hes

Fortfarande hes! Sånt som händer! Har läst lite på vårdguiden om heshet och vad det kan bero på. Om det inte är i samband med halsfluss eller halsont så beror det förmodligen på att man har fått stämbandskatarr. Finns inget att göra åt det förutom att vara tyst och dricka mycket. Både varmt och kallt och att äta halstabletter. VARA TYST??!! Funkar ju inte för mig! Tur att jag redan är sjukskriven. Är ju ensam hela dagarna så jag får vilat rösten då... Jag är inget bra på att vara tyst! Har aldrig varit det. 
Det är först när man varit hes i tre veckor som man bör uppsöka läkare... Jag har "bara" varit hes i lite mer än en vecka...

Idag bär det av till svärmor för att fira jul.

För er som undrar.. NEJ, jag har ännu inte fått något besked gällande min sjukpenning men jag har bestämt mig för att inte låta det fördärva julen!!


Om jag inte hinner mer innan så... GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!

Puss

Förkyld? Nej, bara hes

Så här är det... Jag är superhes... konstig i rösten... Har inte ont i halsen utan är bara hes. Dock är det så att alla jag pratar med ställer frågan: Är du förkyld?

Min röst har varit konstig i en vecka nu. Emellanåt är den nästan bra, för att i andra stunden vara nästan borta.

Jag känner sakteligen julstämningen komma i antågande.

Denna veckan har jag gjort knäck! Första gången för mig! Idag var jag iväg till centrum med en kompis så att vi fick träffas en stund innan jul. Jag har dessutom gjort en egen variant av rischocklad. Vet inte hur det blir än. Det ligger för att stelna nu. Tog ett recept i en julgodisbok och modifierade det. Hoppas det funkar. Har även gjort ett par örhängen. Första gången det med! =)

Försäkringskassan har haft "vänligheten" att inte betala ut någon sjukpenning än. Jag får inte några pengar innan jul. De har ännu inte bestämt sig för om jag får någon sjukpenning överhuvudtaget. De ska ha ett möte imorgon förmiddag.

Håll tummarna för mig!!


hej hopp gummi.....

*tihi*

Hoppas att alla har haft en trevlig helg. Min blev ju inte riktigt enligt planen. Jag har inte mått så bra. Mår inte helt bra än.. min hals känns konstlig... inte så att jag har ont, men jag är en aning hes och har tidvis irriterande hosta. Men men... sånt är livet... Igårkväll kom vi sent i säng... Maken behövde hjälpa mig med en grej och jag kom inte på det förrän sent och det gick inte som det skulle så det tog lite tid. Idag gick jag därför upp samtidigt som honom som "stöd". Tyckte synd om honom som behövde gå upp tidigt. Jag skulle ju kunnat ligga kvar.....
Jag känner mig lite duktig idag. Har tvättat och tagit hand om mina pärlor och örhängen. Jag har planerat att göra smycken... bara inte kommit mig för. Nu har jag dock lagt dem på rätt ställe och sorterat dem. Kanske kan jag komma igång nu.

Tjohopp tjohej alla!

vad är väl ändå en bal på slottet..........................

Om 1½ timme börjar festen. Jag har sett fram emot den sedan jag fick inbjudan. skulle bli så kul. Men, mitt huvud vill inte att jag går på fest och har kul. Jag har dessutom börjat få halsproblem. Inte så att jag har ont, men rösten sviker mig.

Så, mina vänner... de som jag känner och de som jag skulle lärt känna ikväll får ha en jättekul kväll utan mig.
Själv är jag hemma med min älskling istället. Men, det är inte så illa det... att tillbringa kvällen med den man älskar...

har varit bättre

idag är ingen bra dag. Nu håller mina kollegor som bäst på att göra sig redo för julfesten som är ikväll! Den skulle jag varit med på.... =(

Den person jag skulle ha möte med idag ringde och var väldigt besviken på mig för att jag ställde in mötet idag.
Snacka om att jag kände mig värdelös. Fick en känsla av att jag ansågs lat och omotiverad och att jag inte tar saker och ting på allvar. Så är det inte. Jag är inte hemma för skojs skull. Synd att inte alla vill fatta det.

livet konspirerar emot mig eller???

Jag såg sååå fram emot denna helgen! Dagen idag skulle börja med ett möte med min arbetsgivare för att sluta med en julfest med jobbet. MEN, jag har sovit dåligt och vaknar med värsta huvudvärken. Orkade knappt lyfta huvudet från kudden. Var dock tvungen att ringa för att ställa in mötet. Ska gå till sängs igen och, förhoppningsvis, sova bort huvudvärken.

Hade en konstig känsla i halsen igår. Inte direkt ont, men den kändes lite svullen och jag lät konstigt när jag pratade.

Imorgon är vi bjudna på "lussevaka". Hoppas jag mår bättre... såg ju fram emot denna helgen.

Ja, förresten, andra satsen lussebullar blev misslyckad. "döbakad".

lyckas eller inte

Jag kände mig rätt nöjd... bakade en sasts lussebullar och de blev jättebra! Så tänkte jag att jag skulle göra en sats till, denna gång bara små små... för att ta med på en fest med jultema. Men, degen jäste inte som den skulle så jag struntade i att göra många små, Det blev få, stora istället... får se om de är ätbara annars åker de i soporna...
Ska inte gå in i negativt tänkande. Det som hände mig kan hända vem som helst...  Jag är inte dålig, misslyckad för det. Jag bakade iallafall.... =)

"hemmafru"

Jag är inte särskilt "homely" av mig. Gillar inte att städa, tvätta och laga mat. Bakar aldrig. Dålig på att hålla ordning i hemmet. Jag vill väldigt mycket, men det blir aldrig. Köpte julgardiner för nåt år sedan, men de har aldrig kommit upp. Har helt enkelt inte satt upp några gardiner här i denna lägenheten sedan vi flyttade in för ganska exakt ett år sedan. I och för sig... vem är det som säger att vi måste ha gardiner? =)

Fast jag har chockat mig själv rejält i år. Jag håller just på att baka lussekatter, eller lussekusar som receptet kallar det. Det är andra gången i år som jag gör det. Det är ju faktiskt ganska kul att baka.

trött tröttare

Klockan är 22:33 och jag borde gå till sängs. Min doktor säger att jag måste vända mitt dygn. Hon säger att jag bör gå och lägga mig så att jag inte behöver sova långt in på förmiddagen. Hon har rätt, men det är inte så lätt. Speciellt inte när man inte är trött på kvällen. Men, det leder ju till att jag sover längre.... osv osv.
Visst är det roligt att det är så... eller nej, det är inte roligt... Det blir en rundgång... Nu är jag egentligen trött och borde gå och lägga mig. Kan ju vara bra att gå och sova när man är trött eller vad säger ni?
Men, jag tittar på Law & order och jag gillar den serien. Det slutar snart och då ska jag sova så
Godnatt!

Fick post idag

Spännande!? Nej, inte alls. Blev glad när jag kom hem och såg att det låg post från Försäkringskassan på dörrmattan. Det såg ut som ett sånt där man får när de aviserar en utbetalning. Men, man ska inte hoppa högt i onödan.... Det var bara information om min sjukpenningsgrundande inkomst. DET VAR JU INTE DET JAG VILL ELLER BEHÖVER HA!!! JAG VILL HA EN UTBETALNING SÅ ATT JAG KAN BETALA MINA RÄKNINGAR!


Bortsett från det så är det rätt bra idag.


Hur är det med alla mina vänner och även de jag inte känner?


Mår illa igen

Detta skulle inte bli negativt, men precis när jag skulle börja skriva kände jag att jag mår illa igen. Borde inte göra det för jag har ätit lunch idag. Nåja, man kan inte alltid för som man vill.

Igår var jag hos terapeuten igen. Det känns bra att få till henne. Hon har koll på mig.. kan läsa mig på ett bra sätt. Hon tycker att jag gör framsteg. Det tycker jag också.. Vissa dagar är ju bättre än andra fortfarande.
Idag har solen tittat fram en stund. Jag har varit iväg och handlat. Vi ska på fest på lördag och vi ska ha med något juligt tilltug så jag har planerat lite för vad jag ska göra att ta med. Imorgon ska jag göra lussekatter. Gjorde det til makens födelsedag och det var riktigt roligt. Har fått lite inspiration.
Kanske måla lite...


Bloggeri bloggera

så var snart julen här. Har just sett en sån där söt julfilm som jag gillar. Surviving Christmas, hette den. Med bl a Ben Affleck. Han är rätt fin att titta på. Filmen var både pinsam och romantisk precis så som jag gillar mina filmer då och då... =)
Denna dag har flugit förbi mig.. Jag tror inte att något är fel men jag får inte för mig att göra något. Mår rätt ok så jag fattar inget, men det är så det blir ibland.
Är ensam hemma. Maken är ju i Danmark i ett jobbärende. Kommer hem imorgon. Jag gillar att ha honom hemma när jag ska sova! Ja, annars med, men speciellt på natten... att känna hans närhet. Nåja, jag överlever någon natt då och då utan honom =).
Nu är jag varm som "kom och hjälp mig"! Ska gå och släppa in lite friskt syre...

dagens

Todays lunch/middag blev en Calzone. Det var gott. Älsklingen ska på "affärsresa" igen. Ska till Danmark på utbildning eller nåt...  Jag har fortfarande "mensmage" och orkade inte göra mat så jag skickade honom till pizzerian istället. Ja, han kunde gjort mat, men jag var sugen på pizza.

Bläddrade på dumburken och hittade "en obekväm sanning". Det här med klimathotet.... skumt. Känner skepsis, men det ligger ju sanning i det. Jag är inte helt dum i huvudet, men det är faktiskt (för mig)en jobbig tanke... att vi dödar planeten vi bor på. Men, hur tar jag mig till jobbet utan att bidra till dess förstöring? Jag är bekväm och van vid min vardagslyx... Är vi beredda på att ge upp allt det för att rädda vår planet?  It is scary!!


att tvätta

Att tvätta är ett måste. Inte särskilt jobbigt att stoppa in tvätten i maskinen.. det är att hänga upp och vika tvätten efteråt som är det trista.
Är det någon som gillar att tvätta och städa?

söndag....

Mensvärken ger inte med sig trots "smärtlindrande" tablett. Men, men.. sånt är livet. Sitter och funderar... Vad gör alla andra på en söndag. Är det bara jag som sitter i soffan med datorn i knät och tittar på tv samtidigt. Jag har hunnit spela lite betapet. Det är min nya obsession. (kan inte stava). Jag har massor jag egentligen vill göra just nu, men som jag inte orkar för att min mage gör så ont att jag inte kan resa på mig...

Snart är det jul! Har alla gjort sina julinköp färdigt?
Jag sa till min svärmor att jag ville/kunde göra köttbullarna till julafton. Då sa hon att hon hade köpt färdiga som hon stekt och fryst in så det inte behövdes. Jag som såg fram emot hemmagjorda köttbullar till julafton.

mensvärk mensvärk über alles....

Idag är en bättre dag... Vi åkte en sväng till svärmor fredag till lördag. Vi har spelat kort tittat på Idol och umgåts. Min svärfar var också där. Idag var vi i Uppsala en kortis. Jag hittade lite böcker i Röda koesets second hand butik. Trevligt. Ännu mer att läsa. Vi var runt på andra ställen också... Jag fick köpt nån julklappar. Skönt att inte spara allt till dagen innan julafton... =) Vilket jag ju har en tendens att göra....  Har en kompis som hade läst på Facebook att jag var förtvivlad så hon ringde för att kolla läget.. Känns skönt att ha vänner som hon.
Jag har mensvärk... känns "skönt". Min kära mens kom lite tidigt, trodde jag, för att sen försvinna alltför snabbt och sedan vara försenad istället. Pratade med min doktor och hon sa att 1 på 1000 kan få utebliven mens på grund av den medicin jag tar. Men, den har kommit nu och det är skönt att allt är som det ska på den fronten...

Peace out my lovlies....

Det ringde igen

och det kändes som att marken öppnade sig och jag föll, föll, föll.... Försäkringskassan....efter att handläggaren har pratat med läkaren hos dem så anser de att mina läkare har skrivit för vaga intyg. De behöver mer information. Detta betyder att min sjukpenning dröjer ytterliggare, eller, mardrömsscenatiot: att de inte anser att det finns fog för sjukskrivningen och då får jag ingen ersättning.
Återigen är min man är välsnignelse. Han blev arg när jag berättade, han är ledig idag så han var hemma, (jag låg på sängen och grät och grät och grät, på väg in i totalpanikstadie) han ringde till handläggaren och frågade vad de sysslar med... inte för att det kanske gör så mycket i längden, men han fanns där för mig och det kändes bra att han "stod upp och slogs" för mig.

Min man är underbar och jag älskar honom!
♥♥♥

min make är en välsignelse

Idag när jag var jätteledsen ringde min man från bilen. Han var på väg hem från ett kundbesök. Jag berättade för honom om samtalet från försäkringskassan och han lugnade mig. Det var jätteskönt att prata med honom. Han ringde precis i rättan tid. Jag är så glad att jag har hoonom. Älskar honom!

Kvällen har varit lugn. Vi har en katt som är kelsjuk. Hon envisas dock med att promenera över/på mig. Det är inte så skönt alla gånger. Jag har ju ganska låg smärtgräns. Är lite kinkig. Jag älskar vår lilla kisekatt. Hon är världens finaste!

ledsen nu

Jag är sjukskriven och det är jättejobbigt!. Väntar på min sjukpenning och idag fick jag ett samtal från försäkringskassan där handläggaren ställer en massa frågor och säger att hon ska ha ett möte med försäkringskassans läkare imorgon eller på måndag och att bara för att jag är sjukskriven så är jag inte garanterad pengar.

Jag är så ledsen och orolig just nu! Tänk om jag inte får någon sjukpenning. Jag är ju inte hemma för skojs  skull. Just som jag börjar må bättre och ser en ljusning får jag ett sånt samtal och nu känns allt hopplöst. Nåväl, nu sa inte handlläggaren att jag INTE skulle få utan ville ge en "hint" om att det kan bli så.,,

Hjälp! Jag känner hur jag sjunker och inte orkar... Men, jag vill inte sjunka. Behöver och VILL må bra och jobba ju!
Vissa säger att "det är bara och bita ihop och rycka upp dig"... Vill att världen ska förstå att det inte är så lätt. Om det hade varit det så hade jag gjort det för längesen för mitt liv just nu är inte så kul och jag vill ha kul.

Pallar inte. Hoppas att jag får min sjukpenning så att jag kan betala mina räkningar för livet blir ännu jobbigare när jag inte kan det.
Orkar inte mer nu. Jag återkommer väl.....

på väg tillbaka till de levande

Det känns inte som om det händer särskilt mycket i mitt liv. Jag är fortfarande sjukskriven... Men, vet ni? Det händer faktiskt saker. Jag går i terapi och det är otroligt givande. Har hamnat i händerna på en, för mig, jättebra terapeut.

Min älskling har just fyllt år. Nu är han 30. Jag firade honom hemma och sedan gick vi ut och åt på en restaurang som han länge velat gå till. Där blev han överraskad över att hans föräldrar och syskon med respektive väntade på oss.
Jag är så lycklig över att han finns i mitt liv.. Jag älskar honom.

Börjar känna lite att jag saknar omvärlden samtidigt som jag känner mig väldigt trygg här hemma i min lilla bubbla. Har börjat att känna mig lite kreativ. Jag bakade lussebullar till min man. Det har blivit en tradition att han får vakna till mjölk och lussebulle på sin födelsedag. Hittills har jag dock inte bakat utan istället köpt, men i år bakade jag själv och jag är sååååååååååååååå stolt över mig själv. 

Jag har även börjat måla. Min första tavla blev väldigt svart med bara ett rött hjärta. Hade precis hälsat på syskonen och kände mig svart, men hade så mycket kärlek i mitt hjärta. Att hälsa på syskonen gjorde mig jättegott! Jag är lyckligt lottad!

När jag satte mig här idag så var det för att en kompis påpekat att det var alltför länge sedan jag skrev så jag tänkte att det kunde vara läge att skärpa till sig.. jag kände dock att jag inte hade något att skriva, men det känner jag nu att det ändrade sig. Dock ska jag inte bli för långrandig nu så att ni som läser inte tappar intresset. Jag säger istället: "I´ll be back!" =) 

RSS 2.0