nyår

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ska strax hoppa in i duschen för att sen åka hem till vänner och fira in det nya året.

Önskar alla mina vänner och de som jag inte känner en trevlig kväll och ett gott nytt år!


december=sjuk månad

Jag har varit sjuk i princip hela december. Det börjar bli lite tjatigt nu..

Igår gjorde jag inte något vettigt alls. Så lite som jag gjorde igår är det nog längesedan jag (inte) gjorde... Sov till halv ett. Gick upp och satte mig med datorn i soffan framför tvn. Sen satt jag där resten av dagen. Lade mig ner emellanåt. Tittade på lite film.
Åt faktiskt pizza igår. Det har jag inte gjort på evigheter. Kunde lika gärna ätit gröt. Mina smaklökar funkar ju inte som de ska så inget smakar som det brukar.

Idag har det också slöats en hel del. Tar emot att göra något när jag mår lite sisådär. Har myst med maken lite. Vi åkte till affären en sväng för att vi skulle göra något annat än att vara hemma hela dagen.
Nu ikväll har jag inget planerat. Känner mig groggy i pallet. Börjar tröttna och funderar på om jag ska kontakta sjukvården. Vad tycker ni?

Go´kväll...

YES MAN! och att ramla i rulltrappa

Idag har jag jobbat. Mina kollegor som har jobbat av och till under julhelgen sa alla att det varit väldigt lugnt. INTE idag. 9 kollegor var sjukanmälda. Det gör att även om det inte ringer JÄTTEMYCKET, så blir det en del för oss att göra. Dagen gick och de flesta kunderna var trevliga så det funkade.

Ikväll har jag och maken varit på bio. Vi var i Kista gallerian. Vi åt middag och sen gick vi runt i några av butikerna och sen var det filmtajm.

När vi varit inne på ClasOhlsson så tog vi rulltrappan ner. Normalt sett så är räcket rörligt och håller man lite lätt i det så följer det med neråt med trappstegen. Inte denna gången. Det högra räcket var stilla.... Som tur var upptäckte jag det i tid och lyckades hållla balansen. (FYI: Jag tycker det är lite obehagligt att åka rulltrappa neråt!) Blev så efter att jag sett Crocodile Dundee när han kommer till storstan första gången... =)

Filmen vi såg heter YES MAN!!!!  Jim Carey i huvudrollen. DEN VAR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ BRA!!!!!!!!!!!!!
Rekommenderar den till alla som vill ha sig ett gott skratt. Det var inte många stunder i filmen utan att jag skrattade. Längesedan jag såg en så rolig film. Tycker det är en av de bästa filmerna, om inte till och med DEN BÄSTA,  jag sett med honom.

Efter filmen så ska vi åka rulltrappa ner. Jag missar att det är samma som jag åkt i tidigare och att räcket inte funkar så när jag tar tag i det och det inte följer med så håller jag på att snubbla ner i rulltrappan eftersom jag ser trapporna åka neråt. Hur som helst så lyckas jag återfå balansen utan att ramla, men då har det kommit två personer bakom mig som ser och hör hur jag håller på... Martin åker neråt ett par steg framför mig och låtsas om som han inte känner mig.. Jag börjar asgarva och så håller jag på ett bra tag. Människorna bakom mig tittar lite överseende på mig när de går förbi mig när vi väl kommit ner. Fortsätter skratta gör jag och försöker komma ikapp Martin som fortfarande inte vänder sig om utan bara fortsätter gå lite diskret/osynlig... Jag skrattar tills hostan kommer och sen skrattar jag och hostar om vartannat tills jag nästan kräks. HYSTERISKT ROLIGT har jag...
När vi kommer till bilen så har jag försökt, och lyckats, lugna ner mig en aning. MEN, när vi sitter i bilen så börjar jag asgarva igen! Notera att inget annat hade hänt... det är bara jag som fortfarande tycker att min pinsamma incident är så hysteriskt rolig och så typiskt mig...

Nu är jag så trött så jag inte vet var jag ska ta vägen. JO, sängen!! Dit ska jag. Jag har givit mig själv tillstånd att sova tills jag vaknar imorgon. UTAN väckarklocka. Sover jag hela dagen så får det väl bli så....

SÅ, godnatt alla! Vi ses när vi ses!

hemma igen.. julen över?!

Jag är hemma hos min älskling igen!

Har varit nere hos syskonen sedan i måndags. Det har varit mycket trevligt. Har umgåtts massor. Busat och gosat jättemycket med brorsbarnen. De är ljuvliga! Älskar "mina" flickor.

Nu är jag jättetrött och jag ska jobba imorgon så jag återkommer med mer....

Godnatt och god fortsättning!

resfeber och flygplansproblem

Som vanligt hade jag resfeber igår kväll. Har nästan alltid problem med rastlöshet, en känsla av att jag ständigt glömmer något och ont i magen plus svårt att sova kvällen innan jag ska åka någonstans. Jag skulle "bara" åka ner till syskonen och deras familjer för att fira jul.. Hur jobbigt kan det vara? Började se en ffilm som började kl 21 och hoppades nästan att jag skulle tycka den var tråkig så att jag kom i säng som jag borde eftersom jag skulle upp tidigt idag. Kom i säng ungefär kvart i tolv och hade dessutom problem att somna.
När makens väckarklocka började ringa så väckte han mig. Undrade varför jag inte gick upp. Det visade sig att min klocka aldrig börjat ringa. Tur att han alltid snooozar minst en halvtimme innan han går upp. Jag skulle gå upp kl 03:30 eftersom jag skulle packa det som jag inte kunde packa kvällen innan (igår) och duscha samt göra mig iordning. Maken hade fått för sig att vi behövde åka 04:30 för att jag säkert skulle komma i tid. Vi bor nära Arlanda, men denna gång skulle jag åka från Bromma.
Planet skulle gå kl 07:00. Jag hade sagt till min älskling att jag behövde vara på flygplatsen kl 06:00 för att jag skulle ha lite tid tillgodo ifall något oförutsett skulle inträffa.... Det gjorde det inte!
Vi var framme kl 05:08!
Vi tillbringade ungefär 25 minuter i bilen med att prata och kramas lite. (vi kommer ju inte att träffas på flera dagar)
Jag lät maken åka hem så att han fick sova lite till....
Själv gick jag in på flygplatsen och checkade in väskan. Försökte få till någon typ av frukost i cafeterian, men det var svårt. Frallorna var hårda som sten så det blev en latte och lite juice.

När jag gick igenom säkerhetskontrollen så var det en kvinna som trängde sig före mig för att personalen sa att det gick bra att komma längre fram, jag hann inte reagera och flytta fram innan den här andra kvinnan gick framför. Sen står hon där och håller på så länge med sina prylar som ska igenom röntgen att jag var tvungen att ta mina prylar och gå förbi henne igen så att inte fler blev "uppstoppade". När jag sen går igenom den här säkerhetspip-grejen... då säger en sån där säkerhetskvinnoperson till mig att jag måste ta av mig skorna och köra dem i röntgen (det pep tydligen om mig), så jag fick ta av mig skorna och gå tillbaka igenom pip-grejen igen..

Okej, sa jag att planet skulle gå klockan sju? In my dreams!! Boardingen skulle öppna 06:40. Klockan 06:50 får vi veta att det är något problem men att de försöker lösa det och att mer info kommer kl 07:00. Klockan 06:58 får vi veta att mer info kommer klockan 07:30. Det är ganska mycket folk där nu och flera flyg är, av olika anledningar, försenade. Jag sätter mig på en plats jag lyckades hitta. Hade suttit en liten stund när det kommer en mamma med baby i bärsele. Hon ser sig förvirrat och lite förtvivlat om efter en plats men kan inte hitta någon... då gör jag dagens goda gärning.. Jag ger henne min plats. Hon blir jätteglad och jag tror nästan hon ska komma att krama mig, men jag tar min väska så att jag slipper den tacksamhetsgesten.

När klockan väl blir halv åtta får vi reda på att det är något fel på vårt plan och att ett annat plan är på väg. Vi behöver bara invänta det. Det kommer så att vi är i luften ungefär 5-10 över åtta.
På planet serveras frukost. betydligt bättre än det som erbjöds i cafeterian på flygplatsen.
En lite dryg timme senare landar vi på Sturup där syrran väntar på mig.

Hela dagen idag har jag tillbringat med svägerska och mina underbara brorsdöttrar!! Har varit en trevlig dag!!

Ja ja, långt inlägg blev det.. Har ni orkat ända hit? Grattis! =)

Kram för idag....

varm

Jag är frisk, så när som på hostan. Ändå sitter jag här och är hur varm som helst. Hade jag inte vetat bättre så hade man kunnat tro att jag har feber. Det känns så i min kropp, är varm/svettas med eller utan kläder på mig just nu. Men men, det kan väl vara så ibland.

Den gångna veckan har vissa varit iväg på skidsemester. Har kunnat följa med på avstånd då J är duktig på att blogga och lägga in bilder. Jag som inte åker skidor tycker det har roligt att kunna ta del av deras resa. Har ju varit med förut, men det var inte min grej. Föredrar sol och bad.

Imorgon ska jag packa. Ska inte vara borta mer än 5 dgr men det gäller ju att tänka till lite ändå. Måste se till att jag får med alla julklappar så att jag inte glömmer någon.

Ser fram emot att träffa alla.

Puss puss

har redan fått min julklapp

I år ska maken och jag fira jul på skilda håll. Jag åker till syskonen i skåne och han åker till sin mamma. Känns lite trist, men det kan inte alltid bli som man vill.

Det känns vikigt för mig att åka ner till skåne så för ett tag sedan bokade, och betalade jag flyg fram och tillbaka. Det är inte jättebilligt. Det var dock, lustigt nog, billigare att flyga än att åka tåg eller buss. Det komiska är att jag på hemvägen behöver åka från köpenhamn. Detta för att det blev billigare än att åka helt och hållet inrikes.

Jag har nu ikväll fått julklapp ifrån min älskling, lite i förtid. Blev jätteglad. Han betalar min resa! Vi har sagt tidigare att vi inte ska ge varandra julklappar. Det har vi inte lyckats med ett enda år hittills. =)

Min älskling älskar jag!! =)


besök hos il dottore...

Idag tog jag mig i kragen och fick tid hos läkaren för min hosta. Det var inget bakteriellt. Var inget i lungorna. Jag har inget som smittar men hosta kan/är jobbigt att ha och kan hålla i flera veckor. Fick hostmeducinrecept. Har alltså börjat med meducin nu för att bli av med hostan. Känns bra att det inte var värre.
Nu när jag fått höra av doktorn att jag inte har något som smittar så känns det bra. Frågade om det eftersom jag ska åka ner till syskonen och fira jul med dem. Vill ju inte smitta ner mina brorsdöttrar. Minstingen är ju bara 6 mån.

Hurra.... eller .... NEJ!!

Jag har jobbat idag. I UNGEFÄR 5-6 TIMMAR! SEN BEHÖVDE JAG GÅ HEM IGEN!
Har inte feber. Snörvelnäsan var borta. Gick därför till jobbet idag. Lite hosta är väl inte så farligt? Hosta kan ju hålla i sig ett tag. Snörvelnäsan dök upp igen för att jag varit utomhus på väg till jobbet...

Tog en paus i skrivandet och ringde sjukvårdsupplysningen. Sköterskan rådde mig att kontakta vårdcentral imorgon för att få antibiotika. Hon tyckte det lät som bronkit. Så, jag antar att jag ska till doktorn imorgon... =(

Har ont i luftrören ju.

Tji fick jag...

Inbillning... jag hade bestämt mig för att gå till jobbet idag men inte då... har inte direkt sovit inatt. Hostan har styrt. Är därför hemma idag också och jag håller på att ruttna på det.

Fick ett samtal idag. Trevligt innehåll. Får se vad det leder till...

Nä, nu ska jag snörvla vidare...

Kram

mår NÄSTAN bra

Alltså... Det är ganska komiskt ändå. Vad? Jo, hur kroppen fungerar... och hur man inte kan styra vissa kroppsfunktioner.
Ibland när man är sjuk och det kommer ut saker från övre regionen då kommer det samtidigt från nedre regionen.. Hur kommer det sig? Ibland när man hostar så kommer en liten skvätt nertill..
Likadant är det när man skrattar.. det kan också leda till en skvätt.. det kan dessutom leda till att det sätts igång en hostattack.

Undrar om det bara är jag som har det så?!

Just nu har jag "ont i inälvorna" av att jag hostar. Hostar tills jag kräks.. Känner hur det rosslar i rören. Ifall ni undrar.. det är inte en behaglig känsla.
I det stora hela mår jag ganska bra och håller på att bli knäpp av att vara hemma. Vill till jobbet. Kan bli lite jobbigt.. Har ju ett jobb där jag måste prata hela dagarna och det är svårt att prata just nu för när jag pratat en minut eller så så hostar jag... håller inte på jobbet. Är hemma idag också. Har bestämt mig för att jag SKA till jobbet imorgon.

det blev inte som jag hoppades!

=(

Ni kan sluta hålla tummarna nu. Jag fick det inte! Tråkigt men sant....


Är hemma idag också... fortfarande inte frisk. Är på bättringsvägen....


sjuk igen

Ja, tyvärr... det är sanning. Fick gå hem efter att ha varit en timme på jobbet i torsdags eftersom jag lyckats med konstverket att bli sjuk igen. Förkyld tänkte jag att jag går till jobbet, så länge jag inte har feber så är det ju lugnt. Tyvärr dök febern upp och jag fick åka hem. Nu sitter jag här ensam ikväll, fortfarande med feber...
Igår var det företagets julfest. Den fick jag missa. Ikväll firar vi min makes mosters 50års dag. Den missar jag. Han fick åka själv. Känns lite trist.
Hittills idag har jag tittat på 3 filmer. Vet inte varför jag inte sover...

Nu är det bokat och klart. Jag åker ner till skåne över jul. Är borta 22-26. Maken firar hos sin mamma. Skulle boka resa igår. Skulle boka tåg (sj) men SJ sucks bigtime. Just som jag skulle boka lade deras sida ner. Klockan var efter 22 så jag kunde inte ringa och boka. Idag när jag vaknade så var den resa jag tänkt boka slut. Den resa som fanns kvar på det datumet var 300 spänn dyrare. Jag blev rätt lack och bokade istället en flygresa även hem. Hade redan bokat flyg ner. Det komiska är att jag behöver åka via köpenhamn på hemvägen. Alltså cph-sto. Larvigt att man ska behöva åka utomlands för att åka inrikes..... Det handlade om mer än dubbelt så mycket pengar om jag skulle flyga inrikes utan utrikes...

Nu ska jag nog se på Frost...

orättvisan är total!

Jag vill och behöver sova NU!!!!

Klockan är kvart i jävla tolv och jag ska upp tidigt för att åka till jobbet. Börjar kl 8 och måste då åka hemifrån kl 06:18.

Tittade på en film som slutade strax efter elva och tänkte: hmm, nu går jag och lägger mig så att jag får några timmars sömn. Nu har jag legat här i snart en halvtimme utan att somna. Det brukar inte vara så. Jag tillhör inte de som har problem med att somna. Det brukar räcka med att huvudet träffar kudden så sover jag. Ibland kan jag hinna tänka; jag kan inte somna en eller två gånger men likväl sover jag innan jag hunnit tänka tanken färdigt. Ibland ber jag maken killa mig på ryggen så att jag kan fokusera på det för att somna. Hinner knappt känna att han börjar innan jag sover.
Problemet jag har som gör att jag inte somnar är min hjärna. Den får för sig att sätta i gång på högvarv när det är sovdags.
Ikväll är det: julsånger! Ska jag baka lussekatter till mina kollegor och ska jag i såfall forma dem som första bokstaven i deras namn? Ska jag ta en pulverdiet dag imorgon? Tänk om jag inte får jobbet jag sökt. Varför får hon och inte jag? Ska man behöva "kiss ass"  för att komma dit man vill? Varför kan inte människor bara vara raka och ärliga istället för sliskigt inställsamma?
"the weather outside is frightful, but my dear your so delightful, so as long as you love me so... let it snow, let it snow, let it snow"
"jingle bells, jingle bells, jingle all the way....."
Imorgon ska jag träna...  MÅSTE träna. Hur ska jag göra för att gå ner 3 kilo på en dag? Undrar om jag ska ta mig i kragen och sortera mitt hörn när jag kommer hem imorgon? Vad ska jag ha på mig imorgon?

Ja, så här håller min hjärna på..... Nu är det midnatt och jag känner inte mig sömnig. Får snart be maken klubba mig så att jag däckar. Känner en otrolig mental stress över att inte somna. Vissa dagar kan jag till och med somna när jag sitter här och skriver. Det ni.. =)

Nä, ska göra ett försök till nu..

sussa gott alla ni därute i världen.

Min katt = min "övervakare"

Socker är rätt kul.. Som de flesta vet så har katter en ofta utpräglad personlighet. Att det inte är du som väljer katten utan det är katten som väljer dig. Du äger inte katten utan den äger dig. Katten är inte ditt husdjur utan du är kattens människa.

Vår lilla Socker älskar sin mamma och pappa (oss). Hon är vår lilla bebis och vi älskar henne. När maken går på toaletten följer hon efter, duschar han följer hon med in där tills han sätter på vattnet då går hon ut och lägger sig i hallen på hallmattan och väntar på att han ska bli färdig.

På kvällarna, när hon tycker att det är dags för mig att gå till sängs, kommer hon och sätter sig nedanför soffan och jamar intensivt för att jag ska gå och lägga mig.
Idag gick hon till och med in till maken och beklagade sig. Alltså, jamade och tittade ut mot vardagsrummet där jag är för att han skulle fatta att hon tycker jag är jobbig.

Det kan ju vara så att det bara är jag som tolkar hennes beteende som jag vill. =)
Jag tycker att katter är inteligenta varelser.

Nä, sovdags..

Godnatt!

min älskling fyller år

Idag fick han "frukost" på sängen. Sen har han jobbat. Jag har varit ledig idag så jag lade mig och sov en stund till när han gick till jobbet. I eftermiddags åkte jag in till stan en sväng. Har fortfarande ont i nacke/axlar så det blev lite jobbigt efter en stund... kl 17 mötte jag upp älsklingen och sen åkte vi till Kista och åt middag.
Inget speciellt firande, men det är så han vill ha det. Fick köpt några julklappar idag. Kändes bra.
Eftersom maken önskade sig spelet "Mirrors edge"  till sitt x-box så fick han givetvis det. Nu sitter vi båda i soffan. Han spelar sitt spel och jag "datar".

Jag är dock himla sömnig och ska snart gå och nanna kudden.

natti natti

ont

har ont ont ont i nacke, axlar. Muskelinflammation. Gör inget om det inte gör ont... jag blir inte ledsen om smärtan försvinner.
Det finns annan smärta också... tänker inte gå in på vad det handlar om. Inte just nu av hänsyn till andra...

Min älskling fyller år imorgon så idag har jag bakat "lussekusar". Vi har tjuvsmakat. De blev jätegoda. Jag är så duktig =)

Min lillasyster ringde idag. Hon är underbar! Älskar henne så.

Håll tummarna för mig. Väntar besked....

komma in till jobbet senare?

Idag vaknade jag senare än vad planerat.. det i sig var ingen katastrof eftersom jag skulle hinna till jobbet i tid ändå. Det trista var att jag har haft ont i nacke och axlar i flera dagar och imorse hade jag även en huvudvärk som inte var att leka med. Stannade därför hemma idag.

Vet inte om man kan, men min svärmor sa att man kan göra så..... Gå och jobba lite senare...
Vad jag menar är, om jag vaknar på morgonen (som idag) med illamående/huvudvärk vill jag kunna ta en tablett mot smärtan, sova lite till och när jag sedan mår bättre (om det är så) åka till jobbet. Det är ju faktiskt så att man inte alltid egentligen behöver vara hemma. Många gånger mår man faktiskt bättre efter att ha tagit en värktablett och vilat/sovit lite till.

RSS 2.0