Lördag och semester

Vädret fortsätter som det gjort hela veckan. Grått och trist även om det inte är  kallt. Det blåser...
Jag vet inte riktigt vad jag VILL göra.
Inte för att vara sån, men jag har min mens och min mens och jag är inte vänner. Just nu känns det som att fosterställning  på soffan är rätt för just nu, men det vill jag ju inte heller. Kanske det enda rätta för stunden. Nåja, hinner nog med både det och annat idag. Har en maskin tvätt igång.....
Nä, katten jamar och vill få uppmärksamhet.
Vi hörs!

Födelsedag!

Ja just det, jag fyllde ju år i lördags! Det var en helt ok dag. Hade inte förväntat mig något speciellt. Vet ju som jag sagt tidigare, inte vad jag vill när det gäller den dagen. Jag fick ett Wii Fit Plus av min älskling. Det hade jag sagt vid något tidigare tillfälle att jag skulle vilja ha. Dags att börja "fitta" igen! =)
Han kom också och sjöng för mig på sitt eget lilla sätt. Han e för go.
Sen åkte vi in en sväng till Uppsala. Gick en runda bland loppisstånden på Vaksala torg och sedan blev det "lufka" på ett fik vid svandammen. Sen gick vi och satte oss och njöt vid fyrisån och då ringde min lillasyster. Jag tror hon sa att jag var gammal ungefär sju gånger under samtalet. Hon är 10 år yngre än mig så hon gillar att kalla mig gammal.
På seneftermiddagen åkte vi hem till svärmor som hade gjort tårta. Hon tycker att man måste fira när man fyller år =).
Min svägerska och hennes familj kom också dit. Till middag blev det oxfilé! Gott gott gott!
Jag fick Hello Kitty grejor bl a . =) Barnsligt förtjust i Hello Kitty!
De sjöng för mig och jag blir så generad när det gör det men jag uppskattar det verkligen.
Det var en lugn, trevlig födelsedag!
Tack vare Facebook så hör ju folk från när och fjärran av sig och grattar, vilket är trevligt.
Något jag kan sakna ibland dock är telefonsamtalen och korten. Inte bara när man fyller år utan annars också. Jag är själv ruskigt dålig på både telefonsamtal och att skriva brev/kort. Det är ju internet som gäller nu. Elektroniska vykort eller meddelanden. Sms blir det en del. Men det istället för att ringa och prata...
Summa sumarum... Jag är ett år äldre. 37. Närmare 40. Ångest?! Njaeo.... kanske.... ;)

besviken

Jag har stora tuttar! Det är ingen hemlighet för det är typ det första man ser när man ser mig. De går inte direkt att dölja. Det gör också att det är "svårt" för mig att hitta bh som jag gillar. I alla fall till ett "bra" pris. Är avundsjuk på alla dem som kan gå in i vilken butik som helst och hitta en bh som funkar utan problem. Mindre byst gör att man kan hitta en sjysst bh för runt 100-200 kr. Det finns en del runt 200-300 kr för mig. På vissa ställen. Synd bara att det inte är rätt modell för mig. Gillar balconette-modellen men den är inte så lätt att hitta.
Hur som helst. Jag hade beställt ett par bh;s och en bikini-bh från ett ställe på nätet och DET BLEV SÅ FEL. Den ena hade ingen bygel vilket gjorde att den inte orkade med mina big boobs. Den andra hade bygel men var för liten i kupan trots att den borde passat. Bikini-bh;n var för stor både i omfång och kupa. Bara konstigheter och jag är jättebesviken. Nästa gång jag hittar en bh jag gillar ska jag passa på att köpa flera. För när jag hittar en bh jag gillar så använder jag den ofta.  Det gör att den slits ut efter ett tag. Så klart... men jag blir så ledsen när favorit bh;n går sönder. Bättre köpa ett par stycken av samma modell så att jag har på lager. Problemet är ju att tillverkarna byter modeller och jag inte hittar någon som jag gillar. Jo jag vet, jag kan ju gå till en "riktig" bh-butik! Det som är trist med det är ju att det kostar 300 och uppåt för att hitta något över huvudtaget. Men men.... kanske bättre det än att känna det som jag gör ständigt just nu när det gäller bh;n. Jag är så gammal nu att jag borde lärt mig....

Idag är ingen vanlig dag

för idag är det min födelsedag! =)

Det är ganska lustigt ändå det här med att fylla år. Vissa vet exakt vad de önskar sig i present och hur de vill fira sin födelsedag. Jag tillhör inte dem. Samtidigt som jag vill få en massa presenter så vet jag inte exakt vad jag vill ha och jag känner mig dum när det gäller att önska mig saker. "jo, jag önskar mig en spa-behandling". Fast jag vill inte önska mig något för det är så olika för andra hur deras ekonomi ser ut och jag tycker att man ska ge det man vill OM man nu överhuvudtaget vill ge något. "jo, jag önskar mig kläder" jo, jag önskar mig ett par örhängen" "jo, jag önskar mig en ring" "jo, jag önskar mig en resa" "jo, jag önskar mig en flaska vin" ELLER??
Hur vill jag sen fira "min" dag? Bli överraskad på ett surprise-party med hela tjocka släkten och alla vänner? Med älsklingen? Hemma? Bli utbjuden på restaurang? Bli "whisked away" till ett hotell med övernattning? Precis som "vanligt" som vilken annan dag som helst? Ja, inte vet jag!
Nyss kom maken hur som helst och föreslog hur dagen skulle se ut. Lugnt, lite tårta, god mat. Trevligt umgänge... =)
Jag gick och duschade och nu ska jag komma på vad jag ska ha på mig.
Happy birthday tooooo me!

Magiska fingrar

Igår kväll kunde jag inte somna. Då bad jag min man kittla mig på ryggen. Det brukar hjälpa efter en stund för jag får hjärnan att fokusera på rörelserna hans fingrar gör på ryggen. Tror inte jag var vaken mer än 3 minuter efter att han börjat "pilla" på ryggen. Han har magiska fingrar!

Hav eller sjö?

Igår jobbade jag några timmar. Blev inte mycket gjort eftersom jag kände mig omotiverad. Jag såg däremot fram emot att sluta för dagen eftersom min älskling skulle hämta mig efter jobbet.
Klockan blev 16 och jag blev hämtad. Vi åkte och åt och sedan åkte vi till Väddö för att bada. Vädret var inte det bästa. Jag menar, det har varit HUR varmt som helst med massa solsken i ett par veckor nu och när vi bestämt oss för att hitta på något så lyser solen med sin frånvaro. Nåja, det var varmt ändå.
Jag har aldrig förr varit i Väddö. Ett pitoreskt litet ställe. Sandvikens camping ligger intill havet och dit åkte vi för att bada. Jag har bara en sak att säga OMG så in i bomben kallt det var.Jag gick i och det gjorde ont i benen så kallt det var. Älsklingen hade redan gått i så han doppat halva kroppen. Det tog mig en bra stund, men jag hade bestämt mig. När jag väl kommit så långt så skulle jag definitivt doppa mig. Årets första bad i havet är avklarat. När vi gick upp och skulle åka därifrån passade jag på att kolla in hos receptionen på campingen. De hade mätt 16 grader i vattnet klockan 9 på morgonen. Vi gissar på att det var kanske 17 grader när vi var där runt kl 19.
Idag har det varit varmare än igår och solen har visat sig. Tyvärr har vi otroligt mycket bromsar hos oss vilket gör att det inte är jättekul att vara i trädgården. De bits så jävligt! Maken gick i alla fall ut och klippte gräset och när han var klar kom han in och ropade "bada?". Så, vi åkte till Almunge och badade i sjön där. Det finns ett "brosällskap" som har fyllt på med sand och lagt ut en brygga så det är jättefint där. Mycket bra badställe. Var inte mycket folk där heller vilket gör att jag gillar det ännu mer. Där var vi nån timme och det var riktigt skönt. Inte alls kallt i vattnet utan det var bara behagligt och vi var i länge och badade. Älsklingen gissar på att det var runt en si så där 20 grader i vattnet. Jisses vilken skillnad.
Nu är det hög tid att gå ner i tvättstugan och hämta tvätten. Den har fått vänta nån timme för länge redan.

Aja baja!

Inte klaga på sommarvärmen! Det får man inte göra. Men, jag dryper av svett så fort jag rör mig. Det är inte kul. Känner mig ständigt ofräsch. Jag gillar sommaren och dess värme... till en viss gräns. Precis som med kylan på vintern så kan det bli för bra! För kallt OCH för varmt! I dessa fall gillar jag det svenska ordet LAGOM. Lagom är bäst i mitt tycke när det gäller en hel del saker har jag kommit på.
Ok, jag är fet. Jag vet det. Fett smälter bort på spisen, i ugnen, på grillen. Med tanke på värmen så borde ju slutsatsen då vara att mitt fett smälter bort i den här värmen... eller?? 
No such luck! =)
Finns inga mirakelkurer för viktnedgång. Just face it!
Nåväl, inget jag grämer mig över just ikväll. Jag vet ju vad som krävs. Just nu är det för varmt för att ens orka tänka.
Klockan närmar sig 23 och det är definitivt sovdags för mig. Maken har satt på ACn i sovrummet så att vi ska kunna få det lite svalare när vi ska sova. Går inte att sova när det är för varmt ju.
G´natt world

Sommaren = en plåga?

Vals om sommaren

Nu är den förbannade sommaren här,
en obeskrivlig plåga.
Svettig och dammig och slö och tvär,
torteras jag av sol.

Hur sommarn kan vara så populär,
det är för mig en fråga.
Jag pustar och flåsar med stort besvär
bland sippor och viol.

Fan vad jag plågas och lider,
huden är rödbränd och svider.
Svedan är värst bak på ryggen.
När solen gått bort kommer myggen.
På dagarna får jag sviter
av småkryp som stinger och biter,
spyflugor, humlor och bromsar och myror och getingar.

Törsten är olidlig, ölet ljumt
och maten står och surnar.
Sommarn som skalderna jämt berömt
får gärna bli till höst.

Blekfeta kärringar på var strand
är gnälliga och sura
på ungar som bråkar och kastar sand
och spiller saft och glass.

Vi badar i avloppsbrunt vatten,
får maskrosor uti rabatten.
Luften den stinker utav tjära,
vad mer kan Carl-Anton begära.

Om jag ligger i solen och lurar
väcks jag av åska och skurar.
Drömmen vi drömde om sommarn i vintras
var alltför falsk.

/ Bengt Sändh


Midsommar

Midsommarhelgen tillbringades söderöver. I Genarp närmre bestämt! Vi bodde hemma hos min lillasyster och hennes familj och hälsade på inne hos grannarna, min bror och hans familj. Mycket trevligt. Blev bjudna på middag hos bekanta när vi kom ner.
Midsommaraftonen tillbringades hemma hos kusin N. Det var kusin N och hennes familj, jag och min man, min syster och bror med respektive familjer, Morbror C och moster E, kusin J och hennes familj samt kompis S. Vi åkte dit vid lunch och kom hem vid midnatt. Lång dag men mycket trevlig. Gillar att umgås med dem.
Kära morbror C sa när de kom "Linda jag har en överraskning till dig". Fick inte veta vad det var utan jag fick vänta.
Det gjordes kransar och restes midsommarstång, åts och lektes lekar.
Så kom då min överraskning..... Om ni har följt min blogg så minns ni kanske att jag skulle sjunga på ett dop i våras? Ni kanske också minns att det inte blev något av det eftersom jag fegade ur?
Hur som helst. Vi sitter och tar det lugnt och umgås när min kära mobror C tar fram gitarren, lade ett papper på bordet och sa "nu Linda ska du sjunga" (ja, eller nåt sånt...). Min högljudda reaktion på det var "I HELVETE HELLER". Då sa moster E "kan du sjunga för människor du inte känner så kan du sjunga för oss". Försökte få henne att förstå att jag ju faktiskt fegade ur inför dopet och att jag inte sjöng. Det tyckte hon inte spelade någon roll utan det var bara för mig att sjunga.
Pinsamt? Ja
Sjöng jag falskt? Inte jätte, men det svajade en del.
Nervöst? Mhmm så in i helvete. Det kändes i maggropen det där.
Kul? Ja, faktiskt. Gillar ju att sjunga.
Fick tummen upp! =)
Senare på kvällen hade vi "bordet runt" sång. Man sjunger i kör "kära lilla XX sjung en sång för oss, sjung en sång för oss..." o s v och sedan får den personen välja en sång och sjunga den. Efter att XX har sjungit så sjunger man " kära lilla XX det var bussigt gjort det var bussigt gjort" o s v.
En trevlig sångstund var det! =)
Överhuvudtaget en trevlig midsommar.
Lördagen var väldigt lugn. Vi umgicks med syskonen och familjerna. På söndagen var det "stora" E;s födelsedag. Vi åkte och köpte present. Var och hälsade på morbror C och moster E en sväng och sen åkte vi hem till syskonen och umgicks och firade E, min brorsdotter. Eftersom min bror fyllde år på måndagen och hans dotter "lilla" E ett par dagar senare så fick även de sina presenter. Även det blev en trevlig kväll och jag fick håret borstat av en 2 åring och en 4 åring, mina söta brorsdöttrar.
Passade såklart även på att gosa massor med alla mina flickor. Både systerdotter I och brorsdöttrarna.
Som vanligt var det en skön känsla i magen efter att ha varit "hemma" en tur. =)

Det blev bättre

Förra inlägget skrevs när jag mådde dåligt. Jag vilade i princip hela dagen igår. Blev en 2-3 timmar lång "nap" på eftermiddagen. Var tydligen helt klart vad jag behövde.
Älsklingen var och badade. Fick höra att det varit sådär. Massa broms och mygg. Det kan man vara utan. Framåt kvällen hämtade han mig och vi åkte till "grannen" och åt grillad lax. Mycket gott med lax! Vi stannade och umgicks och spelade kort och sen fick jag köra hem! =)

Inte lätt att vara jag!

FINNS RISK FÖR ATT NI INTE VILL LÄSA DETTA INLÄGG! FINNS RISK FÖR "ÄCKEL"!
Just nu hatar jag mitt liv. Min kropp. Fick min mens i torsdags. Givetvis hade jag missat det i min kalender så det var ju kul att den kom när jag var på jobbet och då inte hade några bindor eller tamponger med mig i väskan! NOT!!
De senaste 10 åren har min mens blivit värre och värre. För många år sedan var jag hos doktorn av någon anledning och där gick jag på toaletten. Hade min mens då och då kom det så mycket blod (som dessutom var levrat) att jag trodde jag fick ett missfall! Har aldrig varit gravid! Eller?? Nej det har jag inte! Frågade doktorn om det och fick veta att jag bara hade en EXTREM mensblödning. Det kan man ha. Kul?! NOT!
Sedan dess har jag så extrem blödning nästan varje gång jag har min mens. Dessutom har jag otroliga humörsvängningar när jag har min mens. Inte PMS före utan under mensen. De första dagarna är sjukt jobbiga. Är nu inne på 3:e dagen denna period och jag mår dåligt. Har ONT i magen. ONT i kroppen. Känner mig ledsen och gråtfärdig! Min älskling vill åka och bada och jag förstår honom för det är otroligt varmt och fint väder. Jag vill bara ligga i fosterställning på soffan och gråta och tycka synd om mig själv. Känner tyvärr mig ilsken och övergiven av honom för att han inte vill vara hemma. Inte för att han kan göra något utan bara för att. Det är INTE rationellt! JAG VET!!
Jag vill inte röra mig för gör jag det så flödar det. Tabletter mot mensvärk hjälper ju lite sådär mot smärtan...
Nåväl, idag är det Lindas "tycka synd om Linda dag"!
Älsklingen får självklart åka och bada! Ska inte vara missunsam! För det är ju det jag är. Avis! Jises, skulle jag bada idag så skulle sjön färgas röd och hur kul är det? Ja, jag har självklart mensskydd, men det räcker ju lite sisådär för mig. Plus och dubbelt och super och allt det där....
Nä, nu ska jag kura ihop mig en stund och arbeta på att känna mig lite bättre så jag kan ta tag i vad som behövs.

RSS 2.0