slöedag

Har jag haft idag. Unnade mig en dag utan att göra något "vettigt". Känns skönt fast ändå inte. Finns så mycket jag skulle kunnat göra idag. Nu ikväll var det allsång på skansen och sedan morden i midsomer. Det har blivit en liten sommartradition att titta på det på tisdagskvällar på sommaren.
Imorgon ska jag ta mig i kragen och göra något. Dona lite hemma... åka någonstans?

underbar eftermiddag

Idag har jag träffat min älskade vän Jessica. Har känt henne sen vi var 11. Det är ca 9 år sen vi sist träffades. Tappade kontakten några år men hittade varandra igen för ca 1 år sen. Är så himla glad över att vi har återupptagit kontakt med varandra igen. Jag var lite rädd för att det skulle bli konstigt att ses, men det var som om vi sågs alldeles nyligen. Känns skönt att ha en vän som det inte känns konstlat med trots att det gått flera år mellan gångerna. Det kan ju göra det till en början ibland när man inte träffat någon på ett tag.

Min älskade vän, tack för idag!

gillar att "hänga" med familj

Just nu trivs jag och jag mår bra. Vi är i Skåne och hälsar på familjen, det har jag ju skrivit om tidigare. Varje gång jag är här nere konstaterar jag att jag mår så bra när vi kommer hit. Vi behöver inte hitta på särskilt mycket utan det räcker att vi sitter och softar, kanske tysta och glor på tv eller nåt... Igår var jag och maken en tur i Malmö. Vi åkte till Sibbarp och badade. Skönt! Första doppet i år för mig och det skedde i havet... me like! På kvällen var vi bjudna på middag hemma hos en av kusinerna. Vi blev några stycken... Mycket trevligt! På sena kvällen blev det spelat spel. Vi spelade "rubriker". Vi hade jättekul. Blev sent igår med... =) Idag har vi varit inne hos grannen (min bror) och ätit smörgåstårta. Han fyller ju år idag. GRATTIS LILLEBROR! Efter det åkte vi och hämtade bilen som fick stå kvar inatt... Så åkte vi hem till moster och där skulle de få ett lass med hö. Lasset kom och istället för att bara stå och se på så hjälpte vi till. Sen fikade vi en stund och nu är vi tillbaka hos syrran. Hon sitter ute och solar och jag satt där en stund med henne, men sen blev det för varmt för mig så jag har gått in och sitter här i soffan en stund. Resten av dagen lär bli soft. Känner mig lite slö... Imorgon bär det av norrut igen. Vi ska stanna till och hälsa på min bästa vän från när jag var yngre. Vi var lite som "ler och långhalm". Ska bli jätteskoj eftersom vi inte har setts på ca 9 år.

blogglust

eller inte... Som jag skrivit i tidigare inlägg så befinner jag mig i Skåne. Hälsar på familjen. Igår var jag och maken inne i Malmö på ett nytt, stort köppcenter. Blev faktiskt lite impad. Det var snyggt gjort och kändes inte så trångt. Efter att vi varit där tog vi en tur till "Ribban". En strand i Malmö. Tråkigt nog blåste det väldigt mycket och sanden som blåste upp slog mot kropp och huvud. Inte så skönt. Maken tog ett dopp och när han kom upp så sa han att det varit väldigt skönt. Jag badade INTE. På kvällen sen så bar det iväg på kalas. Vi firade min bror och brorsdöttrarna. Den största flickan fyller 3 år idag - GRATTIS hjärtat! Imorgon är min brors födelsedag och på tisdag är det lillflickans tur. Var ett trevligt kalas där jag fick träffat en del av mina andra släktingar också. Vet inte riktigt vad som händer idag. Det lutar åt att vi ska åka hem till en av mina kusiner framåt kvällen...

Michael Jackson on my mind

R.I.P Michael Jackson!

Jag vet inte hur jag känner eller hur jag ska känna. Michael Jackson du har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. I alla fall mitt musikaliska liv. Din musik har alltid funnits med mig. Du är den som jag aldrig valt bort då jag bytt artister att lyssna på. Minns fortfarande hur jag gömde mig bakom soffryggen första gången jag såg Thriller-videon på tv. Det är din musik jag kommer att minnas dig för. DU ÄR/VAR KUNG AV POP! Det är en stor förlust för musikvärlden. Såg din show för många år sedan och det var underbart. Jag  är så glad att jag haft möjlighet att se dig live.  

TACK FÖR ALLT DU GAV OSS!


semesterbesök i skåne

Nu sitter jag i soffan hemma hos lillasyster. Jag och maken lämnade Stockholm imorse för att spendera några dagar här i söder. Imorgon är det kalas. Vi ska fira lillebror och brorsdöttrarna. Det var en skön tur ner idag. Jag sov ett par timmar som vanligt. Gick smidigt att åka ner. Fortare än jag räknat med. Inte för att älsklingen körde för fort....
Första besöket gick till moster och morbror. Tog en fika och snackade lite skit, därefter hem hit där vi kommer att sova. Imorgon ska vi ta en tur till Malmö och sen ut till svägerskans föräldrars ställe på kalas. Ska bli trevligt.

ingen mer penculin

Tog kontakt med sjukvårdsupplysningen.. sköterskan sa " du måste prata med din doktor"....så, jag ringde till City Akuten. Fick då höra att jag kunde sluta med penculinet och att jag kunde köpa receptrfri meducin för att bota biverkningen. Så, ingen mer penculin nu eftersom jag ändå har tagit den i 7 dagar och bakterien i halsen känns som den är borta. Nu ska bara biverkningen försvinna så att jag slipper känna att jag håller på att bli galen.

Det är strålande sol ute och jag känner att jag borde vara ute, men har ju låst inne mig själv så jag kan inte lämna lägenheten. Eller, kan kan jag, men det vore inte lämpligt att lämna dörren olåst...


Allergi

Jag äter pencilin nu. Fick det för att jag hade en bakterie i halsen. Det har dock restulterat i att jag har fått klåda på ställen där man inte ska ha klåda. Läste på bipacksedeln och då är det en typ av allergisk reaktion. Faktiskt jävligt jobbigt!  Kan inte minnas att jag varit allergisk tidigare. Började med medicinen i tisdagskväll och det är en tio dagars kur. Undrar om jag ska fortsätta med den... Ska nog ringa sjukvårdsupplysningen...


borta bra men hemma bäst

Vi har varit borta sedan i torsdags. Varit hos svärmor över midsommar. Igår brände jag mig i solen. Så klantigt! Hade bestämt mig för att vi, eller åtminstone jag, skulle åka hem idag så maken körde hem mig. Som det heter;  borta bra men hemma bäst! Kände att jag behövde tvätta. Satte igång tvättmaskinen och när jag kollade den senare så hade maskinen inte tvättat färdigt... visade sig att ett filter i maskinen (som man ska tömma ibland) hade fallit i glömska och vi hade uppenbarligen inte tömt det på ett bra tag. Det var fullt. Klegigt och äckligt och illaluktande var det gunket som var i filtret. Brukar låta maken ta hand om det, men nu var han ju inte hemma så det var bara för mig att ta hand om det. När filjtret var rengjort så funkade maskinen som den skulle igen.. wohooo! =)  Har alltså fått tvättat en del idag. När det gäller vädret så har det varit på topp, men jag har valt att hålla mig inomhus eftersom jag är solbränd. Ja, också har vi det faktum att jag åkte ifrån mina nycklar. De är alltså hos svärmor tillsammans med maken...

Semestern har bara börjat och jag har redan lyckats vända på dygnet. Eller ja, nästan... sover till minst 10 och kommer inte i säng förrän runt 01. Får nog åtgärda det.. Klockan är nu 01:38 och sängen ropar...

Godnatt världen!

solen är inte min vän...

Eller är det jag som inte är vän med solen? Idag satt jag ute i solen en timme, lite drygt, och nu är jag solBRÄND! Inte så nice. Jag borde i och för sig ha lärt mig vid det här laget att jag inte bör sola så mycket. SPECIELLT INTE UTAN ATT SMÖRJA IN MIG MED SOLSKYDDSFAKTOR FÖRST! Jag gör samma fel varje sommar... första gångerna jag är ute och solar så "glömmer" jag solskyddsfaktorn och således bränner jag mig också en del.... LARVIGT!!

Bärbar dator - I´m lovin it! It is da shit! =) Här sitter jag på en stol ute i trädgården på landet, hemma hos svärmor och bloggar. Gillar att inte nödvändigtvis behöva vara inomhus för att stilla min surfabstinens. =)

Nu ska jag återgå till att njuta lite mer av min första semesterdag!

See ya!

med sommarväder kommer myggen!

Är inte alls förtjust i mygg, men vem är det?! Förstår att de flesta tycker det är jobbigt med klådan som uppstår efter att en myggjävel gjort sitt livsverk och sugit ditt blod. Jag har alltid förstått det som att myggan dör därefter, men har nu läst på lite och det är honmyggan som sticker oss och det gör hon för att kunna lägga ägg. En myggsläkt kan gå igenom fyra generationer på en sommar... Om honan lägger sina ägg och sedan får i sig lite näring så kan hon flyga iväg och sticka fler intet ont anande människor. Dock tar äggläggeriet otroligt på krafterna på henne och har vi tur (skadeglädje från mig, stora stygga människan), så dör hon efter första gången.
Jag tillhör dem som får extrem klåda och det känns ibland som att jag kommer att bli tokig. HATA KLÅDA! Äter massa vitlök för jag har fått för mig att myggen inte gillar det, men det har jag inte märkt av... Det värsta är att jag inte får sova ordentligt på nättterna på grund av klådan.

Nej, nu ska jag göra ett försök att få till några timmars sömn innan semestern börjar! =)

Dagen idag har varit helt ok. Väldigt lugn och skön här på landet. Duschade utomhus, det finns ännu inte någon riktig dusch inomhus här. Den är på gång dock... Vädret idag har varit mestadels fint. Det kom en ösregns-skur ett tag, men den försvann bort och solen visade sig igen.

Natti natti

Dagen idag

Har varit lugn. Var inte så kul väder när jag vaknade vid tio. För grått ute tyckte jag. Det blev bättre under dagen och det har till och med solats lite idag. Idag har det varit till att njuta av solen så fort den har visat sig och där emellan har jag softat med kissekatt och tv och spelat kort och yatzi. Man kunde tro att jag tröttnat på dessa båda spel men så är inte fallet.
Nu är det läggdags och imorgon kommer att bli tredje dagen på raken då inte en väckarklocka ska få styra när jag vaknar! =)

Godnatt gó vänner

Midsommar

Midsommarafton idag. Lugnt blev det, inget oväntat. Tillbringades hemma hos svärmor. Vi har ätit och spelat kort. Svägerskan och hennes pojkvän var här en sväng... Tyvärr var ju inte vädret det bästa även om det varit uppehåll. Det var grått och en aning kyligt. Hoppas på bättre väder imorgon (läs; idag, lördag/midsommardagen). Jag har tydligen namnsdag också. Fick ett sms ca 00:20 från en kompis som uppmärksammade mig på att Linda har namnsdag idag den 20/6.

adios för nu...

regnet det bara öser ner...

Ja, så har det känts idag. Vi tog det lugnt hemma idag och framåt sena eftermiddagen packades det och vi tog katten med oss och åkte till svärmor. Åt middag och spelade lite kort ikväll. Trevligt. Svärfar och "Leffe" är också här. Nu ska vi sova. Maken ligger här jämte mig och "snusar" och vår lilla Socker ligger på hans ben och tittar efter Jansson, hennes systerson. De är inte riktiga kompisar de två... de kan tolerera varandra, men mer är det inte. Jansson bor här hos svärmor. Lite ensamvarg är han och är därför mest här ute i gäststugan. När Socker kommer hit så känner hon att det är hon som bestämmer här ute och då fräser hon lite och "grumlar" en del. Det roliga är att även om Socker är äldre så är hon mindre. Jansson är en bastant katt och vår lilla Socker är liten och nätt.... =)

Nä, nu ska vi se om jag får sovit några timmar med jamande och fräsande/morrande i bakgrunden... =) Godnatt världen!

Ja just det... TREVLIG MIDSOMMAR!

tråkig nyhet

Idag fick jag veta att en person från förr, som betydde mycket för mig, har lämnat oss. "Hallaballoo!" =) Madde du kommer bli saknad!

bakterier

Ok, så jag ringde alltså doktorn igår, eller rättare sagt.. jag fick prata med en sköterska på företagshälsovården som sa att enligt det avtal de har med oss så var inte mina hals/röstproblem skäl nog att besöka dem. Jag behövde min chefs godkännande. Sa till henne att det inte var något problem. Då sa hon att de inte hade någon tid förrän efter midsommar. Hänvisade mig till en specialistklinik som jag ringde och fick veta att de inte hade tid förrän i vecka 29. Gick till City Akuten istället. Fick veta att det var 2-3 timmars väntetid. Sköterskan sa: ta en tur på stan så länge. Sagt och gjort... det blev en runda och lite shopping såklart... en ny väska b l a.
När jag väl kom in till läkaren så tog det 5 minuter för honom att konstatera att jag hade en bakterie i halsen och behövde antibiotika. Eftersom jag har hosta också så rekommenderade han röstvila så att jag inte skadar stämbanden. Det innebar altså att min semester startade i förtid. Inte så kul för jag ville jobba.... men jag har inte råd att förstöra stämbanden. Jag FÅR prata om jag känner att jag måste MEN ABSOLUT INTE VISKA och inte skrika.


Kan man operera bort halsen?

Jag vet inte vad jag ska tycka om min dag idag. Har jobbat hela dagen. Dock bara halva i telefon eftersom min röst inte höll. I mitt jobb så MÅSTE jag ha en fungerande hals/röst. Har haft problem förut och nu har jag då fått det igen. Jag har haft tur idag. Min chef var på utbildning så jag fick prata med hennes chef och då lyckades jag få till det så att jag fick jobba administrativt på eftermiddagen och efter att ha pratat med min chef efter hennes utbildning idag så har jag fått  extrem dispans. Jag kommer att få jobba administrativt imorgon också så att jag får vila halsen. Standard på företaget är annars att om vi inte kan göra vårt jobb så får vi gå hem, alltså sjukskrivas... Inte så kul alls. Jag har bestämt mig för att om jag är lika illa i halsen imorgon som jag varit idag så ska jag kontakta företagshälsovården. Kan ju inte hålla på så här. Nu ska jag i och för sig ha semester från och med fredag så.... MEN det hjälper ju inte om det är något fel på min hals.

Ikväll har vi varit på bio, maken och jag. Han fick bjuda på middag så bjöd jag på bio. Vi såg Star Trek filmen. Den var helt ok, men jag är ju inget stort fan direkt. Har väl sett några avsnitt i mitt liv. Älsklingen var som ett litet barn innan filmen. Han fick välja film idag och då blev det den. Helt lycklig! Kul att se =).
Har haft en trevlig kväll med älsklingen... Nu ska jag sova

torr i halsen

En kompis till mig har en spelning ikväll. Han hade en spelning igårkväll också. Jag har missat båda eftersom min kropp envisas med att jag ska vara sjuk. Själva halsflussen är borta eller det där tjocka/svullna i halsen. Nu är jag istället torr i halsen och har röstproblem. Känner mig ungerfär som jag gjorde i jan/feb.
Jag ska inte klaga, det finns de som har det mycket värre. Jag SKA gå till jobbet på måndag. Det är bara så. Sista veckan innan semestern. Det är dessutom kort vecka eftersom det är midsommarafton på fredag.
Nu ska jag låta halsen få lite gott... glass är bra när man har ont i halsen har jag hört! =)

Ha en fortsatt trevlig helg folks!

bored out of my skull

Har varit hemma sedan i tisdags. Med halsfluss! Inte alls särskilt kul. Det jag har fått höra från kontoret är att det pågår värsta magsjukan OCH halssjukdomen där. Fick se idag att det var 53 personer sjuka igår. Det är illa. Min svullenhet i halsen har gått ner men jag har fortfarande lite ont och är rosslig. Jag trodde att jag skulle vara bra nog att gå till jobebt idag, men helt ärligt.... jag vågade inte ta mig tillbaka idag när jag fortfarande inte känner mig frisk och då utsätta mig för det som andra har... Maken är inte heller kry i halsen. Inte bra det här. Bara för oss att vila och hålla oss borta från andra...

halsont

Sjuk igen! Underbart.... NOT!  Har ont i hals och huvud med feber. Tjock i halsen, svårt att svälja. Ligger här och tycker synd om ig själv. Vill inte vara här men orkar inte jobba för min hjärna funkar inte. Hjärnan känns inbäddad i gunk och där simmar den runt utan att göra någon nytta.
Ska sova en stund nu...


Home sweet...?

Så var man då tillbaka Sverige igen. Sitter i soffan hos lillasyster. Herrskapet har precis gått till sängs och det borde jag också göra snart eftersom jag är trött. Jag och syrran kom tillbaka från London idag. ÄLSKAR LONDON! ÄLSKAR ENGLAND! Skulle utan problem kunna tänka mig att bo där. Vi kom fram ganska sent i onsdags så då blev det endast till att hitta hotellet och checka in. Torsdagen tillbringade vi med att turista. Först Madame Tussauds, vilket var helt underbart, och sedan blev det en sightseeing-busstur runt i staden. Därefter blev det några besök i butiker. Vädret var helt perfekt. Lite lagom sol och varmt. Igår blev det en promenad i Hyde Park och besök vid Buckingham Palace för att se "changing of the guards". Mycket folk var det där och eftersom det regnade så hade folk paraplyer uppe och de skymde en del av det vi var där för att se, men men... vi fick sett det ändå. Efter det blev det lunch och shopping. Jag har haft ett par trevliga dagar i London med lillsyrran. Har varit jättemysigt också att träffa syskonbarnen. Flickorna är så härliga. Mina små älsklingar. Imorgon bär det av hemåt, tillbaka till Stockholm. Tyvärr blir det med buss. Tar lååång tid och är sååå tråkigt, men eftersom jag inte kunnat bestämma mig i tid innan och nu var ute i sista minuten så blev det det billigaste alternativet för hemfärd. Ja ja, det funkar det med... hem kommer jag ju...

klumpighet, skåne och brorsdöttrar...

Förra inlägget skrevs ju 00:10 igår. Därefter gick jag och lade mig. Sov ca 1½ timme sen gick jag upp för att vinna en traderaauktion. Det gick inte så bra. Gick och lade mig igen och fick denna gång sova ca 2½ timme innan det var dags för nästa auktion. Fanns flera... vann inte då heller! Stannade uppe en timme och ÄNTLIGEN! Jag vann en auktion! Det handlade om att jag ville åka ner till skåne så billigt som möjligt och jag kände att om det fanns en chans att åka för 1 kr itsället för för 800kr så var det värt att inte sova hela natten i sträck. Jag fick en biljett för 310kr - helt ok!

Väl på tåget, så vid ett tillfälle så böjer jag mig fram i sätet där jag sitter OCH SLÅR I HUVUDET I KROKEN SOM SITTER PÅ SÄTET FRAMFÖR! AJJJJJJ!! Vilken klantighet. Det blev en bula. När jag skulle lägga mig på kvällen och tog på min sovutrustning så var det inte så skönt då den hamnade mitt på bulan.

Jag lämnade ett regnigt Stockholm och kom ner till ett Skåne med skinande sol och värmen därtill. Nice. Idag är det inte lika kul väder. Lite grått...

När jag kom ner hit till skåne så tog jag chansen att gå in till brodern också. (syrran och brorsan bor granne med varandra) Brorsdöttrarna har växt! Inte konstigt, det är ju ett ½ år sedan sist... Fick gosat och busat lite med dem. Gjorde gott i själen att träffa älsklingarna.

Nu kallar duschen!


London calling me...

Jag längtar längtar längtar.... London hägrar. Sitter här vid datorn men borde inte. Bör sova några timmar iallafall. Jag ska bege mig ner till skåne imorgon (idag; klockan är ju 00:10) för att sen på onsdag ta flyget till London med lillasyster. Hon har aldrig varit där så det ska bli jättekul. Hoppas att hon gillar staden och människorna precis som jag. Ska bli så underbart att umgås ett par dagar... Längesedan vi gjorde det, bara hon och jag. Vi ska göra ett besök på Madame Tussauds. Det blir faktiskt min första gång trots att jag varit i London ett par gånger tidigare.

Nej, gäspers orkester har börjat spela! Godnattsången.... natti natti

Är ju inte den som bloggar VARJE dag, så nu finns "risk" för att det blir uppehåll tills dess att jag kommer tillbaka till "el stockholmo"...


RSS 2.0