hållandes lilla Martin. Fredrik kommer och hon slänger ut honom. Allt han säger är "ugh omg nuff?" Varför nu han kom dit överhuvudtaget eftersom han inte ens känner Ninni. Underligt. Jag undrar också lite över hur det kommer sig att Kicki är där....
Här vaknar jag! Har ont i magen så kissnödig jag är. Drömmen dröjer sig kvar och jag funderar... Ninni är min kusin. Kicki är en före detta arbetskamrat och numera god vän. Fredrik är en ny kollega. Dessa personer känner inte varandra, vad jag vet... Tror inte ens de känner till varandras existens... Varför denna underliga dröm?

Vill ju trivas och må bra

Idag har jag velat gråta hela dagen. Har kommit fram till att jag faktiskt inte alls vill jobba där jag jobbar just nu. Tror inte det beror på arbetsgivaren utan mer arbetsuppgiften som inte passar mig. Är tillbaka på jobbet idag efter 2 veckors semester och det var jättekul att träffa mina kollegor. MEN och det är ett stort men... jag har velat gråta hela dagen. Det känns inte alls bra. Tyvärr. Jättejobbigt att känna så här. Samtidigt kan jag inte bara säga upp mig heller. Vill ju ha ett jobb. Men jag vill ju trivas.
Det går ingen "nöd" på mig. Jag har ett jobb....

Dagsutflykt av det längre slaget

Det har ju inte varit så värst bra väder under min semester. Vi hade planerat att göra någon dagsutflykt, men vädret gjorde att vi inte kom iväg. Så kom torsdagen denna vecka. Det var sol! =) Efter en slö start frågade jag min älskling om vi inte skulle ta och passa på och åka iväg någonstans, lite sådär över dan lixom... Han sa "ska vi åka till Skåne?" Vi hade sett kommentarer på FB om fint väder där nere tidigare i veckan... Min man har aldrig föreslagit en tripp till Skåne utan det brukar vara jag som gör det... Sagt och gjort.... Klockan var strax efter 13 när vi bestämde oss. Han ringde till "grannen" för att be de passa Socker och jag ringde min syster och förvarnade. Klockan var 14:24 när vi satt i bilen och körde söderöver. Då hade vi både packat och kört och lämnat Socker också. Vet inte varför jag kommer ihåg exakt klockslag, men jag minns att jag tittade på klockan precis när vi körde. Spontantripp till skåneland!! I like!! =)
Måste sova nu dock, ska jobba imorgon ju.... Får skriva mer imorgon.

en garderob kommer sällan ensam?!

Vi var ju på IKEA och köpte garderob igår. Vi hade ju också kollat på Blocket efter garderob utan att hitta det vi ville. Vi behövde ju "bara" en stomme. Dock hittade jag en annons med 2st garderober inkl inredning. Inte riktigt rätt, men ändå... Min kära make mailade till säljaren och då vi fick dem till ett bra pris blev det till att vi nu ikväll åkte till Åkersberga och köpte 2 garderober till. Vi har användning för dem så det var inte bara för att det var ett bra pris. Men visst är det lustigt att vi inte fick svar från säljaren förrän efter det att vi varit och köpt garderoben på IKEA. Det var först sent igår kväll som säljaren svarade.
Fick höra sen av säljaren att han blev lite orolig när han såg vår bil. Han trodde inte vi skulle få in garderoberna i bilen. Vi visste ju att vi skulle det. Bara att fälla sätena på passagerar-sidan så gick det jättebra. Han blev mycket imponerad av vår Prius. I love vår Prius!!! =)
Nu har vi ett "linneskåp" också! Perfekt!

blivit med garderob

Huset vi har har dåligt med förvaring. Garderober finns inte. Vi hade garderober med oss från lägenheten men tyvärr gick en sönder. Vi har sedan dess behövt köpa ny men inte kommit till skott. (som så ofta när det gäller oss) När jag fyllde år så fick jag ett presentkort på IKEA i present av mina syskon och deras familjer. PERFEKT!!
Min man är lite sådär att "om man kan hitta det man vill ha på Blocket till bra pris, varför köpa helt nytt?" Till viss del förstår jag hans tanke. Det är inget fel på att köpa begagnat. MEN det gäller också att hitta det man vill/behöver exakt vid rätt tillfälle. Ibland har man tur och ibland inte. Vi har haft tur tidigare och hittat våra garderober på Blocket. Jag började känna viss desperation denna gång och tålamodet tröt. Ville ha garderob NU! Perfekt då att jag hade ett presentkort. Så, idag åkte vi till IKEA och köpte en garderobstomme. Vi hade redan inredning och dörr så nu har vi en komplett garderob... till... Nu behöver vi "bara" köpa några byråer för att ha ute på kattvinden. Men för tillfället är jag nöjd! =)
Ikväll blev det mys i soffan med Morden i Midsomer.
Imorgon är en ny dag. Får se vad som händer då.
Puss i ljumsken!

semestern regnar bort

Måndag idag. Andra och sista semesterveckan. Hade planerat vara ute och dona i trädgården. MEN, vädret ville inte det. ÖSREGN!! Grått och trist. Men visst, min semester kan ju regna bort! Varför inte?! Jag är inte bitter! Eller??
Har en förkylningsblåsa i munnen som gör ont. Den sitter jättedumt så jag känner av den hela tiden. Synd om mig? Jodå.
Hur är det med axel/arm nu då? Jodå, det kan ni hoppa upp och sätta er på! 5 månader drygt sedan jag skadade mig. så fort jag gör något med armen så gör det ont. Inte alltid exakt vid det tillfället, men i så fall en stund senare. Synd om mig? Jodå! Givetvis. Men det finns andra som det är betydligt mer synd om. Armen sitter där den ska. Den fungerar (även om det gör ont). Det finns de som har det betydligt mycket värre.
Jag älskar min man!
Puss i ljumsken //

rubrik

Har ingen rubrik att komma med. Vet inte vad jag ska skriva om heller... Klockan är över 2 och jag sitter uppe framför TVn fortfarande. Vet inte riktigt varför.
Dagen har gått i lugnets tecken. Tittat en hel del på TV och även på nedladdade avsnitt av Ugly Betty.
Har tvättat lite. Vilat en del. Gosat med katten. Lite med maken också. Kvällen har jag tillbringat ensam hemma. Maken åkte till sin mamma. Hans pappa är där också nu och de träffas inte så jätte ofta så han vill passa på att umgås när han är "här". Jag kände inte för att följa med idag så jag stannade helt enkelt hemma.
Har tagit vissa beslut om min framtid. Får se hur det går med dem. Brukar ju komma fram till en del beslut och planera saker som sedan inte händer. Jag kommer säkert att dela med mig av dem här vid ett senare tillfälle. Får se om det blir något av mina tankar och idéer överhuvudtaget först.

RSS 2.0