Blödning

Ja, tydligen är det något som olyckligtvis kan hända när man får en spruta. Jag har fått en blödning i knät. Inget farligt (gissar jag). Inget som kommer ge men för livet (tror jag). Doktorn sa inget om att det var något allvarligt. Hon sa att det är sånt som inte ska hända men som ändå gör det ibland, tyvärr.
Idag fick jag ta kryckor och Leffe till hjälp för att kunna ta mig till sjukhuset så att jag slapp ändra min tid som jag fått. På vägen hem så ringe doktorn från VC och frågade hur det var (jag hade ju ringt och sökt henne på förmiddagen). När jag sa hur det var så ville hon att jag skulle komma in direkt. Så, jag åkte dit. Jag slapp betala för besöket. Hon kände lite och konstaterade att det inte var en infektion eller inflammation utan att det måste vara en blödning. Jag fick några smärtstillande tabletter för att jag ska slippa ha så ont.
Så, smärtstillande och kryckor nu ett par dagar. Kul ju! NOT!!

Gråta av smärta

Ja, det har jag gjort denna morgon. Konstateras kan att en allmänläkare (ja, jag generaliserar) kan inte ge en spruta korrekt. Deras jobb ska nog bara att klämma och känna lite och sedan skicka patienten vidare till en specialist. Förra gången jag fick spruta av denna doktor så tryckte och klämde hon så på mitt knä att jag blev så öm och hade ont i tre dar efter. Plus att sprutan hade tagit fel och därför inte gjorde någon verkan. Då sa hon "jag kan ha missat". Igår sa hon samma sak. OCH så sa hon att om det inte blev bra nu så skulle jag ringa henne så att hon får skicka mig till någon annan (som hon gjorde första gången jag var där, fast då trodde hon jag skulle bli opererad). Igår sa hon att det kändes som att hon råkade komma åt benet när hon höll på med sprutan. Jag vet inte hur, eller vad, hon gjort men när bedövningen släppte inatt så fick jag så förbenat ont i knät. Ont oavsett om jag låg still eller vände på mig. Försökte mig på att byta sovställning och fick bita mig i läppen för att inte skrika och väcka maken. Nu på morgonen kan jag knappt stödja på benet. Det gör så ont! Grät av smärta när jag skulle ta mig från sängen in på toaletten. Vad har hon gjort med mig? Jag skulle ju få en spruta för att ha MINDRE ont. Inte MER! Kan konstatera att det inte spelar någon roll om jag sitter, står, går eller ligger för det gör lika ont oavsett. Jag har dessutom verkligen inte tid med detta eftersom jag ska till sjukhuset idag. (funny ha?!)
Blir kanske till att ta till kryckorna idag. Ser verkligen fram emot promenaden till bussen och sedan från stationen i Uppsala upp till sjukhuset. NOT!!  Bara en halvtimmes promenad tillsammans. Hur fan ska det här gå?

spruta i knät igen

Den kom med posten. Kallelsen till sjukhusbesöket imorgon. Lustigt att påminnelsen kom innan själva kallelsen. Idag har jag varit och fått en kortisonspruta i knät igen. Hoppas den tog rätt denna gången. Det känns bättre denna gången än vad det gjorde sist så håll tummarna för att jag slipper göra det snart igen. Det är inte skönt. Jag har väldigt låg smärtgräns och har svårt att hantera när det gör ont. Doktorn frågade: "ska jag säga till när jag sätter sprutan?". Nej tack!! Bara gör´t. Så fort jag tänker på att något ska göra ont så spänner jag mig. Försökte slappna av men lik förbannat gjorde det ont när hon höll på. Lustigt att bedövningssprutan ska göra så ont. Vid ett tillfälle när hon letade efter leden kom hon åt ben istället och det gjorde så in i bövelen ont. Men nu håller jag tummarna för att jag ska slippa smärtan i knät, i alla fall ett bra tag framöver.

Vi bor på landet

När man bor på landet så som vi gör och inte känner grannarna så blir det inte jättemånga spontanbesök hos oss. Tror vi fått 2-3 såna på de 2 år vi bott i huset. Så, när jag var på väg att gå hemifrån förväntade jag mig inte att det skulle stå någon utanför min dörr. Jag råkade utropa ett " oj, hjälp". Inte för att jag var rädd att det var någon som ville mig nåt ont utan jag blev överraskad helt enkelt. Vet inte om personen på andra sidan dörren hörde mig dock... hoppas inte för det var en som bor i närheten... Oops... :-) Visade sig att en kissemiss blivit påkörd i lördags och nu försökte de hitta ägaren. Det var inte vår lilla Socker. Hon är ju innekatt.


det kom ett sms

Jag fick ett sms idag från akademiska sjukhuset i Uppsala. Var en påminnelse om att jag har en tid imorgon. Mig veterligen har jag ingen tid imorgon. Jag har en tid den 12/12. Fast å andra sidan så ringde jag och sa att om de fick ett återbud så kunde de höra av sig. Men... de har inte hört av sig. När jag fick sms:et så ringde jag men de har bara telefontid mellan 10-11 och jag fick sms:et efter kl 11. Så jag antar att det bara är att åka dit imorgon.

Soft 1:a advent

Mjukstartade dagen och tog sen en tur till Uppsala. Vi hade en del grejer vi behövde köpa. Var en sväng på Fyrisparks loppis. Hittade inget särskilt kul. Vi shoppade övningskörningsskylt och lite extra backspeglar. Det ska bakas lussekusar i veckan så det behövdes köpa ingredienser. Sen fyller maken år den 4:e deceber. 2:a advent. Tänkte göra en tårta till honom.
Till middag ikväll bidde det kebabrulle för mig och pizza för honom. Sen mös vi i soffan och kollade på Harry Potter and the chamber of secrets.
Nu är jag trött och gäspar så tårarna rinner. Dags att säga godnatt.

Röda veckan

Kärt barn har många namn: "Nu är det rött ljus",  "Lingonveckan", "Roliga veckan", "Nöjesfältet är stängt för renovering",  "Nu har jag dålig vecka", "Tant Röd är på besök",  "Montan", "Den tiden på månaden". Ja, detta är bara några omskrivningar för MENS.
Mens är något som en frisk kvinna har under en väldigt stor del av sitt liv. Inget konstigt med det. Man kan ha mycket, lite, regelbunden, oregelbunden. Den kan vara väldigt jobbig och det kan vara så att man inte har några större besvär än att man blöder en del. För vissa innebär det fosterställning på soffan och intagande av choklad, för andra så är det träning och dans och allt annat som vanligt.
Så, som en "frisk" kvinna så har jag ju accepterat att mens är en del av livet. Inget att skämmas för och inget man behöver använda en omskrivning för. Jag kör på "Jag har mens". Varför krångla till det? Det är ju naturligt liksom. Hur gör ni?
Det enda jag undrar är: Varför måste det göra så in i bomben ont i magen varje gång???

1:a advent

Ja, det har faktiskt hunnit bli första advent. Även om klockan än så länge bara är 00:36. Ska strax sova. Idag (läs lördag) har vi satt upp adventstakar och ljusslingor i äppelträden. Vi har även varit hos "grannen" och ätit middag och spelat kort och yatzi. På det hela en väldigt soft lördag.

Lyckad auktion

Den där auktionen jag missade med 3 minuter nu i veckan... Ja, det var ju surt. Som tur var dök det upp en ny chans. En ny auktion med samma produkt. Den vann jag!! Mycket glad blev jag! Hoppas bara den hinner komma innan jul. **håller tummarna**

Jeff Dunham

Av en händelse hittade jag detta på YouTube igen.  Kan inte låta bli att dela med mig. Hade gärna gått på en show när han kommer till Sverige igen (vet inte när eller om han gör det... ).
http://www.youtube.com/watch?v=m-mtHiFKOVE&feature=related

ett kort på posten

Fick ett vykort idag.
Som känslomänniska är det svårt att hindra tårarna. Fick ett kort från mina fina två fina brorsdöttrar och min fina systerdotter.
Åh som jag älskar dem. Åh, som jag saknar dem. Åh så jobbigt det är ibland att bo så långt bort från dem. Men åh så glad jag blev för detta kort!! =)

gnälleri gnällera

Ja, jag erkänner. Det blir en del negativitet och gnäll i min blogg. Men... det är det som är fördelen med att det är just min blogg. Jag får skriva vad jag vill och sen är det upp till er att läsa den om ni vill. Jag är tacksam för att ni läser. =)
Nu tänkte jag gnälla lite bara så ni vet.
Jag har så himla ont i ryggen och knät idag. Ja, jag hade ont i ryggen redan igår. Har fått en nerv i kläm i ryggen. IGEN. Det är inte skönt. Kan sitta stilla utan att ha jätteont, men så fort jag rör på mig så gör det ont. Förbannade....
Mitt knä gör också ont. Jag skulle till doktorn idag för att eventuellt få en ny kortisonspruta. Men så i morse ringde mobilen. Det var från vårdcentralen. Sjuk doktor. Inställt besök. Nåja, de ringde tillbaka senare och jag fick ny tid i nästa vecka.
Men för just nu så är det ONT som gäller. Bara att uthärda. Men det gör inte det lättare. JAG HAR ONT!!

Kontakt med släkten.

Det märks tydligt när vissa länkar med släkten försvinner. I mitt fall var det först och främst min mamma. Hon hade koll på allas födelsedagar och var jättebra på att påminna mig. Hon hade koll på släkten både på sin sida och på min pappas sida. Sen dog hon. Pappa var en naturlig länk till sin sida av släkten. Sen dog han. Men farmor fanns ju kvar. Det gjorde att jag hade viss koll och kontakt med släkten på den sidan. Sen dog hon. Då vart det inte så naturligt längre. Vi pratar inte med varandra längre. Inte för att det finns något "ont blod" eller så utan det har mest blivit så. Det faller sig liksom inte riktigt naturligt.
För någon vecka sedan fick jag för mig att kolla upp på nätet var vissa bor numera. Hittade inte min kusins pappa. Tänkte för mig själv att det kan vara så att vissa inte finns att hitta alls på nätet. Men, det kändes underligt. Så kollade jag häromdan och då hittade jag min faster på en helt annan adress.
Idag ringde jag till min andra faster. Hon var den jag höll mest kontakt med förut, då efter pappa gått bort. Hon är den som tog hjälpte farmor med det mesta de sista åren.
Kändes bra att ringa henne bara för att höra hur det är. Fick en uppdatering på det hon visste om släkten och fick då veta att min kusins pappa gick bort i december förra året. Sorgligt är att vi har så dålig kontakt att de inte hört av sig. Han hade somnat in i hemmet.
Jag har alltid känt att familj och släkt är viktig och känner därför att jag själv behöver ta ansvar för kontakten med dem.

Hundvakt

Igår var jag hundvakt till fina Nora och Nero. Nora är en Schäfer och Nero är en Border Collie.
Nora tror hon är en knähund. Men inte då. Hon är alldeles för stor för att vara det, men både hon och Nero gillar att hoppa upp i soffan. Båda vovvarna är riktiga tiggare. Nora speciellt får en väldigt lååång nos när det är mat på bordet.
Nero, som är en vallhund, ser det som sitt jobb att hålla vakt på katterna i hushållet. Om det finns en katt i hans synfält så lyssnar han inte på vad matte, husse eller nån annan säger till honom.
Båda hundarna är jättefina och gosiga. Nero är en sisådär 10-15 år. Kommer inte ihåg hur gammal när han kom till svärmor men han var vuxen vovve redan då. Nora är yngre och kom till svärmor när hon var valp. Hon kan väl vara en 4-5 år i alla fall...
Jag gosar gärna med vovvarna men när det kommer till hundpuss i ansiktet så säger jag: nej tack!

Så var jag där igen...

Maken är bortrest på kundbesök. Klockan är 00:48 pip och jag tycker jag borde gått och lagt mig för länge sedan. Inte för att jag har någon tid att passa utan mest för att det vore bra att lägga sig " i rimlig tid". Men, å andra sidan, vem bestämmer vad som är i rimlig tid? Förra veckan gick jag i regel och lade mig senast kl 23 fast sen låg jag och läste en timme eller två.
Jag känner ju mig själv så jag vet att nu när jag går och lägger mig om en stund så kommer jag att lägga mig och läsa en stund. Får bli en kort stund idag. Känner inte mig jättetrött just nu men om jag går och lägger mig så löser det sig säkert av sig själv.
Over and out!

Missad auktion

Jag är så himla ilsken på mig själv just nu. Hittade en julklapp på Ebay.com och tänkte "den ska jag ha". Det är ju auktioner så det är ju inte säkert man vinner, men ändå. Brukar gå rätt bra. Auktionen tog slut nu ikväll och i eftermiddags tänkte jag att jag skulle vänta lite med att lägga bud. Så... jag väntade... LITE FÖR LÄNGE!!!! Cirka 3 minuter efter auktionens slut kom jag på det!!!! Frustrationen är total. I och med det ska skickas från utlandet så är det ju dags nu om man ska vara säker på att få grejerna innan jul.... Det känns bara så himla onödigt att jag missade sluttiden på auktionen. Dessutom var det ingen annan som lade något bud. Surt!! Jag får väl leta vidare helt enkelt...

ensam och oälskad

I förrgår kväll precis innan jag skulle till att somna så kände jag mig otroligt ensam, oälskad och övergiven. Helt utan anledning. Tårarna började rinna och jag fick tvinga mig själv att sluta tänka på annat än min andning. Av någon anledning började jag tänka på min familj och mina vänner. Ingen hör av sig. Kommer inte ens ihåg sist någon ringde bara för att höra av sig. Inte för att det gällde något särskilt utan bara för att kolla läget.
Fast... när jag tänker efter... när gjorde jag själv samma sak? Jag har fortfarande inte lärt mig. Istället för att själv ringa... Men, jag vill ju inte tränga mig på. Fast... varför skulle jag tränga mig på? Om de tycker om mig så är det väl inte att tränga mig på när jag hör av mig?
Fast... då kommer tvivlet igen... varför ska bara jag höra av mig? Borde det inte vara lika självklart för dem att höra av sig till mig?
Måste sluta tvivla och tveka och känna mig så osäker i mina relationer.
Hoppas i alla fall att min familj och mina vänner vet att jag älskar dem.
(Jag vet att jag har skrivit liknande inlägg tidigare. Kan inte hjälpa det... )

trött och ont

Idag har jag haft ont i kroppen. Jag har också varit himla trött. Dagen har alltså bestått av vila och filmtittande.
Imorgon ska jag vara hundvakt.

Kurtan

(bild lånad av http://www.artistguiden.se)
Lasse Brandeby avled i natt efter en tids sjukdom. Han blev 66 år gammal. Har skrattat många gånger åt hans Kurt Olsson-karaktär. Det är en stor förlust för komiker-Sverige att denna underhållare har lämnat oss.
Vila i frid Kurtan.

att förlora någon närstående

Oavsett när i livet man förlorar en närstående så är det ledsamt och jobbigt. Sen är det ju så att det här med att acceptera att en närstående lämnar oss är kanske lättare när åldern tagit ut sin rätt. Det är ju trots allt så... Vi ska alla den vägen vandra. Det är något som är förutbestämt. Vi ska alla dö. Min svärmors sambos mamma gick bort i förrgår. Det är ledsamt även om jag aldrig träffade henne. Hon fick leva ett långt liv. Hon blev 94 år.
Vila i frid.

körkort jag?!

Nej bilden är inte på mitt körkort för jag har inget! =)
Men snart så... i onsdags var jag och min kära make på en sån däringa handledarkurs som man måste gå för att få lov att övningsköra. Så, nu väntar vi på papper från Transportstyrelsen som säger att han är min handledare och då kan ni tro att det blir köra av! =)

Blodtryck

Idag var jag hos distriktsköterskan och kollade blodtrycket. I juni fick jag medicin för att jag har för högt blodtryck. För första gången sedan en sköterska fick krupp för att jag hade för högt blodtryck så hade jag idag ett bra blodtryck. Man bör ligga på 140/80 och det var precis det jag gjorde idag. Mycket bra. Det innebär att medicinen gör det den ska och att läkaren slipper justera dosen.

Persimon

Har ni ätit en persimon någongång? Det har inte jag. Fick tips av expediten i affären idag. De hade dem till extra bra pris just nu. Så jag tänkte testa. Hon sa att de påminner om sharonfrukt i smaken.
Uppdatering: Jag tyckte inte särskilt mycket om frukten. De har en konstig doft och smak. Kan tänka mig att de passar till glass men jag gillade inte att äta bara frukten.

Från ett län till ett annat

Idag har jag varit i Stockholm. Eller Solna närmare bestämt. Fick ringa SL och "skälla" lite. Alltså, ja, jag skällde väl inte direkt... var bara bestämd i rösten och accepterade ingen skit. Har ju suttit där i andra änden på kundtjänst (inte SL:s dock) så jag vet hur det är att sitta där och jag vet att det inte är just den personens fel att saker skiter sig. Nåja, mitt problem gick att lösa efter att hon fått ta hjälp av en chef.
Jag kände inte alls för att åka någonstans idag. Ingen av de jag fick för mig att höra av mig till hade tid att ses. Men, jag var tvungen att åka just idag. Skulle på kurs. Kursen var rätt värdelös. Men det var så illa tvunget.
Jag gick runt i ett shoppingcenter och kände mig totalt uttråkad. Hade inte ens lust att shoppa något. Satte mig och läste en bok istället. Mycket bättre. Fördrev tiden.
Nu sitter jag hemma i soffan och som vanligt fryser jag så in i ...... om mina tår. Jo förresten, jag köpte ju faktiskt varma sockar idag. Just för att jag alltid fryser om tårna. Inte om fötterna som helhet utan specifikt om tårna. Det är lite synd om mina tår.
Nu ska jag gå och ta på mig mina nya sockar och gå upp och lägga mig i min säng under mitt täcke och min mysfilt och läsa en stund innan ögonlocket säger godnatt för idag.

Sötsuget och jag

Ikväll är kväll nummer två som jag är väldigt sötsugen. Min hjärna skriker CHOKLAD!!! men jag kämpar emot. Som tur är så har jag ingen choklad hemma. Det får bli ett äpple! =)

vill träffa någon

Har försökt få tag på en god vän de senaste dagarna. Utan lycka. Så igår kväll ringde jag hennes dotter, min "lillasyster". Visar sig att personen jag sökte är i Gambia.
Ringde en annan vän också igår, vi pratade i nära 2 timmar. Längesedan jag pratade så länge i telefon med någon.
Jag ska till Stockholm imorgon. Eller ja, Hallonbergen. Så, Stockholm... Vi bor ju i Uppland så allt som är i Stockholms län är ju Stockholm ;-). Eftersom jag inte har en tid att passa förrän kl 17 så tänkte jag kanske att någon skulle ha tid för en lunch, men det verkar svårt. Förstår ju det. Det är ju dagtid mitt i veckan, folk jobbar ju.
Fast, ärligt... jag har inte frågat alla jag känner i Stockholm ;-).
Får se hur det blir imorgon...

Godissugen?

Jag satt här för en stund sedan och blev sjukt sugen på choklad. Eller var det choklad? Har ingen choklad hemma så det blev svårt att tillfredsställa det begäret. Kom på att jag hade cola zero och mina favoritäpplen i kylen. Så, nu har jag tillfredsställt det där begäret efter något med det. Var förmodligen inte sugen på just choklad utan mer på just NÅGOT. Det blir lätt så för mig. Jag försöker låta bli... men ett äpple är helt okej! =)

Inte klok?

Min make tycker att jag inte riktigt är vid mina sinnes fulla bruk alla gånger. Idag är en sådan. Vi var på loppis idag och än en gång ( senast var för nån vecka sedan) kom jag därifrån med en kartong full med Harlequin-böcker.


Ännu en lördag har gått...

Jag låg och läste till 03:30 inatt. Sov inte alltför länge idag. Det beror i och för sig på vem man frågar... MEN om man frågar mig så var det inte sådär fasligt länge... :-) Jag sov inte de där 8 timmarna som jag brukar sova utan väckarklocka.
Framåt eftermiddagen åkte vi, vår vana trogen, in till Uppsala en sväng. Fick handlat nån julklapp faktiskt. Blev även lite förvaringsprylar och såklart nån bok. Blir ofta att jag kommer hem med en bok eller två när jag varit på loppis. Är ju så billigt och jag gillar att läsa. Problemet är bara att jag har separationsångest från böcker så när jag väl läst dem så stannar de oftast kvar hos mig. Jag har sååå många böcker, men ingen plats att förvara alla på. Bästa vore ju klart att sälja dem till någon annan på nån loppis eller rent av skänka dem till någon annan. Har tänkt att det nog får bli att jag står på nån loppis inom kort och säljer en massa prylar. Bättre att sälja sakerna för nån krona så att någon annan får glädje av dem än att jag ska slänga dem.
Nu är klockan sådär mycket igen. Dags för en annan att stämma träff med John Blund. 

Denna veckan

Ja, veckan är ju inte helt slut än men ändå... Denna veckan har bara slunkit förbi. Älsklingen har varit hemma, sjuk, nästan hela veckan. Jag har mått lite sisådär. Framför allt haft jätteont i nacke, axlar och rygg och känt mig trött. Men, inte sjuk. Allt detta ont i kroppen har ju också såklart lett till spänningshuvudvärk dagligen. Men men... ikväll var vi hos "grannen" och åt middag, jättegod ugnsstekt lax och till det kokt potatis. Efter det var det såklart speldags. Inga undantag från vad vi normalt gör när vi är där. =) Det var en mycket trevlig kväll. Sitter just nu och lyssnar på katten som "skäller" för att maken är nere i källaren. Hon gillar inte alls att han är där nere. Speciellt inte om han går ner dit utan att komma in och hälsa på henne först när vi varit borta. Nu är klockan mitt i natten och det är hög tid att gå och lägga sig. Godnatt och trevlig helg.

Läskigt.

Idag gick en man bärsärk inne på UL Center i Uppsala. Han slog i sönder del av inredningen. Mycket mer än så vet jag inte egentligen. Har inte pratat med någon av mina kollegor. (ja, jag är ju fortfarande timmis även om jag inte jobbat där på ett tag) Det känns lite läskigt det där. Att någon går in och beter sig på det sättet. Förstår att alla som befann sig där är chockade och uppskakade nu ikväll. Är glad över att ingen av dem blev fysisk skadad. Känner med dem och tänker på dem ikväll... info om händelsen finns på www.unt.se

när man vill komma i kontakt

Ringer ett telefonnummer och får då höra en röst som säger. "tryck numret till din brevlåda". Nu är det ju dock så att jag ringde till ett sjukhus för att ändra en tid. Jag har inget nummer till någon brevlåda. Lustigt ändå... hur tänkte de där?

Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna som vi minns.

Titta inte tillbaka på ditt liv och minns dagar som du ångrar utan ta ansvar för ditt liv och gör det bästa av det. Grabba tag i lyckan när den kommer. Gläds åt nuet. Gläds i nuet. Tänk positivt och njut även i vardagen. Tag ansvar för din egen lycka. Ingen kan göra det åt dig. Det är normalt att sörja och vara ledsen när människor vi älskar lämnar oss. Det är upp till var och en hur man sörjer. När man har landat i sina känslor och accepterat det som hänt så måste man vakna och inse att livet går vidare. Sorgen och saknaden försvinner inte men den avtar. Vi som finns kvar har som uppgift att minnas de vi förlorat. Minnas den tid vi fick tillsammans. Glädjas åt de stunder vi fick. Tala om för de du älskar att du älskar dem. Räds inte att låta andra veta hur du känner för dem. Jag försöker tala om för de jag tycker om att jag tycker om dem. Jag är en person som inte vill "tränga sig på". Felet ligger hos mig. Om människor tycker om mig så kan det ju inte rimligtvis vara så att jag tränger mig på om jag bara ringer för att höra hur de mår. Ändå känns det så ibland. Har hört "det är så mycket i livet". Ja, alla har vi väl ett liv? Jag har inga barn. Är det verkligen så att när man får barn så kan man inte ta sig tid för sina vänner som inte har barn? Det känns så ibland. Jag förstår ju att man måste prioritera annorlunda, men varför känns det som att de vänner som har barn umgås med andra som har barn och väljer bort de som inte har barn? Och ja... jag förstår också varför man umgås barnfamilj med barnfamilj. Jag vill bara ha en relation med människor jag tycker om och önskar att de vill ha en relation med mig också. Jag vill inte vakna imorgon och ångra att jag inte hörde av mig när jag tänkte göra det. Livet är för kort...

Vi hörs

Ni vet där där när man pratar med en person på telefon och så är personen upptagen med något eller ska iväg på nåt eller nåt sådant och så säger personen "men jag ringer dig senare" eller "du kan väl ringa sen". När är sen? Senare samma dag? Eller så det där när man pratar med, facebookar med eller stöter på, någon på stan, "vi måste ses och ta en fika snart". När är snart? Vem ska ta initiativet?

beroende

Jag har hamnat i ett TV-beroende. Ja, jag har alltid gillat att kolla på TV men nu går hela min dag ut på att titta på TV. Det börjar på förmiddagen och sen fortsätter det fram till läggdags. Det är nån timme på eftermiddagen som jag inte har något jag "måste" se. Då blir det en film istället. Jag får inget "vettigt" gjort hemma. Just nu har jag hur mycket tid som helst på mig för att göra en massa saker hemma. Städa, tvätta, pyssla, ringa runt och söka jobb. Jag behöver ta mig ur detta TV-beroende! Komma överrens med mig själv om att jag får titta lite på kvällen, men inte hela långa dagen. Dagarna börjar ganska sent för jag läser långt in på natten och sen blir det ju att jag sover längre in på dagen eftersom jag behöver sova mina timmar. Och eftersom jag inte behöver åka iväg någonstans så kan jag ju med ro sova mina åtta timmar.

Besviken

Jag fick ett samtal idag. Det var från ett företag där jag sökt ett jobb. Tyvärr fick jag inte jobbet. Varför fick jag det inte? För att det fanns en kille som sökt det som redan jobbat på företaget på ett annat kontor, på en annan avdelning. Så, han kunde redan företaget och därför fick han jobbet. Does it suck? YES!! Enligt kvinnan jag pratade med så gillade de mig jättemycket och tyckte att jag passade till jobbet, men den där killen hade en erfarenhet av företaget som jag inte har. Hon frågade dock om de fick behålla mitt CV (inte för att något företag någonsin skickat tillbaka ett mail med mitt CV)och självklart får de det. Hon sa "det rör på sig här ibland" så vem vet?! De hör gärna av sig igen om det dyker upp något. Så det är bara för mig att fortsätta söka jobb..

Mår lite sådär

Idag mår jag lite sådär. Inte dåligt men inte bra. Känner mig skum. Mådde illa tidigare idag, men det var förmodligen för att jag inte ätit som jag ska idag. Det kan vara därför som jag fortfarande mår lite skumt, även om jag faktiskt har ätit middag ikväll. Men men... blev en ganska tidig kväll i säng. Ligger i sängen nu och har läst en stund. Tänkte göra ett inlägg här nu och har precis satt igång "Så mycket bättre" på TV4play så jag ska se det. Idag fyller min kusin år. Fina Simone. Jag känner att jag inte riktigt känner henne. Hon fanns i vårt liv när hon var liten och sen tappade vi kontakten. Men så plötsligt dök hon upp igen i våra liv och det är jag jätteglad för. Som vanligt är det ju bara synd att jag bor så långt bort.

Restaurangbesök

Ikväll har vi varit på restaurang. Det var jag och min man, svärmor och svärfar, svägerska med sambo samt hans pappa med sambo, hans systrar och svåger. Mycket trevligt var det. Vi var på ett ställe som heter Kontoret Bar & Matsal. SÅÅÅ god mat!! Jag åt örtkyckling som huvudrätt och till det tog jag ett glas av husets vita vin.
Det blev en dessert också, chartrauseflamberade crêpe Sucette med vaniljglass.
Det var helt underbart gott! Nu sitter vi i bilen och är på väg hem.


Trött dag

Idag har jag en trött och ont i nacke/axlar dag. Ont i nacke/axlar gör att jag får spänningshuvudvärk. Känns inte riktigt okej. Imorse när jag vaknade av väckarklockan trodde jag att det var en timme senare än vad det faktiskt var. Jag var så trött. Och då låg jag ändå inte och läste halva natten som jag brukar. Kanske det som är felet.
Nu är det helg. Fast spelar det någon roll? För mig flyter dagarna bara förbi. Det händer inte mycket. Jag hittar inget jobb. Jag är superlat.
Frågade min man häromdagen hur hjärtat kan fyllas fullt av kärlek bara av att jag tittar på och gosar med vår katt. Han bara tittade på mig och log. Jag älskar vår lilla boll.
Häromdagen låg hon på soffan och jag satt och läste i samma soffa. Så började jag trumma med naglarna på mitt bokmärke och ser i ögonvrån hur Socker lyfter på huvudet och tittar på mig. Jag slutar trumma. Hon lägger ner huvudet igen och blundar. Så börjar jag trumma igen och hon öppnar ena ögat och (det känns som att hon) riktigt glor på mig. Som "va fan, får jag inte sova i fred"! Så, jag slutar trumma och hon gör som hon brukar. Tar tassarna lite mer om sitt lilla huvud och bollar ihop sig så som bara vår lilla Socker kan.
gammal bild på vår lilla Sockerboll.

NKOTBSB

När jag var yngre älskade jag New Kids On The Block. "Step by Step oh baby gonna get to you girl" sjöng jag. När jag fyllde år (kommer inte ihåg vad jag fyllde) nåt år så fick jag deras CD-skiva i present. Där fanns en låt, "Happy Birthday", som jag sedan lyssnade på varje födelsedag de följande åren. De sjöng ju för mig bara jag satte igång CD-spelaren. =)
Backstreet Boys har en massa låtar som "As long as you love me" och "I want it that way" som jag såklart kunde utantill när det begav sig (och nog fortfarande kan mesta texten).
Dessa "boybands" var en del av min uppväxt och nu.... Nu ska jag få se dem LIVE! Tillsammans på scen!!
bild lånad från http://www.web-songs.com
Söndagen den 13 Maj 2012 spelar de på Malmö Arena. JAG FICK TAG PÅ BILJETTER DIT!!! =)

Måste vara jobbigt att vara förälder

I en värld med pedofiler och jävelskap måste det vara skitjobbigt att vara förälder.
Barn gillar inte alltid att ha kläder på sig. De gillar speciellt inte att ha kläder på sig när det är varmt. Är det verkligen så att man som förälder inte får ta kort/filma sina barn annat än när det har kläder på sig? För om man gör det så klassas det som barnpornografi? Nä vet ni, jag är ledsen, jag hänger inte med. Eller håller inte med. Det som är sjukt är att det finns människor som tänder sexuellt på sådant. Det som är sjukt är att det finns vuxna som uttnytjar barn sexuellt. Det som är sjukt är att vi nu lever i en värld där myndigheter går in och blir övernitiska när det gäller föräldrar och barn. Ett barn är nyfiket. Ett barn leker. Är det jättekonstigt att ett litet barn är nyfikna på mammas och pappas nakna kroppar? Är inte det naturligt?
Små barn som leker tillsammans bryr sig väl inte om att de är nakna. Speciellt inte om de är syskon. Väl? Det har väl inget med sex att göra?
Jag förstår inte. Känner bara medlidande med stackars föräldrar som drabbas av övernitiska myndighetspersoner.

Körkort

Jag har inget körkort. Det blev aldrig av att jag tog något när jag var yngre. Det kom annat i vägen och sen när jag flyttade upp till Stockholm så fann jag att det inte behövdes. Nu bor vi mitt ute på vischan och jag känner att det är hög tild för mig att ta körkort. Så, körkort ska det bli! Vem vet... endera dagen jag bara kommer körande förbi er och vinkar. =)

RSS 2.0