dumma dumma doktor

Igår ringde jag till min läkare för att få reda på mitt röntgen resultat. Eller, jag ringde i förra veckan redan men fick veta att hon skulle kunna höra av sig igår. Det gjorde hon. Efter att jag varit tvungen att klicka henne två gånger för att jag var upptagen så fick jag äntligen tag på henne. Då sa hon att jag behövde in ytterligare en gång. Då opponerade jag mig och det visade sig att hon inte ens sett resultatet efter min andra röntgen. Hon skulle kolla upp det och återkomma idag. Det gjorde hon! Vad hon sa var inte så kul. Inget hemskt, men å andra sidan inget positivt heller. Anledningen till att jag behövde röntgas igen var för att de hittade "något". De vet inte vad, det kunde lika gärna vara en störning i bilden som inget alls eller något allvarligt. Så, jag kommer dit en andra gång... denna gång fick jag insprutat kontrastvätska för att kunna se bättre. Sen dess har jag inte hört något, därav att jag kontaktade läkaren. Fick veta idag att de såg detta "något" igen. Hon sa; "det kan vara att det var för mycket kontrastvätska så att det blev en samling/klump." Sen sa hon; "Du kommer att behöva göra om detta igen, men om 2 till 3 månader!" DUMMA DUMMA DUMMA DUMMA!! Ok, jag tror inte jag har någon dödlig sjukdom/skada i huvudet/hjärnan, men DET ÄR INGET KUL ATT GÖRA DENNA DJÄVLA RÖNTGEN! Det är jätteobehagligt. Att dessutom nu vänta i ovisshet på OM det är något fel i fler månader..... =(

Asså, denna dag...

Idag blev jag av med min plånbok! Jag upptäckte det när jag skulle gå på bussen inne vid centralen. Kom från pendeltåget och jag hade haft med den på pendeln, det vet jag... Fick smärre panik. Fick köpa sms-biljett. Ringde banken för att spärra mitt VISA-kort. Fick rådet att ringa polisen. Jag upptäckte att jag glömt plinga för stopp när vi åkte förbi den hållplats jag skulle hoppa av på. Det löste sig i och för sig för hållplatsen efter går lika bra. Väl av bussen skulle jag hitta numret till polisen. Går och svär ve och förbannelse över allt. "djävla helvetes förbannade skit" detta upprepades gång på gång på gång... så ringer min privata mobil, den gör inte det särskilt ofta och jag har inte heller igång varje dag.... Givetvis hann jag inte svara, eller så tryckte jag bort samtalet, jag vet inte vilket. Allt var ju ändå bara skit då. Ser ett telefonnummer jag inte känner igen. Ringer upp det och det är upptaget. Personen som ringde lämnade ett meddelande. HAN HADE HITTAT MIN PLÅNBOK!! Lyckan är fullständig.
Jag väntade ett samtal från min läkare idag. För att få veta mitt röntgen resultat. Efter att ha fått trycka bort henne två gånger så gjorde jag ett försök och fick tag på henne. Hon sa då att jag behövde göra om röntgen IGEN. VA??? Visade sig att hon inte sett resultatet efter att jag varit på röntgen andra gången. "Sekreterarna är sjuka" var hennes ursäkt. Hon hann ju bara göra mig sjukt nervös innan jag fick fram att hon inte hade koll.
Jobbmässigt har dagen inte gått som jag vill. Allt har tagit så lång tid för mig idag och det har varit svårt med kunderna.  Jag: "Det kostar..bla bla bla...förstår du vad jag menar?" Kund: Ja bla bla bla bla, men vad kostar det?" Samma sak i många samtal idag. Ja, inte samma fråga, men det har varit flera som frågat om och om  och om igen. Jag har tidvis ifrågasatt min förmåga att förklara... men det är också hur lustigt det är med människors läsvana/läskunnighet/vilja att förstå.
Nåja, plånboken är tillbaka och jag hade ingenting att ge till min ängel när han tog sig besväret och kom förbi mitt arbete för att lämna tillbaka den. Sa det till honom och sa att jag gärna ville ge honom någon typ av hittelön. Det enda han sa var "Nej tack, det enda jag vill är att du gör något liknande för någon annan någon gång"! MATS OLSSON, Ekerö är min HJÄLTE!! =)

Otrohet

Idag väcktes lite tankar i mitt huvud. Jag pratade med en person som betyder mycket för mig och som inte mår så bra just nu.
Vad räknas som otrohet? Är det att man kysser någon annan än den man är tillsammans med? Är det att man undanhåller en vänskap med en annan person? Är det att vara otrogen när man har mailkonversationer med någon om att man vill suga/slicka och göra andra saker med denna andra personen? Om en kvinna har en vänskap (blir ur hetro perspektiv eftersom jag är hetro och det är jobbigt att tänka på alla...) med en man som hennes pojkvän/sambo/man inte känner och hon pratar med honom om sin relation och om allt som händer i hennes liv men inte pratar med sin respektive, är det att vara otrogen?
Om någon i relationen är otrogen, hur ska man hantera det? Är det nolltolerans som gäller? Ska man stanna kvar och arbeta på relationen eller ska man lämna direkt? Spelar det någon roll om man har barn? Om ens partner är otrogen en gång och man väljer att stanna kvar och det händer igen, vad händer då? Om man väljer att stanna kvar i relationen, hur många gånger kan ens partner vara otrogen innan man till slut säger att det får vara nog?
När det gäller mig själv och min relation så sa vi tidigt i vår relation att vi har nolltolerans gällande otrohet. Det gäller fortfarande. Men det är ju lätt att säga nu när ingen av oss varit otrogen. Hur ställer man sig till otrohet när det inte bara är i teorin längre? Jag vill aldrig få reda på det. Jag älskar min man och han älskar mig. Vi har valt varandra och det är upp till oss att arbeta på vår relation så att vi båda är tillfreds i den. Öppen dialog är viktigt!

latmasken

Latmasken är min vän. Eller... nej, inte min vän eftersom den sätter käppar i hjulet för mig. Jag hade stora planer för min dag idag men det såg latmasken till att det inte blev något av. Ja, alltså, lite har jag fått gjort men inte alls så mycket som var planerat. Det händer en hel del just nu som gör att latmasken måste bort! Har inte tid med den. Den lediga tid jag har måste förvaltas väl. Ska be min hjärna arbeta bort den över natten så att jag vaknar upp pigg och fräsch imorgon. Har ledig dag både idag och imorgon så om jag lägger ner lite energi på det jag behöver göra så kan det nog hända en del.
Puss i ljumsken....

Ännu en helg förbi...

Det har varit en del att göra på jobbet denna helg. Inte många stunders vila där inte.... När jag gick från jobbet idag såg jag hur bussen gick precis. Det innebar en halvtimmes väntan på nästa buss då det var en söndag kväll. Som tur är har jag min nya telefon. En Iphone. Man kan göra mycket roligt med den och det gjorde att den där halva timmen gick väldigt fort. På vägen hem kollade jag på Facebook där en kusin skrev att hon skulle kolla på "Vem kan slå Filip och Fredrik" eftersom hennes kusiner skulle vara med. Jag och några kompisar var på inspelningen av första avsnittet, det som visades idag. Programmet höll på när jag kom hem och jag var ju då tvungen att kolla såklart. Jag såg då hennes kusiner, tvillingarna, i tvillingmemory. Jag var där, såg det när det spelades in, men kände inte igen dem. Det är så länge sedan jag träffade dem. I och med att jag tittade på programmet så kunde jag tyvärr inte undvika att se mig själv på tv. Vi satt ju i publiken och vi syns vid ett flertal tillfällen. Att se sig själv på tv.... hmmm, jag tyckte inte det var en vacker syn att se mig själv! **huga**

news

Jag har fått trevliga nyheter!!!  Finally! =) Mer än så kan jag inte "avslöja" nu utan jag får ge mig till tåls. Har i alla fall något att se fram emot. Har bokat in 2 dagars semester i början av december så att jag kan åka ner och hälsa på min lilla systerdotter. Ja, hennes föräldrar också såklart. Ja och såklart hennes kusiner och deras föräldrar. Sen så finns det ju en hel drös till som jag vill träffa! =)

mens

Jag ser det som positivt att jag får mens varje månad. Det är ju ett hälsotecken på mig som kvinna. Har jag förstått.. Det jag ser som mindre positivt är extrem mensvärk, megamensblödning och att jag de senaste månaderna fått diarré när mensen sätter igång. Just nu ligger jag på soffan i fosterställning och tycker synd om mig själv. Värktabletterna jag tagit idag har inte gjort någon nytta. Det kommer att gå över, det är jag fullt medveten om.

Ännu en arbetsvecka är slut...

och jag är såå trött nu. Jobbmässigt så har det varit en bra vecka. Jag beställde en telefon via jobbet häromdagen och idag kom den. Nu ska jag bara lära mig den. Alla jag har frågat om den telefonen säger att den är såååå bra. Bästa telefonen ever. Nåja, ska bli intressant att se. Ska tvätta i helgen (har ett begynnande tvättberg) och leka med min nya lur. =)

Hjärnröntgen 2

Idag har jag varit och gjort ytterligare en röntgen av min skalle. Tydligen var det så att det visade "något" förra gången. De vet inte vad och ville nu se så att det inte var något allvarligt. Denna gången fick jag en nål i handen för jag skulle få kontrastvätska. Sköterskan började med att försöka hitta kärl i armvecket, stack in nålen och konstaterade att det inte funkade. INTE SKÖNT!! Jag gillar inte att få nålar instuckna i mig. Förra gången jag var där behövde jag inte ta av mig min BH trots att det var med bygel. Denna gången behövde jag det. Sköterskan sa att jag inte skulle känna något annat än lite rörelse av nålen när hon kom med kontrasten. Först gjorde de en omgång utan kontrast och där ligger jag och försöker fokusera på andningen och allt annat utom det som faktiskt händer. Efter ca 10 min så kommer sköterskan in och sprutar in kontrastmedel. Jag hör henne och känner att hon tar tag i min hand och håller på med nålen och sen..... så känner jag hur en kall känsla sprider sig upp i handen, igenom blodkärlet. Jag känner inte det hela vägen för jag antar att vätskan blandar sig med blodet och blir kroppstempererat. Röntgenteknikern sa till mig innan han satte på mig hjälmen att det inte syntes något konstigt på blodkärlen, men att det syntes något... Inte att det var någon tumör eller så, men man kan ha cystor lite överallt utan att det är något farligt. Han sa att det de sett såg ut som en liten vätskeansamling, men det kunde lika gärna vara en störning i bilden. Jag kommer att bli kallad till läkaren för att få resultatet. Nu är det bara att vänta.
Idag körde mig älsklingen dit och väntade kvar och körde mig hem efteråt. Innan vi åkte hem käkade vi lunch på en kinarestaurang. De har lunch buffé där så jag prövade faktiskt lite sushi idag. Det var det jag kallar i princip "fusksushi" men det var helt ok. Kanske är jag redo att prova "riktig" sushi. =)

Ärkepuckot

Idag har jag träffat en av mina bästa vänner, även kallad "ärkepuckot". Det är ett smeknamn sagt med kärlek. Det är inte jätte ofta vi ses men när vi ses är det alltid lika trevligt... eller inte... =) Hon har en tendens att verkligen SE mig! Jag kan liksom inte dölja något för henne. Det blir alltid väldigt ärligt när vi ses och det är helt utan krussiduller. What can I say? I love her.

Funderar och tänker och tänker och funderar...

Det är det jag gör med min vakna tid. Att steget ska vara så himla långt från tanke till handling. Jag förstår det inte. Är det inte det ena så är det det andra...

Fick brev från röntgen. De vill göra om den. Jag ser inte fram emot det och det känns inte alls bra. Hoppas det är för att bilderna blev skit och inte för att de tror de hittade något...

Migränig huvudvärk är inte bra att få när man måste jobba. Då blir jag hemma istället. Inte bra med att jämt vara sjuk. Har varit trött och haft ont i nacke och axlar i helgen. Idag har jag lyckats få en nerv i kläm i ryggen. Det händer ibland... Har allt med övervikt att göra? Kan det verkligen vara så? Är jag gnällig? Extra känslig?

Ja ja, funderingarna får fortsätta...

RSS 2.0