irritationsmoment i vardagen...

Människor som inte håller sig ur min väg när jag är ute och rör på mig. Ni vet, de där som har all tid i världen eller som inte vet var de ska riktigt och stannar upp mitt i alltihopa. Eller för den delen någon som den äldre dam som gick framför mig idag, lite lagom långsamt och som emmellanåt gick lite till vänster och sen lite till höger... och på så sätt inte gav mig möjligheten att gå förbi henne.
Min psykolog sa till mig idag att jag kanske inte ska lägga så mycket av min energi på att reta mig på andra. Vad de gör och hur de går kan jag inte styra över. Jag har, de senaste veckorna, börjat tänka om lite... försöker se saker och ting lite mer från den ljusa sidan och inte lägga ner så mycket energi på saker som är utanför min kontroll. Det blir för mycket negativitet och det är jobbigt. Jag lyckas inte alltid så bra, men har blivit bättre på att släppa frustrationen...

Jag försvann någonstans på vägen och nu är det dags att jag hittar tillbaka till mig igen! Tror att mitt jag försvann för ungefär 10 år sedan då jag förlorade flera personer i mitt liv som var livsviktiga för min existens.
Vi kan konstatera att det finns inget jag kan göra för att få dessa personer tillbaka i mitt liv och att det bästa jag kan göra är att leva mitt liv på bästa sätt för att göra dem stolta över mig.


Älskar er när ni behöver det mest och förtjänar det minst...

oops I did it again

Skickade iväg maken till svärmor. Jag stannade hemma. Han var inte på det mest trevliga humör igår så jag sa att han fick åka själv. Som vanligt då när han åker dit så somnade jag ju på soffan. Vaknade nån timme senare och gick in till sängen istället....
Igår var det final i Let´s Dance. Vem skulle vinna? Det var tajt... Om man endast baserade det på showdansen de gjorde så borde Laila definitivt ha vunnit. Shit vad den var bra.... Men, det blev Magnus till slut! Hans danspartner Annika fick äntligen vinna efter att ha kommit tvåa ett par säsonger. Hon blev sjukt lycklig.  Grattis till dem! Magnus har imponerat under säsongen så han är förtjänt av vinsten!

Nu undrar jag bara.... vad ska jag hitta på idag? 

Seg

Idag har jag känt mig otroligt seg i kolan. Vet inte varför. Det finns ju ingen direkt anledning. Passade på att vara ute i solen på rast och lunch idag. Solen är ett "vitaminpiller" utan dess like. Idag fick vi en extra "rast" i form av ett brandlarm. När jag gick hem idag så visste jag ännu inte vad som hade hänt.. huset hade inte brunnit ner i alla fall.
Ja ja... vi får väl höra imorgon. =)

Nu är jag mycket trött och ska gå till min säng, ska upp tidigt imorgon igen. Vi får hoppas att dagen har något kul att bjuda på.

NATTI NATTI!

Lyxproblem?!

Jag har väldigt mycket hår! Många är lätt avundsjuka på min "lejonman". Att ha mycket hår resulterar (iallafall för mig) i att jag fäller mycket hår.Vänner kan gå bakom mig och plocka hårstrå från ryggen på mina kläder eftersom det ständigt finns en drös hår där. På min kontorsstol på jobbet är det likadant. Jag får "rolla" den med tejp ofta för att det inte ska sitta en halv peruk i den.

Igår när jag satt på en buss på väg från jobbet så kom en kvinna fram (hon hade redan gått på och gått längre bak i bussen) och frågade var jag skulle hoppa av. Jag blev undrande men förstod att hon var ute efter just min sittplats. Jag satt på främsta sätet i bussen, det där som är som 1½ säte. Tycker det är skönt för risken att någon kommer att vilja tränga sig på där är minimal. Jag kan ha väskan på sätet bredvid mig utan dåligt samvete. Det fanns fler lediga sittplatser på bussen och jag satt INTE på en plats som i första hand är för rörelsehindrade. När jag erbjuder henne min plats så säger hon att ja, det vore snällt eftersom hon har whiplash!  Ok, hon fick min plats... ingen big deal, men det fick mig att fundera...
JAG HAR OCKSÅ WHIPLASH!! Om än i väldigt mild form. Efter en tågolycka jag var med om för en herrans massa år sedan.... har aldrig uttnyttjat det faktumet...
Det jag också började tänka på var det här med mitt hår... jag har haft ont i nacke och axlar de senaste dagarna och det är förmodligen för att jag sitter en aning fel på jobbet... Igår hade jag väldigt trött nacke. Hade haft håret uppsatt i en halvknut under dagen. Mitt hår är tungt... min nacke är (enligt sjukgymnast) "trött" mina nackmuskler fick sig en törn vid olyckan...
Alltså, jag har mycket hår som är tungt och min nacke är trött och orkar inte med mitt tunga hår... Jag vill inte klippa mig kort!

Gravid jag??

Nej, jag är INTE gravid och har inte några direkta planer på att bli det heller. Varför är det så att man som kvinna måste vilja bli mamma? Nej, jag säger inte att jag INTE vill bli mamma.
Pratade med en väninna idag som blev mamma i höstas och fick då givetvis frågan om när jag skulle skaffa barn.
Det var trevligt att prata en stund med henne och vi bestämde en fikadate i nästa vecka.

Dagen idag har kantats av en del konstateranden för min del. Vi har en tävling på jobbet denna veckan. Just nu leder jag, men det kommer väl att ändras till imorgon.
Min väninna och jag har känt varandra i 10 år.
Konstaterade att det i sommar är 20 år sedan jag var i England första gången.
Konstaterade också att om jag hade börjat ha sex när jag var 15 så hade jag i princip kunnat vara mamma till en av mina kollegor. (den tanken var inte så kul)
Ett annat konstaterande var att jag inte gillar att åka kommunalt i rusningstrafik och att om jag åker 06:04 istället för 06:19 så slipper jag en stor drös människor. Jobbigare att gå upp så att man åker den där kvarten tidigare, men åh så skönt för stressnivån i min kropp och själ.
Konstaterade åter igen att det aldrig är kul att betala räkningar.
Kan även konstatera att jag trivs ganska bra på mitt jobb. Hade varit trevligt med högre lön förstås...

Nu åter till Greys anatomy....adios

Födelsedag

Mamma, idag är det din födelsedag. Om du hade fått vara kvar hos oss hade du fyllt 56. Fortfarande ung. Men ödet ville annorlunda. Du blev inte mer än 45 och du kommer alltid att förbli 45. Saknar dig fortfarande något oerhört. Varje dag. Numera kan jag hantera sorgen ganska ok, men vissa dagar går det lite sämre. Idag är det (just nu) rätt ok.

Älskar dig då, nu och för alltid!

slår sällan fel

Maken är borta och vad händer? Jo, jag somnar på soffan och vaknar ett par timmar senare för att inse att jag missat att gå och lägga mig. Om han är hemma händer inte det för om jag somnar på soffan då så är han snäll och säger till mig att jag somnat och frågar om jag inte ska lägga mig i sängen istället.

Denna veckan känner jag att jag suttit fel hela veckan. Har nu otroligt ont i nacke och axlar.  Det kommer att gå över, men just nu är det inte så skönt.

Det här med att blogga.... jag är sjukt trött och ändå satte jag mig här för att skriva... friskt, eller nä?!

Gäspade just så att jag svalde halva rummet. Godnatt mina kära! Sov så gott (fast det gör ni säkert redan de flesta av er...) =)

oh my god!!!

                                                               

Minns ni haremsbyxan??  DEN ÄR TILLBAKA!!! why oh why?

Tyckte inte den var snygg på MC Hammer på 80/90-talet. Den är inte snygg nu heller... Såg reklam från Gina Tricot, senaste grejen är visst just haremsbyxa. me no likey =(

Till er som tycker det är snyggt och tänker köpa/använda sådana.... Fråga inte mig om ni har snygga nya kläder för jag vill inte ljuga... ;)

(i mitt minne har jag inte haft några sådana någon gång och har jag det så ber jag om ursäkt eftersom jag då måste ha lekt modeslav..)


Att träffa min grupp är bra för hälsan!

Idag har jag varit på MotVikt. Avslutning idag. Eller... avslutning och avslutning... Nu kommer vi att fortsätta men träffarna grupp och individuellt kommer att ske mer sällan...

Det ger mig en otrolig boost att träffa dessa underbara människor. Jag blir så glad och jag känner mig stärkt i mig själv.

Väderleksrapport: Kallt med snålblåst, tidvis snöfall, under eftermiddagen en del sol! =)

underbara solljus

Idag kände jag av våren på riktigt. På min lunch var jag ute i solen i hela 20 minuter. Till och med utan jacka och det var riktigt skönt och behagligt där i solen! I´m lovin it!! =)

den dan jag kan sånt här...

så kommer jag att vara en gladare individ. Hur jävla svårt kan det vara att lägga upp ett klipp eller för den delen en länk till ett klipp??

Nu är jag sur för att jag inte kan och inte förstår så nu ska jag gå och lägga mig!!

Linda Rosing

Jag gjorde misstaget att  ha på Kanal5 i bakgrunden. Det är Den Rätte För Rosing. Har svurit på att inte se det programmet och jag kommer inte att göra om det... När det är dags för utröstning så väljer hennes "rådgivare" att ha kvar killen som uttryckligen har sagt att Linda är ointelligent, okulturell och inte kan prata, varken på svenska eller engelska. Att han lika gärna kan prata med en brödbit. **suck**
Orkar inte och ska inte reta mig på ett fånigt tv-program...


Lustigt med hur man tolkar saker

Häromdagen skrev jag på facebook att jag hade fått veta något roligt. Genast drog någon slutsatsen att antingen jag eller någon i släkten var gravid.  Jag har skrivit i ett tidigare inlägg att det jag tycker är roligt är att jag ska få umgås en del med min syster i vår/sommar. Vi träffas ju som sagt inte jätteofta och nu ska jag dessutom få tillbringa flera dagar på tu man hand med henne! =)

Så idag läser jag en kommentar på ett inlägg jag gjorde häromdagen där det står :Grattis moster! Man börjar ju undra...  det är ett anonymt inlägg vilket gör att jag inte har någon aning om vem som skrev.
Man kan ju tycka att om jag skulle bli moster så borde jag väl vara en av de första som får veta, eller??

Ja ja, andra kan fortsätta spekulera om de vill. Jag ser fram emot att åka på en liten resa med min syster.

Sömmerska = inte jag

Jag äger en symaskin. Fick en i present för några år sedan. Hade önskat mig en. tänkte att det är bra att ha för att sy upp/sy in och laga lite kläder. Närde en tanke om att jag kanske till och med skulle kunna sy mig ett plagg någon gång... Har konstaterat att det förmodligen aldrig kommer att ske. Att jag syr ett plagg själv vill säga.

Idag tog jag mig i kragen och tog fram symaskinen. Har länge haft några par byxor som är alldeles för långa, gått och trampat på dem. Ett par fållade jag upp med hjälp av säkerhetsnålar, men det funkar ju inte i längden. JAG HAR SYTT UPP TVÅ PAR BYXOR. Kanske inte blev världsjämt, men det funkar. Allt är bättre än det som var innan. Nu ska jag sy i en  knapp i min kappa också sen ska jag ta hand om tvätt. Vem vet, jag kanske till och med ställer mig och stryker idag. Eller.... ja, det återstår att se.  

NEJ, det var INTE rätt låt som vann

Tyckte att alla låtar som var med nu i globen var rätt ok, men det var inte rätt låt som vann. Malena gjorde ett bra framträdande och hennes leende fick mig att le men jag tycker ändå inte att hon borde vunnit.
Nej jag vet, eftersom jag inte själv röstade så kan jag inte nu i efterhand klaga på vilken låt som vann.  Inte för att det hjälper vad jag tycker. 

Nåväl, valet är gjort! Grattis och lycka till i Moskva Malena!

latlördag

Idag har jag inte gjor något vettigt. Slappedag...
Har tillbringat dagen med att tänka på det jag borde göra. Gillar inte borde och måste. Önskar att jag kände att jag VILLE göra dessa saker... Ja, vem vet.. lusten för att vilja kanske dyker upp.  Återstår att se. Dagen är inte slut än på ett par timmar. Mycket kan hända...


vädret växlarutsikt från balkongenutsikt från balkongen nr 3utsikt från balkongen nr 2utsikt från balkongen nr 4

detta var utsikten från vår balkong idag. Ena stunden var det flera centimeter stora flingor som föll och jag trodde att det aldrig skulle ta slut... En stund senare var det inte en snöflinga så långt ögat nådde... annat än de som ligger på marken och bildar det hemska snölager som inte verkar vilja försvinna.


ledig dag

Är ledg idag. Skönt. När vi jobbar helg så blir det at vi, mellan våra lediga dagar, jobbar 6 dagar i sträck. Det är inte roligt. Den sjätte dagen är superjobbig. Önskar att vi kunde få ändrat schema så att vi endast jobbar 5 dagar i sträck.
Idag tog jag faktiskt lite sovmorgon. När jag kom upp satte jag igång en maskin disk och en maskin tvätt, tog en värktablett för att bli av med mensvärken och åt frukost.
Så ringde telefonen... det var min kära lillasyster. Vi ska åka till London tillsammans hon och jag. Lovely. Hon sa också att hon och hennes man vill komma upp och hälsa på i sommar. I LOVE IT!! Kommer alltså att få "hänga" med syrran en del i vår och sommar. Härligt, vi ses ju inte så ofta.
Nu kommer katten och hon är otroligt kelsjuk så jag får nog ta en stund till att gosa med henne.

Later...

världen är liten

Det var en kund som ringde in. När jag fick se hennes kundbild blev jag en aning chockad. Det var min pappas kusin! Henne har jag inte träffat, eller pratat med sedan pappa gick bort. Hon blev lika chockad som jag. Hon fick mig att lova att skriva ner hennes adress och nummer så att vi inte ska tappa kontakten igen. "Nu släpper jag dig inte igen".
Jag tänkte faktiskt på henne häromdagen. Lustigt hur ödet vill sig..... =)

pest

Denna dagen har inte varit den bästa. Började fel med att bussen inte kom i tid vilket gjorde att jag missade pendeln somi sin tur var någon minut sen så att jag missade nästa buss vilket gjorde att jag kom försent till jobbet. INTE BRA!. Har försökt att vända på humöret, men har inte lyckats känna mig bättre. Lunchen åt jag ensam och började gråta. Var tvungen att ringa en vän som fick mig att sluta tycka synd om mig själv och skratta lite. Eftermiddagen blev inte bättre än vad förmiddagen varit... förutom en sak..

att umgås med vänner är bra för hälsan

Idag har jag fått en dos av K! En vän som jag inte har träffat på ett tag eftersom hon har en tendens att fly land och rike, ja även andra länder, runt på olika arbetsprojekt hon har. Trevlig "catch-up session"!
Fick en present från Thailand också, fick jag =), ett par jättefina turkosa örhängen!! Det ni.. ;) Kanske kommer upp ett foto sen nångång.
Nu är klockan asmycket. Ska ju till labbet imorgon för att ta prover och sedan ska jag jobba. Måste därför vara på labbet när de öppnar kl 8 och det är inne i stan så jag måste åka hemifrån innan sju. Illa, vi måste flytta närmre stan eller jobbet närmre mig...

Började 1½ timme senare idag för jag hade varit hos psykologen. När jag jobbat en kvart var det dags för lunch eftersom jag sedan hade utbildning nästan hela dagen. Dagen har flugit förbi, men det var ok.

John Blund har varit på besök i mina ögon så nu blir det goodnight från mig till dig!


seg dag

I mitt jobb räcker det att ett samtal tar låååång tid för att hela dagens statistik ska bli fel. Idag hade jag två samtal som tog lång tid. Ett samtal tog över en timme. Normalt på en timme hinner jag ta 8-10 samtal. Är trött. Sitter med maken i soffan och väntar på att Beck-filmen ska börja igen.

Orkar inte skriva mer så HEJ SVEJ..

Rätt låt gick vidare

Tittade på Andra chansen. Caroline af Ugglas och Sarah Dawn Finer gick vidare. Helt rätt. Är inget stort fan av Ugglas, men jag gillar Snälla, snälla.

När jag kom hem ikväll stod min älskling vid spisen och lagade mat åt oss. Händer inte allt för ofta. God mat blev det, han är duktig!

Nu är jag väldigt mätt, ska mysa med älsklingen en stund.

Trevlig kväll

I goda vänners lag. Var hemma hos vänner för att äta middag och fira deras dotter. Tacos brukar vara standard och så även ikväll. Det har blivit lite vår grej, att äta tacos ihop. Brukar bli det eller "köbepizza". Mycket trevligt blev det, som vanligt. När jag kom idag möttes jag av att en liten unge öppnade dörren och släppte in mig, sedan gav hon mig en kram. Vi har gosat massor idag.

Nu mår jag dåligt. Inte för gosandet och den tidigare så trevliga kvällen, utan för att jag har ont "i bröstet" får det med ojämna mellanrum. Bakom revbenen.... tror det är för att jag har ätit en del rå lök idag. Rå gul lök kan bli lite jobbigt. Har tagit lite "meducin" , ska snart gå till sängs och sova så att jag mår bättre imorgon eftersom jag ska jobba.

idag

Ledig idag, är så trött... förstår inte varför. Gitter inte göra något. Ska strax göra mig i ordning för jag ska hem til vänner och äta middag. Deras ängel fyller år. =)

Adios för nu.

Vi är sams..

Tänkte bara skriva lite nu ikväll eftersom jag imorse var väldigt ilsken när jag skrev. Jag är inte arg längre, min man är inte arg. Vi kom båda fram till att vi skyller det på morgonhumöret så är det bra med det. Å andra sidan så fick det mig att vara lite effektiv när jag kom hem ikväll. Brukar inte vara det när jag kommer hem sent efter en dag på jobbet. Har tagit hand om både disk och tvätt.

Vissa dagar börjar alldeles fel

Är ingen morgonmänniska. Inte min man heller. Små saker/kommentarer/frågor kan bli så fel, så missförstådda. Denna morgon började så. Nu har han åkt till jobbet. Jag ska hoppa in i duschen, men jag känner mig så arg och ledsen just nu och det är ingen bra känsla att börja morgonen med. Skriver här för att jag vill försöka släppa den här känslan. Funkar inte att denna känsla finns kvar inom mig när jag ska jobba.
Är alldelses för trött. Varför? Mår bra i övrigt, men jag skulle gärna gå och lägga mig igen och dra täcket över huvudet och inte komma fram förrän våren är här. Behöver solljus. Det är för grått ute nu, pallar inte med...
Se, jag är neggo idag. Varför skriver jag inte när jag känner mig glad och positiv för??

NÄ, duschdags!!

10 år har gått...

Mamma, 10 år har gått sedan du lämnade oss. Saknaden är fortfarande stor. Sekunder blir till timmar som blir till dagar som blir till veckor som blir till månader som blir till år.
Första året kom jag på mig själv att tänka att jag skulle ringa dig och berätta om något som hänt i mitt liv. Det gör jag inte längre, men ibland när jag pratar och även när jag skrattar så är det som att jag hör dig prata/skratta.
Minns än hur dina kollegor, när de ringde hem till oss ibland, trodde att jag var du.
Jag hoppas och tror att du har det bra där du befinner dig och att du är tillsammans med pappa, mormor och resten av familjen som finns där på andra sidan.

JAG ÄLSKAR DIG OCH DU ÄR SAKNAD!!

Önskar att någon kunde göra så att sorgen går bort. Tänk att bara minnas och sakna utan att känna denna sorg som gör så ont i min själ och i mitt hjärta.

RSS 2.0