Årets dummaste kundservice person

Och då menar jag inte kundservice per telefon utan jag pratar om en SL "kundvärd" eller vad de kallas... I onsdags så var det stopp i trafiken på grund av en olyckshändelse. Jag frågade en kille om resegarantin gällde. Svaret jag fick var "nej, den gäller inte. Det är en olyckshändelse." Så igår kommer jag och ska åka hem med pendeltåg. Då var det stora förseningar på grund av signalfel och trafikhändelser. Jag hade tänkt åka kl 18:20 och var där ett par minuter innan. Noterar på SLs infotavla att tåget beräknas inkomma 18:44. Det skulle vålla JÄTTE försenad hemkomst för mig. Frågar då ett par män som står med SL "kundvärd" jackor eller vad det nu står.. men de var SL "att fråga-personer"(tror den ena var samma person jag frågade dagen innan).... Frågar alltså "gäller resegarantin idag?". Då svarar han "Det gick ett tåg för ett par minuter sedan, du missade det. Det gick 12 över, skulle gått 5 över." Då blev jag skitförbannad!!! Jag sa; "du kan ju förihelvete inte säga till mig som vill åka med tåg som ska gå 18:20 att jag precis missat ett tåg som skulle gått en kvart tidigare!!" Hans äldre kollega som var något mer empatisk svarade på min fråga och sa åt mig att han tyckte jag skulle skicka in kvittot. Tack för det! Även om han såklart inte kan lova något och det är jag helt med på... MEN DEN HÄR ANDRA SNUBBEN GJORDE MIG SÅÅÅÅÅÅ JÄVLA FÖRBANNAD!!!!!!!!!!

Jag skäms!

Har i all evighet sagt att jag ALDRIG kommer att sätta på mig ett par haremsbyxor, ni vet såna där som MC Hammer hade då för längesedan....


                                                  bild lånad från bubbleroom.se

ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN! Jag tror till och med att jag skrivit om detta i ett tidigare blogginlägg när jag till min fasa insåg att den byxmodellen såldes i "modebutiker" igen. Jag minns att jag tänkte att jag inte ens skulle kunna tänka mig att ha sådana på mig hemma. MAN SKA ALDRIG SÄGA ALDRIG!! Då får man bita sig i tungan sen. (Alt. "äta sina ord")

För vet ni vad jag gjorde igår???  **rodnar nästan**

Jag var på rätt "surt" humör efter jobbet igår för min dag hade inte gått så bra och middagen jag skulle på blev inställd. Så, vad gör då en lätt tjurig person som behöver muntras upp (och som precis fått lön)?? Jo, såklart tar hon en runda på stan. Tänkte att "jag går till Ur & Penn och köper ett par örhänge, de har ju rea". Väl där hittade jag inga örhänge som direkt föll mig i smaken så det blev inga. Istället gick jag vidare och in på Lindex. Halva reapriset har de just nu. Me like! =) Där hängde denna hatade byxa.... Det råkade bli ett par sådana och två toppar till mig.
Så nu har jag mer eller mindre förrått mig själv... jag äger alltså ett par haremsbyxor. Det kändes som om de skulle vara sköna liksom =).
Haremsbyxor = hemmabyxor?! Fast, om någon frågar (varför nu nån skulle det) så kommer jag nog inte erkänna att jag har ett par sådana. JAG SKÄMS ÖVER MITT BETEENDE!! ;-)
        


Skåneland

Ibland önskar jag att jag bodde i Skåne. Känner ibland att jag saknar min familj. Eller ja, jag saknar dem alltid, men har vant mig vid att bo långt ifrån dem. De senaste åren har saknaden blivit större. Gissar på att det har med mina syskonbarn att göra. Kan ju inte träffa dem så ofta som jag önskar. Jag njuter verkligen varje gång jag är nere och träffar dem.
Fast, jag vill nog inte flytta ner ändå. Gillar ju att bo här. Vi har ju köpt hus och allt.. Får se till att bli rik så att jag inte BEHÖVER jobba utan kan vara ledig lite när jag vill och då kan åka ner och hälsa på nära och kära.

Bättre jag mår

Känner att förkylningen är på väg bort. Tyvärr så känner jag mig trött i nacken. Gör inte AJ ont utan mer en dov värk. Det i sin tur leder till spänningshuvudvärk som envisas med att inte försvinna.
Idag är det fredag och för första gången sen i måndags har jag varit utanför dörren. Vi åkte till ICA Knuten. Den affären är dyrare än de flesta andra ICA butiker jag varit i. Det kommer inte att bli där vi gör våra inköp. Vi kommer istället att åka till Uppsala eftersom det blir billigare trots att det är längre väg dit. På sin höjd blir det att köpa det allra nödvändigaste, som mjölk t ex, i Knutby. Man skulle bli ruinerad om man gjorde sitt storhandlande där. Nåja, det är ju bra att den finns...

I am ruttning

Är fortfarande inte frisk. MEN jag är på "bättringsvägen" som det heter. Idag tog jag ett varmt bad. Det var på gränsen att bli lite FÖR varmt! Vårt varmvatten är VAAARRRMMTTT på riktigt och det är inte så att det tar lång tid innan det blir så där varmt. Bra att lära sig det innan man bränner ihjäl sig på det.
JAG ÄR SÅ UTTRÅKAD!! Har bara fyra kanaler att välja på på TVn (ja jag vet, dagens i-lands problem!). Tyvärr så är det ettan, tvåan, fyran och sexan. De program jag gillar att kolla på går på andra kanaler. Inte för att det hindrar mig för att glo på dumburken. Det hade varit bättre om jag kunde sova bort dagarna och förkylningen. Kanske tiden hade gått fortare då. Som tur är har jag haft några filmer jag har kunnat se. Det har blivit 2 om dan vissa dagar...
Idag har jag väldigt ont i skallen. Värktabletter hjälper inte. Jag undrar om det kan bero på att jag druckit för dåligt idag. Det gör det säkert. Har även trött/ont i nacken. Men, det går över det också.
Imorgon ska älsklingen iväg på kryssning. För att ta sig till fartyget ska han låna mina busskort. Det innebär att jag blir "låst" hemma hela helgen. Känns som att det inte gör så mycket eftersom jag inte är frisk än. Lika bra att jag är hemma och vilar hela helgen också så att jag kan gå till jobbet på måndag.

Det var inte halsfluss!

Idag åkte jag till jobbet precis så som man ska en måndag morgon när man har ett jobb att gå till. Kändes helt ok att åka till jobbet. Funkade bra tidsmässigt å allt. Men, för det finns såklart ett men.... efter att ha jobbat nån timme så kände jag att det inte gick så bra att jobba idag. Har ju känt mig kass i halsen i flera dagar. Ju mer jag pratade desto svullnare i halsen kände jag mig. Återigen kom misstanken om halsfluss. Tog därför kontakt med sjukvårdsupplysningen som rekommenderade att jag uppsökte läkare. Sagt och gjort... Åkte till doktorn och fick konstaterat att det inte var halsfluss utan ett litet virus som besvärade mig. När det är virus gör de inget åt det utan de säger "ta smärtstillande" och vila. På grund av det jobb jag har och baserat på hur känslig min hals är så blir jag därför hemma imorgon. För att vila stämbanden. VILL INTE TAPPA RÖSTEN IGEN! Bättre vara hemma en dag eller två och vila.
Så nu ska jag vila. Är rätt trött faktiskt. Skönt också att slippa prata med någon. =) Bra ursäkt va?!

snörvel

Här sitter jag och snörvlar. Det blev så nu efter att jag nös. Det var en sån där nysning som hördes i halva landet. Men det var skönt. =)
I don´t wanna be sjuk. Känner mig allmänt tjock i halsen. Ont när jag sväljer. Halsfluss? Nej, det kan det väl ändå inte vara?!
Har förstått att andra i min omgivning (folk på jobbet) varit sjuka och det var visst nån som hade halsfluss. Det skulle ju i och för sig inte förvåna mig om det är det jag har... Jag hade halsproblem december 2007-januari 2008. December 2008-januari 2009 hade jag problem igen. Klarade mig med halsen nu i december 2009, men nu verkar det vara dags igen. **SUCK**
Ja ja, jag överlever. Inte så farligt. Det går över det med.
Jag har bestämt mig för att jag inte ska stanna hemma från jobbet för att jag mår lite dåligt. Om inte andra stannar hemma när de riskerar att smitta andra varför ska jag? Vet ju å andra sidan inte om det är nåt som smittar som jag har. Lite lätt förkyld bara? Sånt som händer =)

Men vad är problemet?!

Det är helt otroligt! Jag mår sjuk igen. Har inte feber, men har feberkänsla i kroppen. Har ont i halsen och torrtäppt i näsan. Ont i nacken... alltså, skjuter man inte djur som lider? Then please shoot me to! =) Nej, så illa är det väl inte, men jag är en aning trött på att jag inte mer än börjar må bra innan jag blir sjuk igen. Jag tänker vinna! Ska inte vara borta från jobb nå mer.
Nu är det helg och jag kan ta det lugnt och vila... eller inte eftersom vi ännu inte kommit i ordning i huset. JAG VILL KOMMA I ORDNING så att vi kan känna oss hemma ordentligt!
Ja ja... det finns de som har det värre! Bara bita ihop.. =)

Marie Fredriksson

Jag tror det var när jag fyllde 20... fick en present av min bror. En CD med Marie Fredriksson. Jag blev en aning förvånad för jag hade aldrig lyssnat på henne. Jo, alltså... jag hade säkert hört henne någon förut men det var inte så att jag var ett fan och lyssnade på henne. Roxette hade jag lyssnat lite på men.... Hur som helst hade min bror fått för sig att jag gillade Marie Fredriksson. Eftersom jag nu fick CD:n så lyssnade jag på den. Tyckte jättemycket om den.

Idag fick jag för mig att lyssna på något jag inte lyssnat på på ett tag så det blev till att ta fram en spotify-lista med Marie Fredriksson. Så, nu sitter jag här och njuter av hennes röst mellan mina samtal.

Tack lillebror! Det gjorde du bra, trots att det var ett missförstånd! :)


Jag vill sova!

Gick och lade mig igår ca 22:45. Lite i senaste laget, men det brukar funka. Klockan ska sedan ringa och väcka mig kl 04:30. Inatt vaknade jag kl 03 och kunde inte somna om. Jag hade ont i magmunnen (?) eller nåt... Det händer ibland att jag får ont efter att ha ätit för sent på kvällen eller att jag ätit alldeles för mycket. Igår kan det ha berott på att jag åt för sent. Det som är det jävliga med det hela är att jag inte mådde illa utan jag fick ont. Det kändes som att magmunnen knöt sig och det gjorde ont fram  och strålade ut bak i mitten av ryggen. Inte så skönt alls. Känns bara obehagligt och jobbigt. Det som brukar hjälpa då är att jag tar samarin x 2 och sedan ser jag till att jag kan kräkas. Efter det är jag oftast helt slut och behöver sova och när jag sen vaknar så har det smärtan gått överr. Idag blev det inte så. Ville ju inte komma försent till jobbet så jag tog samarin x 2, satte mig med spikmattan en stund för jag ville bli av med smärtan i ryggen. Den gjorde lite nytta. Sen tog jag ett varmt bad. Lyckades inte kräkas något...(inte ofta man VILL spy, men just idag ville jag det) När jag väntade på bussen försökte jag kräkas igen och lyckades lite. Tog "painkiller" på bussen. Sen ett nytt försök på Arlanda och det gick lite grann igen. Därefter blev det bättre och smärtan var på väg bort, men då blev jag ju sååå trött. Fick vänta en kvart extra på Arlanda på grund av försenat tåg och det ledde i sin tur till att jag blev försen till jobbet.

Nu sitter jag här och har rast. Klockan är 10:07 och jag vill hem och sova. Eller ja... till en säng i alla fall. Tröttelitrött. Har dessutom mensvärk extravaganza idag. Ska inte gnälla, konstaterar bara. Hoppas på en soft dag med trevliga kunder =).


På jobbet

Imorse hade jag tur! Min wakeuplight började kvittra kl 04:30 och jag tänkte snooza en stund. Istället för att snooza blev det avstängt kvitter vilket gjorde att jag ju såklart sov vidare. Som tur var ganska lätt och vaknade kl 05:10 och hoppade upp eftersom jag insåg att jag plötsligt hade väldigt ont om tid. Jag hann lyckligtvis få i ordning mig så pass att jag hann ut och hann med bussen. (tack till mina gulliga busschaufförer på landet som stannar på en skolbusshållplats för min skull)

Sen funkade resten av vägen så smidigt som det behövdes för att jag skulle vara på jobbet i tid och kunna få en lugn start på dagen. Nu har jag ätit lunch och ler åt att solen visar sig idag.

Är så himla glad för mina kollegor. De förgyller varje arbetsdag! 

 

Första inlägget 2010

Nyår var lugnt. Blev middag hos svärmor. Har redan hunnit vara sjuk 2010. Har jobbat lite. Varit ledig lite. Hunnit vara i skåne på dop. Lilla Isabella Ellesin Einbjörn blev döpt. Hon är så fin min lilla systerdotter. Ja, mina brorsdöttrar går inte av för hackor de heller. Jag är en väldigt stolt moster/faster!
Varit och röntgats. Inväntar nu resultatet. Det kommer väl någon gång....
Detta var inte det mest engagerade inlägg. Jag ville skriva men jag känner att jag inte riktigt orkar mer just nu. Dags för mig att "hit the pillow". Upp och jobba imorgon ni vet... All in all så är allt rätt ok för just nu.

RSS 2.0