Dagens Elvis

http://www.metro.se/comic.xml?path=%2fnoje%2fserier%2findex.xml&__toolbar=0&reverse=1&position=1

Jag skrattade iallafall när jag satt på pendeln och läste den imorse. =)

Har handlat lite utan att shoppa loss

Fick inte tag på min älskling när jag slutade jobbet idag så jag tog en tur på Ur & Penn. Det fanns en klocka som jag tyckte var superläcker! En nackdel dock... den hade GULT armband. Jag är inte förtjust i gult. Inte min färg. Tyvärr fanns den inte i andra färger. Var inne på en annan Ur & Penn men där hade de inte den alls. Därefter var jag inne på Accent (gamla Wedins), de fyller 1 år och som medlem får man 20% rabatt hos dem nu i ett par dar. Jag är väldigt trött på den handväska jag nu använder och tänkte att jag kanske kunde hitta någon ny. Hittade ett par stycken som kändes ok, men i och med att jag inte "blev kär" i någon av dem så lät jag till slut bli att köpa någon väska. Har ju ett antal hemma som jag kan byta till. Gillar väskor, men har en tendens att gilla dem korta perioder och sedan hamnar de bara i ett hörn i en garderob eller nåt.
Bara för det ska jag nu gå och byta handväska. Ja, förresten, handlat lite fick jag ju gjort. Blev några par örhängen och ett halsband.
Maken mötte upp mig sen så ikväll var vi på Ica Maxi och handlade lite till kyl och frys.

Tjing!

vet inte

Tänkte skriva ett inlägg för jag hade inget bättre för mig, men jag tappade tanketråden så jag låte bli att skriva mer just nu! =)


Kram

fult ord!

CANCER! Vilket fult ord! Vem i helvete kom på det ordet och den sjukdomen? Den jäveln borde skjutas!

En vän till mig har idag fått tråkiga nyheter om en närstående. Det kommer förhoppningsvis att bli bra, men ett sjukdomsbesked är aldrig roligt.
Jag är så trött på allt vad sjukdomar heter!! Kan inte alla sjukdomar i världen bara ta och samla ihop sig, slänga sin in i en raket som vi skickar upp i rymden och så spränger vi den!!

Sjukdomar!! Hör min uppmaning: HÅLL ER BORTA FRÅN MIG, MIN FAMILJ, SLÄKT, VÄNNER OCH MINA VÄNNERS FAMILJ, SLÄKT OCH VÄNNER!!!

JA, jag vet att det är naivt, men det skiter jag i.

Behöver bli miljonär så att jag kan skänka MASSA pengar till forskning som arbetar för att utrota sjukdomar.

Bortsett från det så har det varit en helt ok dag!

crosstrainer träning

Har just tränat. Skit vad det var jobbigt. Känner mig nöjd med ATT jag tränade. Det är illa när jag känner mig helt slut i andningen och får ont luftrören redan innan jag har tränat mig riktigt svettig. För mig är detta tecken på att jag tränar alldeles för sällan.

Note to self: Skärpning Linda! Regelbunden träning behövs för att bli av med detta!!

Skriva lite positivt

Kom på att jag sällan skriver något positivt i min blogg. Tänkte skriva i fredags kväll men läta bli. Jobbade kväll och var ju inte hemma förrän kvart i tio.

Jag är ju tillbaka till jobbet nu. Skönt, men är lite orolig för min hals fortfarande. Den känns inte helt hundra än, men det funkar. I fredagskväll var jag lite "skakig" i rösten och bestämde mig därför för att stanna hemma och vila halsen i helgen. Var bjuden på en inflyttningsfest igår och en annan kompis ville träffas för en fika. Jag känner att jag borde vila halsen för att kunna jobba.

Fredagen var en bra dag. Solen sken och en person flörtade med mig. Hela dagen kändes lätt och trevlig.  Att jobba kväll på fredagen gör att helgen känns bra mycket kortare.

Singstar = roooooligt!

Jag brukar säga "jag sjunger hellre än bra". Tycker det är jättekul att sjunga och gick med i en kör som jag sen fick sluta med för att jag inte kunde gå på grund av mina arbetstider.

Ja ja, idag på vägen hem lyssnade jag på musik på med min telefon. Gillade det jag hörde och som vanligt kan jag inte stå still eller var tyst då såg jag dansade lite för mig själv och sjöng med... Kom då att tänka på mitt Singstar hemma. Har aldrig använt det. När jag kom hem var min älskling hemma. Han berättade om sin tripp till Finland. Satt i soffan och såg Playstation:et i ögonvrån och frågade om det var inkopplat. Det var det inte, men han kopplade in det och jag fick testat mitt Singstar. Det var MYCKET SKOJSIGT!! =) Blev bara en kort test för sen orkade inte halsen mer. Ska "spela" det igen en annan dag med HÖG volym och skråla riktigt ordentligt. Otroligt vad ett litet spel kan göra en lycklig.

tappade inte rösten idag

Idag har jag jobbat. Första dagen på två veckor. Trevligt att vara tillbaka med mina trevliga kollegor. Min röst har varit lite sisådär hela dagen. MEN, den finns kvar ikväll. Vi har haft en väldigt lugn dag på jobbet så den har inte slitits på lika mycket som jag förväntade.
Ikväll är jag ensam hemma. Har varit hemma i drygt en halvtimme. Älsklingen är på affärsresa till Finland.

hes eller inte??

Nyss hemkommen från doktorn och är faktiskt lite ledsen. Var inne hos henne i max 5 minuter. Det första hon säger är att jag INTE är hes. Nähä?? De som vet hur jag normalt låter tycker att jag låter hes/skrovlig i halsen. "Allt är normalt och du har ju varit sjukskriven i 10 dagar av min kollega och jag ser här om din psykiska hälsa så jag tycker du kan gå och jobba".

JAG VILL INTE VARA HEMMA! VAD ÄR DET HON INTE FÖRSTÅR?? Jag mår bra psyksikt. Att jag förra hösten blev sjukskriven för depression ska väl för i helvete inte ligga mig i fatet nu??

JAG SKA GÅ TILL JOBBET IMORGON!!
Med glädje, för jag vantrivs inte på mitt jobb och jag tycker INTE det är roligt att vara hemma hela dagarna.
Om jag tappar min röst för att jag gör mitt jobb, vilket - by the way. är att prata i telefon med kunder hela dagarna, så ska jag fanimej stämma den dumma dumma doktorn.

Men, nu ska jag glädja mig åt att jag ska till jobbet imorgon och träffa alla mina underbara kollegor igen.


nya stämband någon?

Att skänka mig alltså?!
Min hals är inte som den borde. Är därför hemma fortfarande. Ska till doktorn idag igen. I´m so over it!

inte sur längre

men jag undrar vad det är för jävla fel på min hals!! Jag har varit hemma från jobbet i 2 veckor nu. Veckan som gått var jag sjukskriven med läkarintyg. Ordinerad röstvila. Ja ja... har bara pratat lite med maken på kvällarna, inte alls särskilt mycket.
Igår åkte vi till svärmor. Åt, spelade kort och yatzy och tittade på melodifestival. Jag pratade väl som jag brukar... Idag kom min svägerska och hennes pojkvän och umgicks med oss. Vi spelade lite kort och yatzy och umgicks och jag pratade. Inte mer än de andra utan jag var social. Problemet är nu att min röst håller på att kajka ur. Känner mig rosslig och rivig i halsen och det känns som att rösten kommer att försvinna.
Det känns inte alls bra eftersom det är tänkt att jag ska tillbaka till jobbet imorgon. Känner mig gråtfärdig av frustration för jag vet av erfarenhet att det kan bli sämre innan det blir bättre. Ska jag gå till jobbet imorgon eller ska jag gå till doktorn IGEN??
Jag börjar jobba klockan halv tolv och måste då åka hemifrån ALLRA senast tio i tio. Undrar om jag har tur och kan få in ett läkarbesök (akuttid) innan dess???

Ja ja.. tiden får utvisa. Jag ville vara positiv och glad men känner mig just nu ledsen och frustrerad.


FÖRBANNAD

Just nu är jag milt sagt förbannad!! Det kommer att gå över...

Min man tog sönder en sak, det var en olyckshändelse, som jag behöver ha varje natt för att jag ska må bra. Jag anser att jag har rätt att bli en aning förbannad en stund över detta. Speciellt som min kära man blir sur över min reaktion och säger att det säkert är mitt eget fel att den gick sönder eftersom jag själv tappat masken i golvet ett par gånger. "Den var väl redan lite trasig". Min ilska kommer att gå över, det enda jag behöver just nu är att han låter mig vara förbannad för mig själv så kommer jag att lugna ner mig. Jag vet ju om att han vet hur viktig den är för mig och att han definitivt inte gjorde det med vilje. Problemet är att just nu hjälper det inte. Den masken är den enda jag har och det är inte jättebilligt att köpa ny och det är det jag behöver göra om han inte lyckas laga den.

Ja ja, nu ska jag försöka arbeta bort ilskan mot min lilla älskling eftersom det inte är roligt att känna denna ilska. ..

förstår inte varför

När jag/vi är hemma så har jag inget emot att göra INGENTIING. När jag är hos svärmor så känner jag att jag måste göra någonting. Det är inte så att jag hugger ved eller går ut med hundarna, diskar eller nåt sånt, men att bara sitta rätt upp och ner i soffan känns fel. Något i min hjärna säger att vi måste spela spel. Det är inte så att vi INTE spelar spel, det är bara jag som är enkelspårig. Hur svårt är det att njuta av att göra inget speciellt alls???


dags att sova

Efter en dag då jag umgåtts med min älskling hela dagen är det nu dags att gå och lägga sig. Sömn behöver man också!
Idag har vi köpt en "ny" expedit storlek ganska liten och lite nya handdukar. Blev bjuden på lunch ute och senare på eftermiddagen åkte vi till svärmor där jag nu befinner mig i gäststugan. Vi åt tacos till middag och sen var det melodifestival. Svärmor har två hundar, en schäfer  som fortfarande är valp och en vuxen border collie. De här hundarna är inte JÄTTE stora, men inte särskilt små heller. Definivit inga knähundar och ändå tycker min svärmor att det är helt "normalt" att (iallafall en åt gången) hundarna är uppe i soffan. Det blir lite jobbigt när man redan sitter tre personer i en 3sits soffa. Vi är inte överrens om det hon och jag. Jag säger att det inte är en knähund och att de inte behöver vara i soffan när vi alla sitter där och hon ignorerar mig.

För det mesta kommer vi bra överrens och jag gillar min svärmor, men ibland känns det som att vi inte alls kommer från samma planet.

Nu ska jag sluta sitta upp i sängen och skriva inlägg här. Ska istället stänga ner datorn och lägga mig och gosa med maken.

Godnatt och sov gott världen!


måns eller lili & susie?

spelar mig ingen roll...

men för andra spelar det stor roll. Måns är ju så duktig...


melodifestival

Sitter här hemma hos svärmor och tittar på melodifestivalen. Runt omkring mig sitter min man, svärmor och hennes vän och 2 hundar och 5 katter.

Det är inte alltid jag och svärmor är överrens om vilken låt som ska gå vidare och det känns inte alltid som att man får vara av annan åsikt än henne.
Hon är stort fan av "idol" och alla som kommer därifrån är ju bara såååååååååå bra.....

Jag gillade cookies & beans bäst.

rubriklös för jag har ingen fantasi

Igår blev jag utbjuden av min man. Eftersom det är alla hjärtans dag idag och vi har andra planer så blev det igår. Han är inte mycket för det här med alla hjärtans dag firande men vet att jag gillar det så därför bjöd han mig på restaurang.

Idag ska vi göra annat...

teknik = frustration?!

Jag kan inget (i princip) om teknik. Min make däremot kan en hel del. När skaer och ting då inte fungerar som han vill så blir han fly förbannad och hatar allt. Jag kan inte hjälpa honom... Han tänker sig att saker och ting ska funka på ett visst sätt och när de inte gör det så blir det TILT. Det bästa jag kan göra då är att hålla mig lite på min kant och låta honom hållas tills han antingen löst problemet och därför lugnar ner sig eller tills han tillfälligt ger upp och sen lugnar ner sig.

Det enda jag ser är sladdar, spelkonsoller av olika slag och en sjuhelvetes massa kontroller... ja osså dvdlåda, kabellåda o s v...

olika världsbilder

jag: oh, vi måste åka till Thailand
han: varför då?
jag: för att det är fint, varmt och härligt
han: men det är ju krig där
jag:inte där turisterna är.
han: nähä
jag: men, hallå, jag har en kompis som just kom hem därifrån, en kompis som är där nu och en kompis som ska dit inom kort. Det är inte fariligt att åka dit.
han:.....
jag: ÅH, jag blir så arg. Du ska alltid vara så jävla pessimistisk till allt som är kul.

Astmavarning

När jag var hos läkaren häromdagen fick jag göra ett DEF-test. Doktorn ville göra det för att undersöka om jag kanske har fått astma. Testet gick väl sisådär, men hon sa inget om att jag hade astma när testet var gjort.
Igår försökte jag träna på vår nya crosstrainer. Det gick inte så bra. Klarade bara av några minuter innan jag fick ont i luftrör/lungor. Inte så skönt. Idag försökte jag mig på att träna igen. Inte så lyckat. Gick ett par minuter innan jag fick ont igen. (Nu kommer det) helvetes jävla skit!!! VILL VILL VILL TRÄNA!! Får använda annat redskap.


det har pratats om det och nu är det gjort

Han kom hem med den idag. Han är "kär". I något annat än mig! Ja, ni gissade rätt... en teknikpryl. Fast nu måste "vi" ju flytta på en hel del andra teknikprylar och sladdar.. Det är makens grej att dona med. Jag fattar nada. Givetvis är det ju så att inte allt funkar så som det var tänkt så vi kommer eventuellt att behöva införskaffa en teknikpryl till men då gör vi samtidigt oss av med en annan teknikpryl. Tänk om allt hade funkat som det ska. Att det enda som behövs är att man kommer hem, kopplar in sladd/ar och så fungerar allt så som det var tänkt..

Ja ja.. det är som sagt hans grej att dona och fixa med tekniken. Jag håller mig vid sidan om och kommer med en massa dumma frågor =).

Illa hur teknik impotent jag är! =)


Just nu insåg jag att jag är så trött så att jag kan smälla av på mitten. Ska alltså gå till sängs nu!!

Godnatt!


träna

Oj, jag har inte tränat på länge. Alldeles för länge... Har ju varit sjuk så länge att jag inte orkat, eller för den delen, klarat av att träna. Min älskling har ju köpt en crosstrainer till mig/oss.

Ställde mig på den för en stund sen. Orkade 3 minuter sen fick jag hosta och ont i luftrören. Får nog fortsätta ta det lugnt ett litet tag till. Kanske orkar mer senare. Imorgon = 4 minuter? Jaja, det kan bara bli bättre, men det känns inte så kul att inte klara av min träning. JAG BEHÖVER DEN!!!!!!!!!!

Hur sad är jag?

Tittade på Jay Leno och Kate Winslet var där. Hon sitter och berättar om hur, när hon var på Golden Globe galan (och vann), hennes barnvakt filmade barnen när de såg henne på galan på tv. känner jag hur tårarna börjar komma i mina ögon. LARVIGT!!!  Fanns ingen anledning till det. Vill bara säga till alla att: JA, jag har lätt för att böla. Inte charmigt någonstans utan mer patetiskt. Ja, nåt fel är det iallafall...

Här är kvinnan som bölar när hon är glad, ledsen, arg, lycklig, sorgsen och även när hon tittar på tv, bio och egentligen vid alla tillfällen i livet. Kan ha ett möte med chefen och där kan jag börja böla. Jag kan ta kritik men mina tårkanaler är exrema. Bara se på exemplet ovan. Kan börja komma tårar bara jag hör något charmigt, roligt, lite ledsamt på radion.

Patetiskt, I know!!!!!!!!!!

Men men.. sån är jag...


lätt chockad

Ja, det blev jag idag när jag vaknade. Klockan var halv två!!! Jag gick och lade mig innan midnatt. Inte festat. Undrar om det var min meducin som gjorde att jag blev helt utslagen.... Är ju morfin i hostmeducinen...

sjukskriven... igen...

Nu har jag varit hos doktorn. Fick annan hostmeducin och antibiotika och en sjukskrivning. Ordinerad röstvila.

SNÖ

Det snöar STORA flingor utanför mitt fönster. Ser inte fram emot att gå ut. Ska till doktorn om drygt en timme. Skönt är att det bara tar ett par minuter att gå till vårdcentralen. Ska bli intressant att se vad läkaren säger om min hals.


design - hur svårt ska det behöva vara?

Jag vill ändra design på min blogg. Verkar dock inte vara ngt för mig det här med design. Hur svårt ska det behöva vara för mig, vanlig dödlig människa??
Försöker läsa mig till alla dessa koder.
Skulle dessutom testa med att ladda upp en bild och det gick givetvis inte (iallafall just nu) tyyyyyyyyyyyyyypppppiiiiiissssskkkkkkkktttttttttt. ***SUCK SUCK SUCK****

svårt med jobbet..

Jag jobbar ju med kundservice på ett företag där jag behöver prata i telefon hela dagarna. Det blir ju så när kunder ringer och ditt jobb är att svara på deras frågor.
På grund av min hosta kan jag inte prata så mycket som jag behöver i mitt arbete. Har ju varit hemma sedan i måndags för att vila halsen. Igår talade jag om för min coach på jobbet att jag planerade att komma till jobbet imorgon.

Eller också inte.... =/

Var hos psykologen idag. Första gången hos ny sådan. Kändes rätt ok. Hon ställde bra frågor och ska hjälpa mig med de beteende jag vill förändra men som jag inte lyckats själv med. Vi pratade om en massa olika saker. Hon sa att jag lös upp när jag pratade om min lillasyster och den resa vi ska göra tillsammans.

"Passet" hos henne är på 45 minuter. Det var inte bara jag som pratade utan hon hade en del frågor och hon berättade även lite om hur hon arbetar. Efter att ha varit där var det jobbigt i halsen. Det har kliat i halsen sedan dess och jag har hostat en hel del. På grund av det ringde jag vårdcentralen för att fråga hur jag ska göra. Sköterskan tyckte att jag borde träffa läkare, men hon hade inga tider idag utan att jag får ringa kl 07:30 imorgon bitti för att få en akuttid. Blir alltså hemma imorgon också.

Sååååååååååååååååååå trött på min hals. Behöver kanske byta jobb??!!


träneri tränera...

Idag kom min make hem med en crosstrainer. En sådan har jag velat ha länge! jipppiiii!

Imorgon ska jag till en ny psykolog. Ska bli intressant att se hur hon arbetar.

tystnaden är nästan total

Är fortfarande hemma från jobbet. Håller mig tyst så mycket som möjligt för att slippa hosta. Tar min meducin. Vilar.

Idag under dagen när jag var ensam hemma kom jag på mig själv med att sakna min man. Tänkte: oh, när han kommer hem ska jag slänga mig runt halsen på honom och ge honom en rejäl kyss...

Det blev inte riktigt så för av någon anledning så var jag irriterad när han kom hem. Inte för att han hade gjort något.. Vet inte varför jag var irriterad. Det är min hjärna som inte är som den ska.

vården idag

Vården idag är lite lustig. Förra gången jag ringde vårdcentralen ang min hosta fick jag rådet att köpa receptfri hostmedicin. Det gjorde jag men det har inte hjälpt.
Då jag måste prata med kunder hela dagarna är det jättejobbigt att ha hosta. Som jag skrivit tidigare så hade jag planerat att gå till jobbet idag, men hostade tills jag kräktes precis innan jag skulle gå så jag stannade hemma idag. Känns inte bra det här.
Vårdcentralen ringde upp mig. Sköterskorna som ringer upp känns aningen nonchalanta. Berättade för henne att jag varit sjuk i princip hela tiden sedan i mitten på december. En vecka hade jag som jag kände mig helt frisk innan det var dags igen. Även om jag jobbade förra veckan så var jag inte helt frisk.  Fick inte träffa läkare idag utan "bara" ett recept på hostmeducin att hämta ut.
Ska iväg till apoteket om en stund. Är helt slut idag.

världen konspirerar emot mig.

Var på väg att gå till jobbet... MEN...
Har ju problem med halsen och HOSTAN från helvetet. Precis när jag ska till att gå så kommer hostattacken som gör att jag hostar loss bh-bandet och som gör att jag kräks. Inte så mysigt. Blev väldigt sur och bestämde mig istället för att det var dags att uppsöka läkare eftersom hostmedicinen man köper receptfritt inte hjälper.

Ifall ni undrar hur man kan hosta loss bh-bandet... Jo, jag har stor, tung byst och bh-bandet är av den varianten att det är av den avtagbara sorten. Det är en ny bh och den kändes väldigt bra. Satt skönt och kändes stabilt. MEN DENNA HOSTA!!!

Nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa upp mig...


så har ännu en helg gåt

Jag har inget att rapportera. Maken åkte till sin mamma i fredags kväll. Jag följde inte med då jag hade annat planerat för idag.
Mina planer gick om stöpet... Jag har ju varit sjuk mycket på sistone. Veckan som gått jobbade jag faktiskt även om jag haft kvar hosta och lite snörvel. Lite jobbigt att ha det jobb jag har när man hostar som jag gör... Behöver ju fullt fungerande hals/röst.
Min plan för idag var att vara med på en jobbgrej/fest. Såg fram emot det. Kände dock idag att jag inte skulle palla eftersom jag hostar fortfarande. Bestämde mig för att det var bättre att stanna hemma och vila halsen än att vara iväg. Bättre att kunna gå till jobbet än att festa... eller?

Har faktiskt ångrat mig en hel del hela dagen. Hoppas att det är kul för de som är där.

Funderar på att söka mig vidare....

RSS 2.0