2 månader

Idag är det två månader sedan jag jobbade senast. Börjar känna mig arbetslös på riktigt. Lie lätt deprimerande. Men hoppet har inte övergivit mig än. Fast... deprimerande? Nej, jag kan nog inte hålla med mig själv där helt och hållet. Jag känner mig ganska lugn inombords. Jag har ju varit arbetslös tidigare i livet och det har löst sig då.

Vintertid

För mig som inte gillar vintern särskilt mycket så är det ordet lite lätt deprimerande. Inatt kände jag verkligen att jag fick en timme extra. Som vanligt låg jag och läste innan jag somnade. Tittade på klockan när jag läst min bok och då var klockan 03. Fast det var på min väckarklocka som jag inte hade ställt om. Kollade på telefonen och insåg att klockan bara var 02.
Vaknade självmant innan klockan nio och var rätt så pigg. Startade morgonen med att läsa en bok. När vi väl tvingade oss att gå upp så åkte vi en tur till Uppsala.
Nu sitter vi hemma hos grannen. Ikväll blir det Tacos.

Kalas

Idag har vi varit på kalas. Makens kusin har fyllt 20. Trevligt att träffa släkt som vi inte träffar så ofta. Vi blev bjudna på god mat och dricka. Jag dricker inte så ofta, men eftersom jag inte har körkort så drack jag vin idag. Råkade bli mer än ett glas...
Istället för att åka direkt hem efteråt så åkte vi till grannen för lite mer socialt umgänge. Det blev Yatzi och (för alla utom maken) lite god likör. Jag kände ingen påverkan av vinet förrän vi varit hos grannen en stund. Jag vill inte påstå att jag är full, men mer alkohol nu hade garanterat gjort mig full. Nu är jag bara LITE molnig i skallen. Vi har precis kommit hem och jag står utanför huset och skriver detta för det är rätt så skönt ute ikväll. Det är 5 plusgrader just nu.
Godnatt bloggen!


Å så var det här med att äta

Tycker ni det är lätt att äta? Blir ni hungriga? Äter ni de antal mål som man bör äta på en dag? Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker det är sjukt svårt. Enligt en sjuksköterska jag träffade förra veckan när jag var på Ackis så äter jag för lite. "Det är inte konstigt att du går upp i vikt. Du äter så oregelbundet att kroppen ställer in sig på svält och tar åt sig allt du äter." Jag har svårt att gå upp på morgonen och äta frukost. Nu när jag är hemma så äter jag när jag varit vaken ett tag. Det kan blir "frukost" eller så blir det "brunch" eller ren "lunch" beroende på vad klockan är. Därefter borde jag ju då äta nåt mellanmål. Kanske... sen blir det inget förrän jag lagar mat lagom till att älsklingen kommer hem. Men han kommer oftast hem efter 18:30. Många gånger blir det efter klockan sju eller närmre åtta. Det blir ganska sent att äta middag. Jag vill inte äta tidigare för det är tråkigt om jag ska äta middag själv och han sedan äta själv när han kommer hem. Trevligare att äta tillsammans. Jag MÅSTE få rutin på mina måltider!

Snuvad

I min ungdom var jag ett fan av New Kids On The Block. Var fullständigt förälskad i Kevin. Sååå snygg. En kompis som pluggar i USA har sett dem och Back Street Boys två gånger de senaste 2 åren. När hon skrev på FB att NKOTBSB skulle komma till Sverige så kände jag direkt att jag ju såklart måste ha biljett till den konserten. Mallan och Ninni hänger på. Jättekul!! Så ska jag då boka biljetter. Releasedatum 28/10 2011 kl 09:00. MEN NEJ!! Här sitter jag och ska boka biljetter till oss och så har de under natten ändrat releasdatum till den 3/11 2011. Snacka om att jag kände mig snopen. Men okej, det är bara att avvakta. Konserten är i Malmö den 13 Maj 2012. Jag SKA ha tag på biljetter åt oss!!

Efter sprutan

Okej, nu har jag ont på ett ställe i (eller mer på) knät. När jag var hos doktorn idag så tryckte och klämde hon på knät så att jag vred mig i smärta. Då sa hon "men det är ju inte sprutan, jag bara klämmer lite". KLÄMDE LITE?? Jodå, visst... allt är ju relativt. Nåja, jag fick en spruta lokalbedövning först och sedan kortisonsprutan. Det kändes konstigt i knät efteråt men smärtan var mer eller mindre borta. Nu har jag fått ont igen. Fast inte på samma sätt som före utan jag misstänker att det är en kombination av att bedövningen släppt samt det faktum att läkaren tryckte (i mitt tycke) hårt som in i helvete. Men, jag tänker mig att det gått över till imorgon.

Spruta

Idag fick jag en kortisonspruta i mitt knä. Jag fick en spruta i knät i maj och nu har den slutat göra verkan vilket har lett till att jag haft sjukt ont i knät de senaste veckorna. Ringde så doktorn och fick en tid. Hon tyckte inte det var så mycket att tjafsa om utan gav mig en spruta så att jag ska slippa smärtan. Just nu känns det mest konstigt i knät men det kan vara så efter lokalbedövning och sen kan det ta en stund innan kortisonet gör sitt. Doktorn sa att det till och med kan göra ont i knät nån dag efter sprutan. Men, det gick ju bra sist så jag tror nog att det blir bra. Svärmors sambo körde mig till vårdcentralen. Superfint att han ställde upp. Han väntade dessutom tills dess att jag var klar. Efter det åkte vi hem till dem och fikade och därefter hängde jag med dem till Thun´s. Faktiskt lite skönt att komma hemifrån en stund så här i veckan. Blir ju lätt annars att jag är hemma mest hela tiden nu när jag inte har nåt jobb att åka till.

ryggen och jag

Idag är inte min rygg och jag kompisar. Vaknade upp med lite ont i ryggen så jag tänkte "jag spikmattar en stund". Läste bok liggandes på den. När jag gick upp så kändes det okej i 5 minuter sen har ryggen gjort ont hela dagen. Eftersom jag är hemma och inte MÅSTE vara iväg och röra på mig så håller jag mig extra stilla idag. Fast, det är nog inte så bra det heller. Försöker låta bli att ta tablett idag. Är trött i ryggen... Men men.. det är så det är idag. Blir säkert bättre till imorgon.

ensam hemma

Min älskling är på kundbesök idag. Skulle bara vara över dagen. MEN, han ringde för en halvtimme sedan och meddelade att han tyvärr kommer behöva stanna över natten. För mycket att göra. Tråkigt. Nåja, jag överlever en natt utan honom bredvid mig.

minnet

Mitt minne är inte vad det borde vara. Ni vet hur det är.. Man säger "jag har dåligt minne" "jag kommer inte ihåg". För mig är det på riktigt! När jag säger att jag har dåligt minne så menar jag helt ärligt att jag har dåligt minne. Inte bara att jag tillfälligt glömt bort saker. Vissa saker kan jag ju självklart glömma bort tillfälligt men andra saker (saker som hänt i ens liv) finns helt enkelt inte kvar i mitt minne. Jag vet inte vad det beror på. Kan ibland känna att andra lite gör narr av att jag inte minns. Det känns inte bra. Igår skulle jag ringa några samtal. Jag ringde några. MEN under hela dagen och kvällen så var det något som gnagde (kan man säga så?) i bakhuvudet. Kände på mig att jag glömt något men kunde för mitt liv inte komma ihåg vad det var jag glömt. När jag gick och lade mig så sa det "pling". Poletten trillade ner. Jag kom på vart jag skulle ringt. Men idag var minnet med mig tillräckligt för att jag skulle komma ihåg att ringa det där samtalet så nu är det gjort. =)

ny vecka

Idag har jag gjort en del av de saker jag skulle gjort förra veckan. Inget major men ändå. Ska på läkarbesök på torsdag. Har fått hem en beställning jag gjort på ELF. Tyvärr så har jag tydligen ingen koll på min egna hudton och har därför lyckats beställa en för mörk foundation. Jag fick även hem min beställning från Bokus. bild lånad av Bokus.com

Söndagen

Idag har vi varit på loppis både i Uppsala och Sigtuna jag och maken. Jag köpte en sisådär 70-80 böcker. Har ett "guilty pleasure" som heter Harlequin. När jag var yngre kallade vi dessa böcker för tantsnusk eftersom de i princip bara innehåller romantiskt "dravel". Sex och kärlek! How can that be wrong? :-)
Det är feelgood litteratur.
Jag köpte två andra böcker också. Som inte är i den serien. Jag har ju en läsmani-period just nu.


Det är helg

Först måste jag nämna något som jag tycker är konstigt. Jag kan inte se mina inlägg som jag gjort via mobilen bland mina inlägg på blogg.se på datorn. Går jag in på bloggen via limars.blogg.se så finns de men annars är de osynliga. Kontstigt tycker jag. Natten till fredag sov jag inte ens fyra timmar. Jag gick och lade mig sent och sen läste jag en bok. Igen. Jag var tvungen att gå upp tidigt eftersom jag skulle till sjukhuset. Eftermiddagen tillbringade jag på soffan med att vila för jag var helt färdig. Precis när jag slumrat till kom maken hem så då vaknade jag ju såklart. Något senare somnade jag och fick sova en hel halvtimme innan jag vaknade med ett ryck av att han råkade trycka fel på sin mobil och ringde mig. Sen åkte vi till "grannen" och åt middag och spela kort och yatzi. Inatt sov jag dåligt igen. Mådde dåligt och vaknade av och till. Vi snoozade lite när klockan ringde iorse och det resulterade i att vi försov oss. Vi hade bestämt tid med svärmor... Vi åkte till Uppsala en sväng och jag blev såååå trött och har ont i kroppen. Min svärmor sa hon känner likadant. Jag känner mig inte sjuk så jag vet inte vad det är. Nu är jag ensam hemma för maken är hos "grannen". Jag orkade inte hänga med och umgås. Siter här och är trött. Bäst att gå och lägga sig.

Lycka

Jag blir så glad och lycklig av att träffa mina vänner. Idag har jag tillbringat eftermiddag och kväll i Solna. Först träffade jag finaste Kicki och åt middag med henne. Vi pratade i flera timmar. Det går alldeles för lång tid mellan våra dejter...
När min fina Lillemor fick reda på art jag var i närheten tyckte hon jag skulle komma upp och hälsa på. Visade sig sen att hon fått för sig att jag flyttat till Skåne. Ytterligare en god vän som jag träffar ALLDELES för sällan. Så efter Kicki-dejten så gick jag och dejtade Lillemor och Nattis en stund. Nu är jag på väg hem och känner bara KÄRLEK! :-)


Ute i världen

Jag vet inte om ni är som jag... När jag är ute... i ett köpcentra eller bara ute på stan... så gillar jag att studera andra människor.


Farligt att gå hemma

Usch, jag blir så lat. Får inget gjort. Idag har jag läst en bok från början till slut. Tog nån timme imorse. Sen har jag tittat på TV och spelat tråkiga spel på internet. Kollat på FB vad alla har för sig. Tittade på en film på eftermiddagen. Black Swan. Kan ärligt inte säga att jag gillade den men inte heller att jag ogillade den. Jag har målat mina naglar. Gosat med katten. Nu ska jag snart äta middag. Sen blir det till att kolla på Grey´s ikväll.
Imorgon händer det lite mer. Ska åka in till Stockholm.

Gräsänkling blues

Maken åkte iväg på kundbesök idag. Tidigt imorse åkte han och han kommer inte hem förrän på fredag. Idag har han varit i två olika städer. Tre om man räknar med staden han kom fram till nu ikväll och ska sova i. Imorgon ska han till ett annat land på kundbesök och sen tillbaka till Sverige för att åka på kundbesök i några städer till. Denna gången kunde jag inte åka med för jag har annat inbokat. Det gör att jag är ensam hemma. Eller ja, jag har ju katten. Men jag ska sova själv. Eller ja, Socker kommer ju säkert att vara där. Men, jag ska sova utan älsklingen. Jag känner att det blir som vanligt när han inte är hemma. Jag drar mig för att gå och lägga mig. Inte för att jag inte klarar mig utan honom och inte för att jag inte kan sova utan honom. Vet inte riktigt varför det blir så här. Jag menar.... Vi sov tillsammans inatt. Han åkte imorse. Han kommer inte att vara borta så jättelänge. Blir ju inte borta en hel vecka ens. När han är borta så ringer han hem varje kväll och säger godnatt. Så... jag ska nog ta mig i kragen och gå upp och lägga mig och läsa. Fast... mina vänner på FB som jag spelar Words With Friends med är väldans aktiva just nu...
Snart så ska jag kalla på JB.
Nighty night night =)

Kriga med katten om filten

Jag har en favoritfilt som jag använder när jag sitter i soffan. Jag fryser lätt på kvällarna så jag använder den ofta. Nu när det blivit lite kallare ute så används den ännu mer eftersom jag fryser så om mina tår. Då blir det till att dra upp benen i soffan och sitta under filten. När den här filten införskaffades så fick jag ha den i fred i flera månader. Men inte längre... Nä för nu har vår katt (vår lilla Socker, bebisen som jag älskar) börjat tro att den är hennes. Så fort hon får chansen så lägger hon sig på den. Hon blir inte glad när jag flyttar på henne för att jag vill ha den. Det ligger en annan filt i soffan som hon gärna får använda. När jag har filten på mig så SKA hon ligga på mig har hon bestämt. Det är inte alltid det är jätteskönt att hon använder mig som kudde. Hon har en tendens att trampa runt runt innan hon hittar exakt rätt ställe att kura ihop sig på. Det kan vara mysigt men inte alltid. JA, filten är skön! MEN, filten är MIN!
Katt ej på filt! Visst är hon fin min lilla misse?!

Att känna med andra

Idag är det sorg på ett företag jag arbetat på. En ung tjej har lämnat jordelivet. Jag vet inget om vem hon var och jag vet inte vad som hänt. Men, jag sitter här och sörjer med hennes nära och kära och mina f.d kollegor. Sitter och har på tv:n och där är det American Idol. Ute regnar det och är grått och hösttrist. Jag satt här och gladdes och blev ledsen med alla dessa hoppfulla människor på tv:n. Som vanligt är ju tårarna där. Så läste jag statusuppdateringar på FB och en f.d kollegas blogg och jag förstod vad som hänt. Det är alltid sorgligt när någon dör. Extra sorgligt när det är en ung person. Såklar så... som ett brev på posten börjar ju mina känslor jobba på övertid och sorgen jag bär inom mig kom upp till ytan. Den gör ju inte det varje dag. Den finns där under ytan dygnet runt. 24 7 som de säger... Jag tänker på mina änglar varje dag. Kände hur det blev en ledsen dag idag. Men, så får det vara ibland. Man ska inte stänga ute sina känslor. Kram och kärlek till alla därute som behöver det.

Sömnapné

Sömnapné (Obstruktiv sömnapné syndrom, OSAS) Precis som kroppen i övrigt, slappnar musklerna i de övre luftvägarna (näsa, mun, svalg och struphuvud) av när man sover. Om de slappnar av för mycket kan det bli trångt i luftvägarna. Detta gör att många människor börjar snarka. Ibland blir det även svårt att andas. Om luftvägarna blockeras helt uppstår ett tillfälligt andningsuppehåll. En så kallad apné. Andningsuppehållen kan vara från 10 sekunder upp till 1 minut. Obstruktiv sömnapné är den vanligaste formen av sömnapné och innebär att man drabbas av upprepade andningsuppehåll under sömnen. I vissa fall återkommer uppehållen flera hundra gånger varje natt. Under andningsuppehållet sjunker syrehalten i blodet. Hjärnan reagerar då med en väckningsreaktion som gör att man börjar andas igen. Reaktionen sker helt automatiskt. Den som drabbats minns oftast ingenting av uppvaknandena när han eller hon vaknar på morgonen. Följdeffekter Förutom att sömnen störs, är kampen för att få igång andningen efter varje apné mycket ansträngande för kroppen. Den minskade syrehalten i blodet gör att hjärtat tvingas arbeta hårdare och både blodtryck och stresshormoner ökar. Utan behandling byggs de skadliga inverkningarna upp, natt efter natt. (Informationen kommer från somnapne.se)

Tröttmössa som söker jobb

eller inte... Idag är jag så trött. *Suck* Tittade på film till efter ett i natt. Sen gick jag och lade mig och då behövde jag läsa en stund kände jag. Det ledde till att klockan var 02 typ innan jag somnade. Vaknade av makens väckarklocka när han skulle upp tidigt idag. Har kollat lite efter jobb att söka idag. Finns inga som intresserar mig. Tråkigt! Håller på att tvätta. Skulle gått ner och hämtat tvätt för nån timme sedan men inte pallat. Är så trött. Tyvärr behöver jag tvätta fler maskiner idag så det är hög tid att jag tar mig i kragen och går en trappa ner. Vore bara skönt om inte jag bara ville soooooova...

Det här med smink

Så här ser jag ut idag. Kände mig rätt nöjd. Ville ju testa lite mer av mina ELF-produkter. Så kommer min kära make och sätter sig i soffan och frågar: "ska du ut idag?" NEJ!! Han är inte en sån man som tycker att man blir snyggare av smink och bling. Han erkänner att han inte förstår sig på sånt. MEN NEJ!! Jag blev rätt sur för jag tycker att jag ser rätt okej ut. Brukar inte sminka mig jättemycket om vi bara ska in till stan till exempel. Idag ville jag ju bara testa på något nytt. Trodde vi kanske skulle in till stan och handla. Men nu sitter jag hemma och det lutar åt att vi inte ska nånstans eller jo, vi ska hem till svärmor. Min svärfar är där också nu så älsklingen vill att vi åker dit. Men jag blev faktiskt lite ledsen över hans sätt. Ser jag så hemsk ut? NEJ, jag vet att jag inte gör det och jag vet att jag är lite "överdrivet" sminkad men.... Puss i ljumsken och trevlig helg...

ELF - Eyes Lips Face

Jag skrev ju tidigare om att jag testade nagellack från ELF. Faktiskt nöjd. Har även köpt andra saker. Bland annat Eye Shadow Primer. Jag tillhör de som inte lägger ner jättemycket pengar på smink och det gör ju att jag kanske inte alltid köper bästa kvalitén. Ett problem med "billigare" ögonskuggor.... eller förresten, det kanske är ett problem med dyrare också.... Hur som helst. Något jag upplever som trist med att använda ögonskugga är att den ofta samlar sig i ögonlocksvecket. Hänger ni med på vad jag menar? Man sminkar sig jämt och det ser snyggt ut, men när det gått en stund så har en del av ögonskuggan samlat sig i en tjockare linje högre upp på ögonlocket. Nu vet jag ju att en primer inte är en nyhet, men jag har inte hittat någon billig sådan på flera år och jag tittar ju inte på de dyrare märkena (är dumsnål ibland). MEN, nu har jag hittat ELF och de har olika Eye Shadow Primers. De har en som heter Mineral Eye Shadow Primer och den har jag använt idag. MYCKET nöjd. Köpte även deras Eyelid Primer för jag ville testa så den ska jag testa imorgon. Har även idag använt deras Mineral Infused Mascara och deras Clarifying Pressed Powder. Hittills är jag nöjd med grejorna och de har suveräna priser! =) Fick för mig jag skulle få in bilder på sakerna, men bloggen och jag är inte överrens om hur man gör så det blir inga. Vill ni veta mer om ELF så gå in på http://www.eyeslipsface.co.uk

Matte

Sitter hemma hos svärmor. Vi har precis ätit god middag.
De övriga sitter och pratar olika matteformler. Jag känner hur min hjärna har stängt av. Jag HATAR matte...


nagellack

Testbilden i inlägget innan (bloggen och jag inte överrens) skulle varit med här, men så blev det inte. Jag har målat naglarna idag. Det är inget jag gör jätteofta eftersom jag inte tycker att det blir snyggt. Jag tycker att målade naglar är jättesnyggt, bara att jag är dålig på det. Men, övning ger färdighet så det är väl bara till att måla på... =) Har testat nagellack från ELF - Eys Lips Face. En vän hade köpt grejer därifrån och sa det var superbilligt så jag tänkte att jag måste testa. Än så länge är jag nöjd. Har inte testat allt än, men billigt var det och snabb leverans var det också.

test


Det här med att beställa på the internet.

Jag gjorde en beställning hos ett företag som säljer kläder via en katalog och på internet. När jag gjorde beställningen så fanns vissa plagg. Även i bekräftelsen på mail efteråt så stod det "kan levereras". För mig betyder det att de faktiskt har varan i lager. Men det är tydligen inte så för dem för idag när jag hämtade mitt paket så fanns inte två av grejerna med. Det värsta är att anledningen till att jag överhuvudtaget beställde något just då var för att jag behövde dessa två plagg. Känns inte helt ok och jag är faktiskt lite sur över detta även om de andra grejerna som kom var bra.

tar emot

Jag är ju hemma på heltid just nu. Varför? Jo, för att jag är mellan två jobb, arbetslös, arbetssökande eller vad man nu ska kalla det. Det gör inte att jag gör så mycket hemma för jag känner att jag har blivit riktigt lat. Sitter framför datorn och tv:n eller läser en bok. Finns tusen och en saker jag borde göra. Eller kunde göra. Behöver absolut inte känna mig sysslolös. Behöver ju faktiskt inte heller vara hemma hela dagarna. Kan ju åka och träffa någon vän eller åka in till AF bara för att träffa andra människor. MEN, sitter här nu och kommer fram till att jag just nu inte vågar träffa folk. Detta händer mig då och då. Har hänt när jag varit sjukskriven eller arbetslös tidigare. Känns inte riktigt bra för jag gillar ju egentligen att träffa och umgås med andra människor. Jag är inte deprimerad, jag bara känner att det tar emot att träffa folk just nu. Inte så att jag skulle säga nej om någon vill träffa mig för jag vet ju med den logiska delen av mig att jag egentligen vill. Men nu när jag sitter och tänker på det så får jag ont i magen och det är inte bra. Jag får å andra sidan ont i magen av att sitta här och "prata" om det. Min självkänsla är inte vad den borde vara och det kanske är hög tid att jag tar tag i den?! Jag vet: "det är bara att göra något" "bara att ta sig i kragen". Visst visst...

Mätt

Jag åt middag för en dryg timme sen. Det blir oftast middag vid sju-tiden eftersom min älskling sällan kommer hem från jobbet före dess. Jag skulle ju kunna äta tidigare men hur kul är det att äta ensam varje kväll? Nu när jag är "mellan två jobb" så har det blivit att jag lagat mat i princip varje dag. Det händer inte när jag arbetar. Jag lagar inget avancerat utan det blir sånt som jag redan kan. Har tänkt mig att jag ska börja kolla i lite av alla mina kokböcker och lära mig lite nya rätter. Idag blev det stekt lax med kokt potatis. Gott var det! =)

Spagetti och köttfärssås

Jag har en del bestick som jag har kvar sedan jag fick dem av mina föräldrar när jag flyttade hemifrån. De besticken hade vi hemma innan jag flyttade. Det är inte alltid jag vill använda dem. Det är gafflar med träskaft. Har någon sked också men knivarna är försvunna. Har ju flyttat en del genom åren. Vet inte varför men det är så himla gott att äta spagetti och köttfärsås med just dessa gafflar. Denna rätt ska ätas ur en skål med en sådan gaffel och till detta ska det vara ett stort glas kall mjölk ur ett "mjölkglas". Jo, jag har vissa glas som jag bara dricker mjölk ur. Är det bara jag som har speciella bestick, tallrikar och glas?

Att söka jobb

Att söka jobb måste ju vara något av det tråkigaste som finns. Det hade inte behövt vara så. Förr sökte man via arbetsförmedlingen och så var det bra med det. Nu för tiden finns det ju tusen och en olika rekryteringsföretag och bemanningsföretag som man ska söka via och ett företag som är med i tiden har ju numera egna söka jobb formulär man ska fylla i. Det gör att det inte räcker med att jag har mitt CV och skriver ett brev utan jag behöver dessutom sitta och fylla i ett formulär på varje ställe. Dessa formulär är väldigt standardiserade och fyrkantiga. Att fylla i dessa formulär tar tid. och det kräver ibland en hel del tankar och funderingar o vad man ska klicka i eftersom de är, som sagt, fyrkantiga. Sen till slut så ska man ändå, eller dessutom, bifoga sitt CV och personligt brev... Nej, lätt att söka jobb ska det tydligen inte vara nu för tiden... men men... det är tyvärr bara att acceptera situationen och söka på deras villkor. Vill ju ha ett jobb.

Statistik

Det kan vara lite deprimerande att gå in och kolla statistiken på bloggen. Verkar ju inte vara nån som läser den längre. Inte för att jag skriver något vettigt... Sa ju från början att detta var mest för mig själv... men ändå...

Mensvärk

Ja, eller värk och smärta överhuvudtaget... Jag tillhör de som tar smärtstillande när jag har ont. Inte för minsta lilla ont, men om jag har jätteont någonstans så tar jag en tablett eller smörjer in mig med nån gel för att lindra smärtan. Just nu har jag extrem mensvärk och tänker mig att jag skulle ta en tablett. Samtidigt så vill jag inte för jag vet ju att det kommer gå över så småningom. Men, min undran är väl egentligen... Varför ska man "plåga" sig själv när det finns hjälpmedel för att man ska slippa ha ont? Hursom... det blir en tablett för mig för annars kommer jag strax att lägga mig på golvet i fosterställning och gråta av ont...

Lite lätt missnöjd

Ja, det är jag faktiskt. Mitt knä har börjat göra ont igen. Fick ju en spruta i det i våras för att det inte skulle göra ont. Verkar som att det är dags att kontakta doktorn igen. Denna gången tänker jag inte gå nästan ett år med smärta i knät när jag vet att en liten enkel spruta kan göra att smärtan försvinner. Så, imorgon blir det till att ringa.

och så var det det här med att välja mobil och operatör

Det är ju en hel djungel och man (och med man menar jag mig själv) vill ju ha det bästa och det billigaste. Jag tror jag har bestämt mig. Mobilen väljer jag själv, men operatören överlåter jag till maken. Tror vi kommer byta operatör nu och det känns faktiskt lite jobbigt eftersom jag haft samma operatör (bortsett från en kort tid då jag pluggade)sedan jag fick min första mobiltelefon.

Facebook

Får man lov att vara lite hemlig i sina statusuppdateringar på Facebook? Ska man bara skriva där när man har något att komma med som är positivt eller får man lov att vara negativ också? Idag hände en sak när jag var ensam hemma. Hade alltså ingen att ropa högt till. Det var något som gjorde mig superglad och jag ville dela med mig av min glädje. Vill ännu inte berätta VAD det var som gjorde mig glad. Återkommer till det vid ett senare tillfälle. Hur som helst så ledde min statusuppdatering till att min svägerska bl a gissade på att jag är gravid. NEJ, så är inte fallet. Fick göra henne besviken och informera om att "nej, du kommer inte att bli faster nu". Barn blir det kanske inte överhuvudtaget någon gång. Det kan man ju inte veta i och för sig men just nu är det inget som finns med i min/vår planering. För att återgå till min frågeställning... Jag tycker att man får skriva vad man vill som statusuppdatering så länge du inte pekar ut någon annan person som kan ta illa vid sig. Kanske bör man inte heller skriva att man hatar sitt jobb på XX. Det finns de som säger "h*n skriver bara så för att h*n ska visa hur bra h*n är/har det". Må vara att det är så. Men det är väl ändå upp till den personen om h*n har ett sånt hävdelsebehov att det är det h*n använder FB till. Använd FB så som du vill. Personligen använder jag den till att hålla kontakten med min släkt och mina vänner som jag inte träffar så ofta men även som ett nätverk. Man vet aldrig när den där personen du jobbade med för 2 år sedan kan "komma till nytta" i ditt liv. Eller du i hans/hennes. Jag anser inte att jag måste ha jättekontakt med alla hela tiden. Det är inte heller så att jag blir vän med "vem som helst". Det är inte direkt så att jag, så fort jag träffar någon, addar denne som vän på FB. Men som sagt. Jag tycker att var och en får göra som den vill.

RSS 2.0