Excel, fika och duvjävel

Dagen idag började ju inte så bra (som jag skrivit i tidigare inlägg...) Förmiddagen gick ganska fort. Jag jobbade väldigt effektivt. Åt lunch med några kollegor från en annan avdelning och det var väldigt trevligt. På eftermiddagen fick jag gjort en hel del och på min rast umgicks jag med samma personer som vid lunchen. Trevligt då också. Sen bråkade excel med mig. Inte bra när man sitter och jobbar och håller på med en massa saker som är viktigt att det sparas när excel inte vill vara din kompis. Lyckligtvis är jag bra på det här med att spara under tiden jag arbetar så mitt arbete gick inte förlorat. Vet inte vad jag gjort om jag fått börja om från början med det jag håller på med. Ligger redan en dag efter med det jag håller på med just på grund av att systemet jag jobbar i inte funkat riktigt så bra som önskat. När jag slutade jobba för dagen åkte jag in till "plattan" för att fika med en kompis och fick därtill en ny bekantskap i form av en kompis till min kompis. Trevligt!


Så här såg jag ut idag. (Har fortfarande inte lärt mig det här med hur man gör bloggen snygg och så...)

Har en ny klänning som jag blev helt kär i när jag såg den på bild. Jag tycker jag passar bra i den. Bara en detalj... den är VÄLDIGT v-ringad. Det blir ett väldigt "cleavage"!

Hur som helst.... När vi satt och pratade som mest så plötsligt känner jag något vått splasha ner mig... Både jag och mitt sällskap tror att det är en spottloska men NEJ! Inte då!.... Det var en duvjävel som sket ner mig. MIN NYA KLÄNNING OCH MIN KLOCKA OCH MINA ARMAR. Det var inte så jättemycket men det sa *splattttttt*! Detta uppskattades inte av mig! Jag är glad över att jag har inhandlat snoopy-våtservetter för de kom väl till pass.

Sitter här i soffan nu och lyssnar på tv-spelet som ljuder då maken sitter här brevid och spelar.. Själv är jag trött (ovanligt??!!) och har tänkt att alldeles snart inta liggande läge och det ska göras i sängen och inte på soffan.

Godnatt världen!

Leggings/strumpbyxor - djävulens påfund?!

Är det någon som vet? Jag har inte, så länge jag kan minnas, varit särskilt förtjust i att ha kjol/klänning på mig. Inte heller att ha strumpbyxor/leggings. Har nu under sommaren börjat använda kjol/klänning. Börjar känna mig bekväm i detta. Dock är det så att jag känner att jag måste ha leggings på mig (väljer inte strumpbyxor) då jag inte känner mig bekväm i bara ben. Har förut aft problem med att leggingsen kasar ner. Inte bra. Fick då höra av några att man ska köpa leggings/strumpbyxor i en storlek mindre än man normalt har i byxor. Sagt och gjort. När jag köpte ett par bruna leggings häromdagen (för att ha under min nya bruna klänning) så köpte jag en storlek mindre än jag normalt har i byxor. ETT LITET DJÄVLA PROBLEM BARA..... De var tajta på, vilket jag tänkte "det är väl bara bra, då sitter de där de ska".... ELLER INTE! Problemet började redan när jag var på väg ut ur huset..de började kasa ner... Jag drog lite i dem och tänkte "det ordnar sig" ELLER INTE?! Går av bussen vid stationen och ska gå till pendeltåget när jag känner att de kasar ner, och det inte så lite.... så innan jag har gått 10 meter har de hamnat runt knäna. JAG VAR TVUNGEN ATT STANNA OCH TA DEM AV MIG!! Illa. MEN, som tur är så var jag förutseende. Hade tagit med mig ett annat par leggings som jag hade köpt tidigare och som jag visste satt bra. På pendeltåget sen så tog jag på mig dessa och det känns mycket bättre. Men, jag ville ju ha ett par bruna, inte svarta.... =/

Nåja... arbetsdagen har börjat så nu ska jag sätta igång och jobba!

Puss i ljumsken! Ha en bra dag!

Kram

Proxy error

När man sitter och jobbar på datorn så är det inte bra när man plötsligt får upp "proxy error" på den sida man sitter och arbetar i/på. Det har jag fått. Och jag sitter och jobbar i två operativsystem, parallellt med varandra... Funk int´! Det har gjort det, men gör det inte just nu och jag sitter här och känner mer och mer stress över detta för jag har inte tid med att stöta på såna här problem. Andra är beroende av att jag kan göra det jag ska.... *GRRRRRRR****. Nä, nu ska jag ta reda på hur jag löser problemet istället för att sitta här och sura och inte få något gjort!

Tjong i medaljongen...

Lugn söndag

Det bidde sovmorgon idag. Nice. Sen frukost och lite slöande och på eftermiddagen kom vi på att vi ville iväg ut en sväng. Vi åkte till Täby Galopp där de har en bakluckeloppis på helgerna under sommaren. Efter det åkte vi till Brisak för att ev köpa fler stolar till att ha på balkongen. De hade dock inte de stolarna vi redan har (vi skulle ha 2 till) så det blev inget idag. Ska eventuellt nu istället byta ut möblemanget vi har på balkongen. Vi vill ju ha enhetligt...  När vi åkte därifrån funderade vi på vad vi skulle hitta på och kom då fram till att åka till svärmor på en kopp kaffe och lite kortspel. Vi kunde konstatera när vi åkte hem att vi har åkt 25 mil idag. Otroligt! =) Har varit en mysig dag. Jag gillar att umgås med min älskling.

Nu är det definitivt dags för "bingen" så att jag kommer upp i morgon bitti.

En trevlig lördag

Idag tog vi sovmorgon. Åt en sen frukost och åkte sedan till Uppsala. tog en tur på Vaksala torg där jag inte hittade något kul och sedan blev det lite rea-shopping på Lindex och Kappahl. Efter det åkte vi hem till svärmor en sväng. Där blev jag firad eftersom jag fyllde år igår. Fick paketet. En Hello Kitty mugg, en tunika och nån sån där grejer man dekorerar sina "foppatofflor" med! Trevligt! =)
Vi blev bjudna på supergod middag - rostbiff, potatisgratäng och krämig kantarellsås. Det har också bjudits på tårta med hallon, blåbär och smultron och på sena kvällen blev det även jordgubbar och glass! =) Massa ätande, men trevligt med kortspel och umgänge. Vi valde att åka hem ikväll istället för att sova över. Jag tycker det är rätt så skönt att vakna upp hemma faktiskt. När jag sa det så sa min svåger "det är rätt skönt att vakna upp här också, speciellt att komma upp och ut när det är fint väder på morgonen." Sant! Kunde bara hålla med, men det heter ju inte "borta bra men hemma bäst" för ingenting. =)

Nu är jag både "mätt och trätt" så det är dags för mig att inte sovläge. Godnatt världen!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det faktiskt min födelsedag!

Ja, så är det! Har namnsdag också. Det är Christina idag. Har haft en bra dag. Den började inte så bra idag. Sov en aning för länge och när jag skulle klä på mig fick jag problem med bh:n som inte alls ville som jag idag och jag var totalt jätteklibbig och kände mig ofräsh trots att jag var nyduschad. Svor och hade mig, gillade inte alls morgonen, och missade såklart bussen jag skulle åkt med. Dagen blev bättre sen... På väg till jobbet ringde en kompis och hennes dotter och sjöng för mig. När jag kom till kontoret hade jag ännu inte ätit frukost så jag tänkte att jag skulle ha en ostfralla och en latte. Tog det och en flaska mineralvatten. När jag skulle betala så börjar "kafeteriamannen" att sjunga för mig och så säger han att han bjuder på frukosten! =) Så otroligt trevligt och så började dagen genast bli mycket trevligare. Lite genant var det såklart eftersom det fanns fler personer i kö bakom mig. När mitt team kom in och började jobba så sjöng de för mig och jag bjöd på tårta. Har blivit grattad hela dagen. Trevligt. När det var dags att sluta för dagen fanns min älskling utanför i bilen och hämtade mig. Vi åkte till Jimmys i Hammarby Sjöstad där han bjöd på middag. Fick en present. En mp3 spelare. Bidde jag mycket glad för. Vi var bjudna hem till vänner på efterrätt så efter att vi ätit en god middag sittande på restaurangens uteservering och vi gått en promenad så satte vi oss i bilen och åkte hem till våra vänner. De hade bakat "Rocky Road-muffins" för att fira mig. Yummy! Älsklingen och jag har en egen liten tradition. Han bjuder mig på prinsesstårta på min födelsedag. På hans bjuder jag på lussebullar. Så, idag har jag fikat och fikat och fikat och däremelllan fått i mig frukost, lunch och middag. Mår jag lite illa?! mmm, men det var det värt! =)

Nu ska jag bara softa en stund för att sen gå och lägga mig. Imorgon är det inplanerat en tripp till Uppsala och Knutby.

Tack för idag!

Underbar chef!

Jag tycker min chef är fullständigt underbar! Bara så ni vet! Hon är lyhörd och förstående och vill mitt bästa. Får mig att känna mig betydelsefull. Idag har jag fått veta att de förändrade arbetsuppgifterna jag fick tillfälligt kommer att fortgå lite längre än vad som sagts från början. Nu är det bestämt att jag är utlånad en månad till. Roligt! =) Min chef har inte varit direkt inblandad i det faktum att jag blivit utlånad, men hon är otroligt glad för min skull. Det är jag också.

Imorgon är min födelsedag och jag ska bjuda kollegorna på tårta. Nej, jag har inte bakat. Var lättare att beställa färdiga.  =)




Och vad glor du på?

Ibland undrar jag.... Jag är väldigt medveten om hur jag ser ut och jag är inte min egen bästa vän. Den som sett mig kan lätt konstatera att jag har ett antal kilo för mycket på min kropp. Lägger "gärna" värderingar i vad andra tycker om mig och mitt utseende. Och det är inte så att jag går runt och lägger in att andra tycker att jag ser bra ut och att jag är smart och att man vill umgås med mig. Det är snarare tvärtom! En vän sa en gång: sluta upp med att vara elak mot min kompis! Dock finns det människor som man förstår att det är just dig de pratar om och som man ser i deras blick vad de tänker. Idag gick det en sådan kvinna förbi mig. Jag stod lutad mot en betonggris tillsammans med en kollega. Vi stod och pratade. Den här kvinnan synade mig uppifrån och ner och såg ut som att hon inte förstod min existens. Till saken hör att jag själv vid det tillfället stod och kände mig extra fet och att magen såg ut att leva sitt eget liv samt att mina vader och fötter kändes super svullna. Min tolkning av hennes blick blev alltså... "hur fan kan man se ut som du gör?" Rätt eller fel?! Jag hade dessutom klänning på mig idag och jag känner mig ännu inte riktigt bekväm när jag har det. Är ju inte van. När jag kom tillbaka in på kontoret så hälsade jag på en kollega jag inte hade träffat innan på dagen. Jag gjorde det i farten för jag var på väg nånstans.... Han sa "hej" och "oj oj oj".... När jag stötte på honom igen senare så  frågade jag om "oj oj oj" och då var det för mitt utseende. Har ju klippt mig också. Han tyckte att jag var fin. Trevligt!

Nya arbetsuppgifter

Jag har tillfälligt bytt arbetsuppgifter. Det är väldigt trevligt! Tillbringar mina dagar med att göra funktionalitets/grafik/stavning/språk undersökningar i testmiljö för en webbsida som en massa människor ska kunna använda sig av på ett enkelt sätt. Det känns kul att vara del i en sån här sak. Det är ju faktiskt viktigt att det blir rätt. För mig har detta inneburit tillfälligt "miljöombyte". Sitter inte på min vanliga plats i mitt team nu. Det jag jobbar med nu är TEMPORÄRT. Risk, eller chans, beroende på hur man ser det finns att jag ska tillbaka till ordinarie arbetsuppgifter på måndag. Samtidigt som det vore kul om detta fortsatte lite längre så tänker jag göra mitt bästa för att det inte blir så eftersom målet är att vi ska vara klara med just det vi gör just nu, denna vecka. Ja ja, den som lever får se...

Nu har jag haft en liten paus så nu åter till korrekturläsningen! =)


Undrar över vissa människors intelligens och psyke

Idag hände en sak som gör att jag undrar över vissa människors intelligens och psyke. Det kom ett mail.... till ALLA på företaget. Mailet handlar om en kollega och det är inget snällt mail. Det är vuxenmobbing och förtal på högsta nivå och det gör mig fysiskt illamående. Vill inte och tänker inte gå in i detalj eftersom detta involverar någon annan och inte mig personligen. Den dag jag får veta vem som står bakom detta kommer jag att.... ja, vaddå?! Vet inte men förbannad är jag!

Fan ta er människor som behandlar andra på detta sätt och som inte är människa nog att ge sig själv till känna utan gör sånt här i det fördolda! Hat är ett starkt ord, men.....

HUR FAN ÄR MAN FUNTAD NÄR MAN GÖR SÅNT HÄR MOT NÅGON ANNAN? Det är en sak att tycka illa om någon och kanske, snacka lite skit bakom ryggen. Det är en helt annan sak när man gör så som man gjort i det här fallet.
SPÖSTRAFF ANYONE?!

Mockumentary

Ja, en parodi på dokumentär...

Såg just "A day without a Mexican", en sk mockumentary. Den handlar om staten Kalifornien och vad som skulle hända om mexikanarna försvann. Intressant att se hur det skulle bli. Tänk om invandrarna bara "poof" försvann en dag?! I filmen jag just såg visade de hur alla de jobb som mexikanarna gör där plötsligt blir ogjorda. Det är ingen som kan. Plötsligt finns där ingen som plockar apelsiner eller städar gator eller som gör alla de där andra jobben som "vi" inte vill göra.

Det blev väldigt tydligt med det här "vi och dem"!

Lämnade en liten känsla av obehag efter sig.....

Blogga - om vaddå?

Ja, jag har inte så mycket att komma med känner jag. Är ensam hemma. Eller, ja, jag har ju katten. Maken är på landet. Igårkväll somnade jag strax efter kl 21 på soffan. Vaknade en ½ timme senare och insåg att det var lika bra att gå in och lägga mig i sängen. Vaknade inte förrän efter kl 10 så jag behövde väl sova...

Förstår inte - kommer nog aldrig att göra det....

Just nu är jag inte så glad. Min ledsamhet kommer att gå över, det vet jag... Han väljer att åka bort och jag får inte säga att jag tycker det är tråkigt. Jag kan förstå varför han åker och missunnar inte honom det, men såklart tycker jag det vore trevligare om han valde att vara hemma. Vet också att det faktum att han åker inte har med mig och göra och han ser gäran att jag kommmer efter när jag är ledig. ÄNDÅ BLIR DET SÅ FEL NÄR HAN ÅKER! Han åker iväg skitsur på mig och det känns skitjobbigt! Han skyller på mig! Jag ger honom dåligt samvete för att han väljer att åka säger han. Gör jag det? Ja, kanske till en viss del. MEN, det handlar inte om att jag inte vill eller tycker att han inte ska få åka utan det är rent egostiskt från min sida sett... jag vill ju ha den jag älskar nära mig. Han åker ju så ofta.... allt jag önskar är ju att han, när han är ledig vill tillbringa tid med mig. Inte all ledig tid, men iallafall en del... Ja, och det vill han ju också.... MEN, och det är ett stort MEN... han åker till sin mamma. Jag älskar min svärmor men.... hon är inte min mamma. Jag har ju inte mina föräldrar kvar och jag tror det spelar in i varför jag känner som jag gör...

Nu åkte han iväg SUR. Känns inte bra!

Nå, vad ska jag göra?

Hur har din dag varit?

Idag har min dag varit helt ok. Var lite svårt att komma upp i morse. Hade en intensiv konstig dröm precis innan jag vaknade. Kände mig lite konfys när jag vaknade, kan dock inte återberätta den nu eftersom jag inte minns den riktigt.
På jobbet har det varit helt ok, ja lite bättre än ok faktiskt. En kollega som jobbar med andra uppgifter kom till mig och bad om min hjälp idag. Så, resten av denna veckan och hela nästa vecka är jag utlånad till henne. Känns kul att hon kom och frågade specifikt efter mig. Hoppas bara att jag gör ett bra jobb! Förhoppningsvis så kan det ju i sin tur leda till något annat längre fram....

Om en liten stund är det SYTYCD och det ska jag se innan sängen kallar.


Kram

PAPPA!

Älskade pappa. Det är 9 år 8 månader och 20 (ca) dagar sedan du lämnade oss. Idag är din 60 års dag! GRATTIS! Du finns i mina tankar. Även om jag vet att du inte åldras där du befinner dig utan att du alltid kommer att vara 50 så hoppas jag att du blir firad där du är.

JAG ÄLSKAR DIG!

I´m in love with a fairytale!

Söta Alexander Ryback var med i Allsång på Skansen idag. Jag kan inte hjälpa det, men jag gillar verkligen hans "I`m in love with a fairytale". Gillar dock inte hans otroligt tjocka ögonbryn, kalla in stylist...

Gluttade lite på firandet av "Vickan" på svt eftersom svt envisas med att ta bort min "Morden i Midsomer" på grund av det... Brukar titta fem minuter här och där varje år när firandet av vår kronprinsessa visas. Det som slog mig i år var att hon verkade mer avslappnad än vad hon gjort förr om åren. Kan det vara för att hon hade med sin älskade denna gången? Syskonen kändes också mer avslappnade... ja ja... kul för dem.

Såg just i reklamen att det gjorts en film om Anna Nicole Smith och att den visas på söndag. Orka?!

Nu ska jag återgå till ett annat program som jag gillar : SYTYCD! Borde gå och lägga mig så jag får se hur länge jag orkar...

hur dumma är de?

På nyheterna idag har det pratats om att antalet besökare på museer har minskat sedan samma tid förra året. FÖRRA ÅRET DÅ DET VAR GRATIS!! Jag fascineras av att de förvånas övet att människor inte besöker museer i lika stor utsträckning nu när det kostar pengar som när det var gratis. Men, ställ dig själv frågan... Om du normalt inte besöker museer, hur troligt är det då att du går på museum om du får betala en hundring för att gå? Är det kanske mer troligt att du får för dig att göra det där kulturbesöket om det är gratis? Jag tillhör i och för sig de som inte gick på museum när det kostande och sen inte heller när det kostade även om jag då funderade på det och nu när det kostar igen så går jag inte heller.. Önskar att jag tog mig i kragen och var mer kulturell. Finns så mycket man kan göra som faktuskt inte kostar en hel förmögenhet. Gäller att spendera pengarna på rätt saker. För, pengarna spenderar jag ju iallafall.... =)

första dagen tillbaka

Tillbaka på jobbet! Kändes rätt ok. Igår kväll kändes det lite jobbigt för jag var "duktig" och gick och lade mig innan kl 23. MEN, jag kunde inte somna... Maken var snäll och åkte iväg och köpte ett busskort åt mig så att jag skulle ha det för att komma till jobbet idag. När han var iväg råkade han ringa hem och väckte då mig... Då var han i trappen... han kom in och så kom han och lade sig och jag kunde inte för mitt liv somna om... Fick honom att killa mig på ryggen tills dess att jag somnade.  När jag somnat och han slutat och sen sov så vaknade jag till igen. Lyckades somna om rätt snabbt så jag hann inte känna av den mentala stressen som lätt kunnat infinna sig... Jag skulle upp ca kl 05 imorse... Det gick bra att komma upp och jag hann med det jag skulle.

Nu ska jag softa på soffan en stund...

It´s over! =(

Vad undrar ni? Jo, min semester. Imorgon är det tillbaka till tider att passa och en massa måsten. Jag har verkligen njutit av att vara ledig! Har tur som trivs på mitt arbete för det gör att det inte känns som om världen går under på grund av att ledigheten är slut för denna gång. Skönt är att vi inte jobbar helger just nu och att vi jobbar som längst till kl 18:15 nu under sommaren.
Får se vad som händer nu. Känns som evigheter sedan jag var på jobbet eftersom jag var sjuk veckorna innan semestern.

Eftersom jag börjar tidigt imorgonbitti får det bli tidigt i säng. Så..... godnatt världen!

A tribute to Michael Jackson

Nån gång ska jag lära mig att lägga in videoklipp...

http://www.youtube.com/watch?v=bhqR-ANRrvk

Såg just videoklipp;  A tribute to Michael Jackson. Har inte hittills fällt en tår över hans bortgång. Det gjorde jag nu. Blev rörd över hur många människor som hyllar honom Sen tror jag i och för sig att Bounce har dragit dit andra dansare och att det inte var "vanligt" folk bara.... Men, det gör inte så mycket... suveränt bra gjort.

inget att blogga om

Idag har jag inte något att blogga om men jag gör det ändå. Har inte gjort något som helst vettigt idag. Har blivit mestadels tv-tittande och datande idag. Känner mig inte riktigt nöjd med det. Får bli ändring på det tills i morgon. Nu är klockan sent och jag sitter här och funderar å om jag ska gå och lägga mig eller om jag ska glo på en film.

Nåja, ska sluta ge mig dåligt samvete... Har ju semester fortfarande... =)


Besöka och få besökare

Idag har vi varit hemma hos vänner och fikat. R och dottern hade bakat igår. Trevligt som vanligt och kakan var jättegod. Var nån typ av brownie med nötter. Till detta blev det vaniljglass. Yummie! Därefter ville de åka hem till oss för att se hur vi bor och träffa vår lilla katt så de följde med oss hem. Väl här spelade vi Mario Kart och sen gick vi till lokala haket och käkade middag. När det var dags för dem att åka hem så körde min älskling dem för att sedan åka vidare till sin mamma. Jag valde att stanna hemma. Första gången på en vecka som jag är helt ensam.

Nu ska jag lägga mig på "sofflocket" och gosa med min lilla Socker...
 

IKEA - en besvikelse

För att ta oss för något idag åkte vi en sväng till IKEA. Vi skulle ha en brödkorg. De har inga brödkorgar på IKEA! Vi skulle ha lite inredning till toaletterna hemma... INTE DÅ!! Den serie vi vill ha och som vi köpt delar av tidigare och börjat med verkar inte finnas mer i den färg vi vill ha. Den badrumsspegel/badrumsskåp vi vill ha hittade vi inte. TYPISKT! Kände mig inte alls nöjd.
Inte nog med det, jag och maken har inte varit bästa vänner idag. Jag vet inte varför men både han och jag har irriterat oss på varandra. Är det inte jag som "huggit" så har det varit han. Jag skyller på vädret!! Ska snart sova så att jag kan vakna upp till en ny dag där irritationen är borta.

Älskling, jag älskar dig!!

besökarna har lämnat oss

Idag åker lillasyster och svåger hem till skåne. De sitter i sin bil på väg ner nu. Det är grått och tråkigt ute och jag känner inte mig direkt motiverad till att göra något vettigt just nu. Därför blir det inte mycket gjort just för tillfället annat än att sitta/ligga på soffan och invänta insirationen. Blir kanske lite surfande/spelande och tv-tittande en stund.

Imorgon ska vi hem till vänner. Var ett tag sedan så det ska bli trevligt! =)

dagens existens

Idag besökte besökarna Vasamuseet. Vi har besökt det förut så vi "slapp" =). Jag och maken tog det lugnt hemma en stund för att sedan åka in till stan. Väl där åt vi en lätt lunch och sen gick vi en liten tur i Gallerian och vidare till Kungsträdgården där den obligatoriska mjukglassen intogs. (älskar mjukglassen de säljer där) Där tillbringade vi sen en stund med att titta på förbipasserande människor. När vi fått nog av det promenerade vi vidare för att på kvällskvisten möta upp syster och svåger för att äta middag på Dollys. En "köttrestaurang". De har väldigt god mat och efter middag med dessert så var jag sååååååå mätt! Vi åkte sedan hem hit till oss och så har vi spelat kort och Mario Kart. Mucho trevligt!

Återigen är det dags för mig att inse att sängen kallar så jag säger: Godnatt världen!

Ida, jag lovade så här kommer det...

Jag berättade för en vän att jag köpt en klänning. Hon trodde inte på att jag skulle ha den idag utan ville se bildbevis i min blogg. Så, här kommer det...



Jag shockar alltså mig själv genom att ha köpt en klänning och som jag dessutom ska ha på mig när jag åker in till stan. Kanske inte så kostigt för många, men för mig är det lite speciellt eftersom jag alltid går i långbyxor. Det är lätt räknade tillfällen på ett år då jag går i kjol/klänning/shorts.

Nu hägrar en tur till staden.. See ya!

dagen idag

Blev en ganska seg start på dagen. När jag väl kom mig för att gå upp (en timme senare än jag planerat) så möttes jag av syster och svåger i soffan spelandes Mario Kart. När vi väl gjort oss i ordning och käkat frukost samt tog vi en tur med bilen. Tyvärr var det inte världens bästa väder idag.. Min svåger är fotbollstokig så vi besökte Råsunda (även om vi bara fick sett utsidan) och sedan åkte vi till Heron City och där fikade vi. Därefter blev det ut till Nacka och ett besök på nya Nacka Forum (ett köpcenter) och efter det åkte vi till Kista för ett besök på gallerian där. Där blev det middag och biobesök så idag har jag/vi sett Transformers - de besegrades hämd. Den var helt ok. Det var INTE jag som valde film utan det var de andra tre som hade den som önskemål. Nästa gång väljer JAG film!! Maken fick köpt fler kontroller till vårat Wii så nu ikväll när vi kom hem kunde vi alla fyra spela Mario Kart tillsammans. Jätteroligt!! =)

Nu känner jag att det är läge att inta sängen eftersom det ju, som det heter, kommer en dag imorgon (idag, ser att klockan är kvart över ett) också!!

Godnatt världen!

R.I.P MJ. Idag var din begravning! Vet att det finns mer än din musik att minnas dig för, sånt som inte är så kul, men jag gör ett val. Det är musiken som kommer att leva kvar i mitt hjärta! Det är din musik och inte det du blivit anklagad för på senare år som levt med mig hela mitt liv. Var du en pedofil? Inte vet jag! Kommer fortfarande att njuta av att lyssna på/sjunga med till/dansa till din musik. Tack för de underbara stunder du givit mig genom din musik!

Besök

Jag gillar inte att städa. Mitt löfte till mig själv är idag att jag ska blir bättre på att hålla i ordning. Jag mår mycket bättre då!

Idag har vi fått besök av lillasyster och svåger, något jag är väldigt glad för. Har sett fram emot detta sedan hon frågade om de fick komma och hälsa på. De kom nu ikväll så vi har pratat, ätit, spelat kort och spelat Mario Kart på Wii. Det är jätteroligt! =)

Får se vad som händer imorgon. Det lutar åt en utflykt med bilen. Beror lite på vad det blir för väder. Det jag vet är att imorgon ska vi inhandla två nya kortlekar. De vi har (den ena iallafall) gillade inte jag. Öppnade förpackningen idag och kortleken levde inte upp till förväntningarna.

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar upp i tid imorgon.

Godnatt världen!

gnällinlägg

Har jag sagt förut att jag hatar myggor? Inte bara det faktum att de tar MITT blod och lämnar gift utan dessutom blir det fula bulor som kliar. Eller, ja... det är giftet som gör att det kliar (tror jag)... Som sagt, inte nog med det utan förutom det så är de FULA och så flyger de runt och surrar en i öronen. KLÅDAN denna klådan... man kan bli tokig för mindre. Saken blir inte bättre av att man har personer i sin omgivning som inte blir lika myggstuckna som jag och som, när de bli myggstuckna, besväras av klådan lika mycket som jag. Må vara att jag är extra känslig, men jag HATAR verkligen dessa flygfän.

Nä, det här var bara ett kort inlägg under min paus under mitt i mitt donande hemma. Ska få finbesök! =) Lillasyster och svågern kommer på besök. Ska bli trevligt. Här just nu håller vi på att göra en liten ommöblering för att de ska få sova lite mer privat... =)

Hej svej så länge...

ännu en dag är till ända

Semester är bra skönt att ha. Det känns helt legitimt att inte göra så mycket utan bara njuta av ledigheten och vädret. Att göra ingenting alls är rätt skönt ibland. Jag har tillbringat timmar i en stol med att göra sudoku. Normalt när jag är hemma, ledig över helgen eller bara en dag mitt i veckan om jag jobbar helg så har jag en tendens att tänka på jobbet. Likadant är det om jag är hemma och är sjuk. Nu är snart min andra semestervecka slut och jag har knappt tänkt på jobbet under denna tid.
Idag har vädret inte visat sig från sin bästa sida, men det var skönt ändå. Idag var vi i Uppsala en sväng och jag som har fått dille på kjolar (av någon outgrundlig anledning) fick köpt en ny kjol OCH en klänning. Jag förvånar mig själv. Kanske ett tecken på att jag mognar och kommer tillbaka till mig själv. Ja, kanske inte just det faktum att jag äger en kjol eller två, men mina tankar och min förändrade syn på mycket gör att jag nästan börjar acceptera mig själv som jag är.

Puss och godnatt.

blixtar och dunder, regn, solsken och myggbett

Imorse vaknade jag till ljudet av åska och regn. Det knallade rejält och blixten dök upp den också. Den var inte alls särskilt långt bort. Vi stannade i sängen ett tag och när vi väl gick upp så var det varmt och klibbigt igen. Jag trodde att luften skulle kännas lättare efter åska och regn. Solen kom fram och vi upptäckte att svärmors dator "system" hade dött. Vi fick åka hem till oss och hämta lite prylar och passade på att ta en dusch. När vi kom tillbaka hit satte jag mig i trädgården och njöt av solen. Solade bort lite av märket som jag fick av linnet vid midsommar.

Åter igen bloggar jag när det är dags att lägga sig. Säger därför godnatt för nu...

krig och myggorna vinner

Jag gillar sommaren då det är lagom varmt! (ordet lagom är BRA!) Lagom är bäst när det gäller mycket. När det är över 30 grader ute så ska man helst ligga vid hav/sjö/pool. Eller rent av i någon av dessa. Befinner mig nu ute på landet igen. Det är skönt fram tills dess att myggen vaknar till liv. De är ettriga och vill inte ge sig. Sticks och surrar en i öronen.
Katten tycker också det är varmt. Hon ligger utsträckt, utslagen nedanför makens fötter. Hon brukar gilla att ligga på, eller iallafall tätt intill honom eller mig. Hon brukar inte gilla fläkten hemma, men den vi har här verkar hon uppskatta.

Nu är det sovdags.

RSS 2.0