en snabbis i väntan på maken

Han ska komma hem när som helst. Då ska vi käka lunch, se till att allt som ska med är nedpackat och sedan åker vi ner till skåneland över helgen. Ska ju på morbror och mosters gemensamma 50 års fest.

Väl nere kommer jag att få träffa många släktingar. Det blir nog kul.
Vi kommer att bo hemma hos min bror så jag kommer även att få träffa min lilla älskade brorsdotter. Det ska bli jättekul att se hur hon utvecklats bara sedan i julas. Som jag förstått av hennes andra faster och hennes föräldrar så har det hänt en hel del.

Trevlig helg!!

Har gjort något busigt =)

Jag har just bokat en resa till London för mig och min man i juni. Det var så oförskämt billigt så jag kunde inte låta bli.....
Det var till och med så billigt att om vi inte skulle komma iväg så är det inget vår ekonomi kommer att gråta över.....

Helt oplanerat att vi skulle boka någon resa nu. Har ju redan lagt in om sommarsemester. Men, I'M SO HAPPY RIGHT NOW!!!!!!!

Smell you later.... =)

Sorgen gör sig påmind...

På lördag är det 9 år sedan min älskade mamma gick bort. Hon fick en hjärnblödning. På lördag ska jag på fest. Min morbror och hans fru fyller 50 i år och de ska fira det då.
Jag saknar mina föräldrar varje dag av mitt liv sedan jag förlorade dem. Idag kan jag hantera sorgen, men det är inte lätt alla dagar.
Mina föräldrar fick aldrig träffa min älskling och om vi nångång får barn så kommer de aldrig at träffa sin mormor och morfar.

Min älskade farmor och farfar finns inte längre hos oss.

Mamma, pappa, farmor, farfar..... JAG ÄLSKAR ER OCH JAG SAKNAR ER!!

ladida

vad vill jag? vet inte. Känner förvirring.... eller??
Vet du nåtsom inte jag vet?
Illamående idag, kan det bero på att det är dags för mens snart?
Ska snart åka ner till "skåneland" och hälsa på. Morbror och fru fyller 50 och det blir fest. Ska bli trevligt att träffa familjen (den stoooora). Tror jag...
Jag har börjat gilla att äta gröt på morgonen. Gillar även att träna... det lilla jag gör.. Känner att det kan bli bättre och mer. Igår använde jag mitt/vårt Wii som redskap. Boxades och spelade tennis.
För många räknas det säkert inte som träning, men för mig som är så otränad man kan bli så är minsta lilla ett framsteg. Jag anser det vara träning för mig och bryr mig inte riktigt om vad ni andra tycker. Jag är stolt över det lilla jag åstadkommit. Min mentala hälsa är bättre och jag gör framsteg hela tiden.

borde göra

Jag sitter här och funderar... tänker på att jag borde göra något. Vet inte vad, men egentligen vad som helst förutom att bara sitta här och göra ingenting. Tittar på en tavla som jag påbörjat, skulle kunna måla vidare på den. Ser mig om i lägenheten. Skulle kunna städa. Mitt träningsredskap står här och jag sitter och gäspar och tänker att jag skulle kunna köra ett pass på den. Har hört tvättmaskinen pipa, för jag har faktiskt tvättat en maskin tvätt idag, skulle vara bra om jag tog hand om den.

Kan konstatera att det finns tusen och en saker jag kan göra men jag gör inget av det...

Igår fick jag min man att åka till sin mamma. Kände att det skulle vara skönt att vara ensam i helgen... Är det hemskt av mig? Han blev inte ledsen så det var nog ingen fara...

frustration

Måste skriva av mig lite frustration för annars kommer jag att sätta igång ett gräl med min älskling.

Idag har han varit hemma från jobbet på grund av att han har haft migrän (eller rättare sagt, sån huvudvärk som gör att man får ont i hela kroppen). Säger inget om att han har varit hemma, om han kände att han behövde det så är det upp till honom.
Men, det är min hemmadag idag. Jag jobbar ju 50% nu och då jobbar jag 5 timmar/dag måndag, tisdag, torsdag och fredag. Är hemma på onsdagar.
Såg fram emot att vara helt ensam hela dagen idag....
Så, hur kommer det sig att jag vill gräla med min man? Jo, jag upplever honom som himla otrevlig just nu. Det känns som att han är ilsken på mig, sur och kort i tonen och suckar och ger mig konstiga blickar...
Den logiska delen av min hjärna säger mig att det inte är mig han är ilsken på, att hans sätt inte har något alls med mig att göra, han mår helt enkelt inte bra... Dock är det så att min känslo del av hjärnan, den del som är osäker och mår dåligt mentalt, känner det som att han inte tycker om mig...
För att klargöra för mig själv... Du älskar din man och han älskar dig!! Allt han gör har inte med dig att göra.

Tycker bara det är så tråkigt att när han mår dåligt så går det ut över mig. Kanske det är likadant på andra hållet, men jag upplever det inte så. Såklart! =)

bye for nu!

Havregrynsgröt

Jag tycker mycket om risgrynsgröt, gillar även mannagrynsgröt.. Havregrynsgröt däremot har aldrig varit någon favorit.
Hemma hos min svärmor så kan det ibland bli gröt till frukost. Det är lite som brunch, vi vaknar försent för att det ska vara frukost och man vill inte börja dagen med lunch så då passar det med gröt... Jag brukar äta havrefras eller andra flingor när de andra äter havregrynsgröt, men sist vi var där så åt jag lite gröt... Det var ok..
Bestämde mig för att jag måste börja dagen på rätt sätt och rätt sätt innebär att man äter frukost. OCH då duger inte ett glas oboy. Det är dessutom inte så nyttigt... Vi skulle börja äta havregrynsgröt på morgnarna! Det är en vanesak... dels att överhuvudtaget äta frukost, dels att äta gröt. Har till och med på inrådan från en person köpt linfrö och rågkross för att ha till.
Jag har ju blivit värsta duktig! =) (ser ni hur jag klappar mig själv på axeln? ;>)

Babysteps babysteps....

Hade tänkt träna, men var hungrig så vi åt middag. Måste vänta en stund.... SEN ska jag träna....För träna ska jag, tro mig!!!

hej hej---

lite nöjd

Det kanske inte är så mycket i andras ögon, men för mig betyder det mycket. Jag tränar min hjärna i ett sundare tankesätt.
Har äntligen (med hjälp av maken) satt ihop min magtränare. Har nu använt den ett par gånger.  Att överhuvudtaget röra mig (träna) är ett otroligt stort steg för mig och det gör att jag är väldigt stolt över mig själv just nu. Jag kanske inte är lika stolt när veckan är slut, men jag hoppas att jag kommer att uthärda för det kan bara bli bättre om jag för det. Behöver detta!! =)

ibland

undrar jag... varför blogga? Jag gör ju inte det flera gånger om dagen eller ens varje dag. "De som vet" säger att ska man blogga så ska man göra det flera gånger om dagen. Men, vem orkar eller har tid? Ja, inte jag... Jag skriver när jag orkar och vill. Ibland blir det oftare än andra gånger.

Just nu har jag träningsvärk i axlarna eftersom jag börjat träna. Men, det gör inget. Känner mig nöjd.
Kan inte sluta tänka på godis... GE MIG CHOKLAD NU!! Eller, nä, låt bli. Det ÄR bättre utan. Har varit i chokladtankar hela dagen. Inte bra. Men, det går över... väl??

Haft en bra dag på jobbet. Har lite hopp om framtiden. Känns skönt.

Nu orkar jag ine skriva mer idag.

Ha det bra alla..

veckan så här långt

Denna veckan har hittills inte varit den bästa. Vet inte varför, men jag har känt mig ledsen och nere. Igår var det alla hjärtans dag. Den tillbringades till en början på jobbet coh sedan var jag hemma. Vi firade inte särskilt. Vi åt hemma och sedan mös vi tillsammans framför tvn.
Idag har varit en riktigt dålig dag. Jag hade en sunkdag på jobbet. Kände mig värdelös. När älsklingen kom hem så grät jag en stund och sen blev det lite bättre. Han bjöd mig sen på restaurang. Så, vi har haft en mysig stund ikväll. Nu sitter han och meckar med något tv-spel eller nåt och jag sitter här... framför datorn som så ofta annars..

Vill bara säga att på mitt jobb finns två personer som snabbt visat sig bli viktiga för mig. En av dem tog sig tid att prata med och lyssna på mig idag fastän hon egentligen hade massor att göra.

Tack min vän för att du finns där när jag behöver dig. Idag visste jag inte ens själv att jag behövde dig, men du kände det på dig!

Till den andra personen vill jag säga: Tack för att du idag gjort allt för att jag ska le!

kram..


vet inte vad det beror på

men jag mår bättre. Maken har kommit hem och jag lagade mat. Det var gott. Blev "bara" spaghetti och köttfärsröra, men jag är nöjd. Det var himla gott.

Har även fått igång en maskin disk.

Ikväll är det Men in trees och sen är det Greys anatomy. I´m loving it!!

kram till alla!!


Mindre bra dag

Idag skiner solen och det är värsta vårvädret ute... alltså borde jag vara på bra humör och gå ut på en riktig långpromenad. MEN, jag orkar inte. Vill, men får mig inte för.... Känner mig trött och apatisk idag. Varför vet jag inte. Är väl en neråt dag idag. Min terapeut har sagt att man har sådana dagar ibland och att det är ok. Att hon sagt så hjälper lite, men inte helt. Jag har svårt att hantera det. Det är ju min hemmadag idag... det är fördelen. Bättre att jag får det på min hemmadag än att jag får det när jag måste vara på jobbet.

Det kommer att bli bättre, jag vet...


katt eller hund?

idag sa en vän till mig att hon inte gillar katter.... en kollega föll in och höll med... MEN... JAG/VI HAR JU KATT!! Älskar vår lilla Socker!
Min vän sa att man inte kan lära katter saker som "stanna" t ex. Det kan man med en hund. Jag vill bara berätta att det kan man visst.
idag kom jag hem med båda händerna fulla. Öppnade dörren och där stod Socker och mötte mig. Jag sa till henne att stanna och hon satte sig ner och väntade tills jag kommit in och stängt dörren. Hon vet vad hon heter och att hon inte får lov att lägga sig i garderoben (vi har en utan dörr).

Jag har inget emot hundar. Vill bara säga att katter och hundar är olika. Jag är uppvuxen med hundar. Vissa hundar är jättesöta, snälla och gulliga och förstår oss människor. Likadant är det med katter. Efter vad jag läst så är katter dock mer egensinniga.

Tjing och tjohej!!

lunch

Jag har min lunch nu. Sitter på jobbet. Har en ½ timmes lunch. Inte hungrig och känner ingen aptit. Blev en yoghurt. Köpte lite morötter också. Har en drickyoghurt till senare... Kan inte bestämma mig för hur jag mår idag. Tror jag mår bra. Känner mig lite tom fast ändå tung, i huvudet. Men, jag ska inte klaga =).
Igår fick jag brev från Karolinska institutet. Ska dit och undersöka min röst. Är rätt bra nu. Låter normal igen, men min halsläkare ville att jag skulle till en röstspecialist för att kolla upp rösten ordentligt i och med att jag har den som '"arbetsredskap".

Nu måste jag återgå till jobbet.

klart slut!

måndag idag

Efter lite turbulens i fredags när vi var ute med jobbet så var det en lugn dag ändå på jobbet idag. Det är verkligen kul att vara tillbaka på jobbet. Fast jag är helt slut när jag kommer hem på eftermiddagarna.

Idag åkte min älskling på ytterligare ett kundbesök. Denna gången bar det av till Norrland. Han kommer hem igen på onsdag kväll så jag är "gräsänka" nu.

Är trött och orkar inte skriva mer nu... skriver mer någon annan dag..

Så har ännu en helg gått..

I fredags var jag ute med jobbet. Mitt team blev bjudna på middag av vår arbetsgivare. En del av oss började med förfest hemma hos en kollega. Det var jätte trevligt. Därefter bar det av till en indisk restaurang. Sååå god mat. Det var trevligt det med. Sen hände något som jag inte tänker gå in på.. Vissa kollegor betedde sig på ett inte acceptabelt sätt och vi fick be dem att gå. Inte förvånandsvärt lades det sordi på stämningen. Vi som var kvar arbetade oss vidare och fortsättningen på kvällen blev trevlig den med. Tack vare att min man är världens gulligaste slapp jag ta nattbuss hem. Han kom och hämtade mig.
Jag var lite på den onyktra sidan och lördagen tillbringades hemma i lugnets tecken. Blev INGET vettigt gjort igår. Men man får ha vissa sådana dagar.
Idag har jag också slöat en del. Maken är hos sin mor. Åkte dit igår och kommer hem snart. Jag har tagit det lugnt, tvättat lite.... Skönt att jag inte på något sätt har känt mig stressad idag. Det behövs.. Känner mig stressad alltför lätt. Behöver jobba med det...

Hej på dej leverståhiåhej! =)

Att glädja vänner, nära och kära

För mig är det viktigt att mina vänner, nära och kära mår bra och är glada. Det är inte lätt att göra någon annan glad alltid. Alla har vi dåliga dagar. Vissa saker kan man som vän inte göra något åt. Allt handlar ju inte om mig. MEN, om jag ser/hör att folk i min närhet mår dåligt så "drabbas" jag av en känsla, ett behov, av att hjälpa till. Jag är en av de människor som gillar att ge bort presenter. Att få presenter är inte lika viktigt. Jag ger bara för att jag vill, när jag vill.

Idag gladde jag en vän som jag kände ett behov att muntras upp lite. Hon trivs inte med en del saker i sitt liv. Det har varit så ett litet tag nu och jag har inte riktigt vetat vad jag kan göra. Kan bara finnas där och lyssna och ge råd. Gav henne en liten gåva idag. Bara för att jag kände för det. Hon blev jätteglad. Det gör mig lycklig.

En annan person som finns i mitt liv mår inte heller så bra. Har många dagar som går som en berg- och dalbana. Skrev lite om hur jag upplever henne (eller nåt) i en tidigare blogg och det blev hon jätteglad över.

Till alla ni som jag känner och som undrar om jag bryr mig... JA, jag bryr mig om er!

Idag har jag jobbat. Inget konstigt. Ska ju jobba 50% nu. Har dock återgått till ordinarie arbetsuppgifter. Kul att vara tillbaka med det också. Fick ta det lite i egen takt idag. Kändes bra och jag var nöjd när jag gick hem.

Puss i ljumsken! =)

har säkert massor att säga, men..

Jag känner att jag vill/vborde skriva något, men jag vet inte vad. Idag har jag varit på läkarbesök igen. En konsultation. Vad det handlade om kommer jag att skriva om en annan gång.
Min röst är bättre. Det är skönt, men jag oroar mig lite för att den ska försämras igen när jag pratar i telefon hela dagarna (eller ja, 5 timmar om dan). Behöver förmodligen inte vara orolig egentligen.... Men... oro är en bekant känsla hos mig...
Maken har fått ont i halsen och blivit lite hes stackarn... Hoppas det går över snart.
Är trött och känner mig lite tom...

Återkommer en annan gång.


hemma idag...

eller... jag har inte varit hemma för jag var på läkarbesök. Jag skulle arbeta idag, men på grund av att rösten fortfarande inte är 100% ringde jag till halsdoktorn och fick en tid samma dag. Han sa att jag är bättre, men konstaterade att jag inte är helt bra. Jag får dock jobba =). Han skickade en remiss till någon logo.... (inte logoped, men nån röstdoktor av ngt slag), Min doktor tyckte att om jag känner att jag kan så ska jag arbeta tills dess eftersom vi inte vet hur lång tid det tar innan jag får tiden.

Vädret idag har varit underbart. På väg hem från doktorn gick jag en kort sväng på stan och hittade lite diverse kul saker... Inget nödvändigt utan mest "tjafs" (som min make skulle kalla det =>), men jag blev glad av det!

Det finns en del människor i mitt liv som jag känner extra mycket för... Jag tror att dessa vet vilka de är.. Det är både familj och vänner. Vill bara att ni ska veta att jag tänker på er även om jag är dålig på att hålla kontakten.
Jag arbetar fortfarande med det där att inte känna det som att jag tränger mig på folk...

En person som jag inte känner fast jag tror mig ha lärt känna här via datorn och via våra bloggar och via chat (datorn är en underbar uppfinning). Vi har träffats men då bara hälsat på varandra..... Till dig vill jag bara säga att det värmer mig att läsa din blogg och att lära känna dig.

Alla har vi det svårt i perioder, av olika anledningar. Jag känner med mina vänner som har det jobbigt och hoppas att alla vet att jag finns tillgänglig vid behov. Det är bara att höra av sig.

Kram till alla er som behöver och även till er andra eftersom jag gillar att kramas!! ;)

RSS 2.0