duktig

Jag som är lathetens och ursäkternas mästare känner mig ganska duktig just nu. Håller på med min andra maträtt och tvättar samtidigt. Har sytt i en knapp i makens byxor eftersom han lyckas med konstverket att knäcka knappar... =)

Nu ska jag återgå till maten så att den inte bränns vid.

trögstartad

På kvällen har jag en tanke, en plan, för vad jag ska göra när jag vaknar dagen därpå. Så långt känns det jättebra. Dock kommer ju problemet på morgonen när man vaknar och är trött fortfarande. Känner sig slö och omotiverad. Som idag, när jag vaknar och knappt kan ta mig ur sängen för att jag har så himla ont i ryggen. Det är ju inte så att jag då direkt känner att jag ska träna och göra annat vettigt. Jag vill träna, men jag har ont i ryggen och bara tanken på träning just nu känns jobbig. Kanske borde köpa ny madrass. Tempur, kanske....  Nu har jag iallafall en maskin tvätt i gång.  SKA träna och laga mat idag, men det får bli om en stund...

bra mat behöver inte vara dyr...

Vi var och stohandlade idag. Det är något vi inte har varit så bra på tidigare. Det har resulterat i att vi handlar vid fel tillfällen. Eller jag iallafall... när jag är hungrig och då blir det fel typ av mat. Har även lyckats inbilla mig att det är dyrt att ha en massa frukt och grönsaker hemma. Idag har jag handlat massor av bra och nyttig mat så imorgon ska jag göra "storkok". Planering... det är något som jag behöver i mitt "nya" liv.

Nu ska jag titta färdigt på "Morse".


Att Fitta

Det kan bli väldigt konstigt när man försvenskar uländska ord. Som ni vet har jag redan ett Wii och till det en Fit?!... När man då använder sin Wii med Fit-brädan så blir det att fitta. Jag är så glad över min nya träningsleksak och råkade (inför mitt team och min chef) säga att jag fittat på morgonen (detta var i måndags). Dessutom hade jag tydligen gjort en gest med armen upp i luften, typ "yeah". Detta är något alla skrattar åt fortfarande.
När jag berättade det för min lillasyster så kom vi fram till att jag borde skicka in som förslag till SAOL att ta med verbet "att fitta". Det finns ju så många andra konstiga saker i ordboken. Nåja, jag bjuder på att alla fick ett gott skratt på min bekostnad. =)

Wiii

Jag bara älskar "mitt" TV-spel. Wii!!!! Bästa nånsin.

När jag fyllde år i somras fick jag dessutom en Wii Fit, en bräda till själva konsollen, med spel till. Den här brädan och "spelet" är inte ett vanligt spel utan man använder det som träningsredskap. Man har till och med en personlig tränare, även om det faktiskt är något standariserad. Jag använder det för att jag ska röra på mig. Kunna träna utan att behöva gå på gymet och skämmas. Känns tryggare. Anyway.. igår när jag kom hem efter en trevlig middag med teamet, satt min man i soffan och spelade TV-spel.
Då har han gått och köpt Mario Cart. Det är ett bilspel. Med ratt. Vi spelade en stund igår och det var jättekul.
Ikväll har vi spelat hela kvällen..

Nu är jag så trött så att jag ine orkar hålla ögonen öppna. Ser ingen anledning till att tvinga mig att vara vaken.... går och lägger mig istället.

Godnatt till alla nattugglor.

månadens medarbetare - jag?!

Kände att det var ett tag sedan jag bloggade....

Häromdagen berättade jag för mina kollegor om vad det är jag gör när jag "arbetar med mig själv".

Jag har ju kommit med på MotVikt. Ett program för att hjälpa mig med min övervikt. Alltså att bli av med den. Jag var borta från arbetet i 8 dagar för att jag var på Danderyds sjukhus och där tränade och var med på föreläsningar och lagade mat. Nu är jag borta ungefär  ½ dag i veckan under 3 månader. 3 månader därefter kommer det bli mer sporadiskt. Jag är sjukskriven den tiden.
Det var lite jobbigt att berätta för kollegor och det är absolut inte alla i min närhet som känner till det heller. Jag är lite stolt över att jag lyckades gå ner 4 kg på 14 dgr. Har dessutom börjat träna. Det känns jättebra!

Idag hade vi teammöte på jobbet och då hade mina kollegor utsett mig till månadens medarbetare. Det var ju trevligt.


Det är så lätt... eller?

Man har en tanke... en plan.. kan vara för dagen eller kommande vecka, månad, år. Önskar någon kunde förklara för mig varför det är så svårt att se till att det blir som man tänkt.

Det handlar inte om något komplicerat. Men, hur svårt kan det vara?? Om jag har planerat att tvätta imorgon så när morgondagen kommer så är det väl för bövelen bara att tvätta??

jag och tv

Sitter och tittar lite på "Vem kan slå Filip & Fredrik". Jag och maken var ju med på inspelningen i fredags. Nu i handbollstävlingen ser jag mig själv på TV. Vi satt till höger om scenen, vilket blir bakom handbolsmålet. Inte för att vi gör annat än att applådera.... Vi syns dock lite i bild om man vet vad man tittar efter och fåfäng som man är när man är med på en tv-inspelning, även om man bara sitter i publiken, så letar man ju efter sig själv för att kolla om man syns...

LARVIGT! =)

grått och gråt...

Idag har jag gråtit av och till i princip hela dagen. Tycker synd om mig själv och hur bra är det?

Helgen var lugn och trevlig även om jag jobbade. Sov hemma hos en kompis.

Förkylningen börjar minska, men nu har min älskling blivit sjuk...

Jag behöver börja vara snäll mot mig själv, både fysiskt och psykiskt. Det är det jag arbetar med just nu..

Nu ska jag fila mina naglar för jag känner att de blivit för långa.

Vi ses..

förkyld

Jag är superförkyld! Det är inte så himla jättekul!

Igår var jag och maken på tv-inspelning. "Vem kan slå Filip & Fredrik". Vi var där från 16:45 till 01:15. Det var en lång kväll, men ändå trevlig.
De är ganska underhållande, de där två...

Idag jobbar jag!

Mina kollegor är "rädda" för mig. De vill inte bli sjuka...

Ska följa med min arbetskompis hem idag och sova hos henne i helgen.

motarbetas jag av universum??

Jag är sjukskriven 4 dagar denna vecka och 4 dagar nästa vecka. Detta för att jag arbetar med mig själv. Har vetat om detta i flera månader att jag skulle det nu och jag har verkligen sett fram emot det. Måndag till onsdag var verkligen givande.

Jag vaknade upp i går och mådde inte så bra, men åkte iväg dit jag skulle ändå. Tyvärr blev jag sämre igår eftermiddags/kväll och idag är jag super dimmig i huvudet och jätteförkyld. Problemet då blev att jag inte kunde åka dit jag skulle eftersom vi fått veta att vi inte är "välkomna" om vi är dåliga. detta för att vi inte ska smitta någon annan i gruppen. Det är bättre om man är hemma en dag eller två och kurerar sig. Så.... idag är jag hemma! Kan inte andas genom näsan på grund av allt jävla snor.... Kan inte tänka klart för jag är "simmig" i hjärnan...

Men, bortsett från min "lilla" förkylning så mår jag bra nu. De här två veckorna kan bli några av de bästa i mitt liv. Det bästa jag gjort för mig själv.

Imorgon är det inbokat att jag ska gå på inspelningen av "Vem kan slå Fredrik & Filip". Kan bli kul.
"den som lever får se"

helgen i korthet

Fredag på jobbet. Stucken av en geting. Kort fredagspub på kontoret (blev väl ca 20 min för mig eftersom jag slutade sent). Hem med arbetskompis, käka middag och umgås.
Lördag, lite sovmorgon, en väldigt kort sväng till Åhléns city sen en sväng till Täby centrum där en sen lunch intogs. Därefter hem och hjälpte min kompis med håret och vi gjorde ansiktsmask. Käkade middag och tittade på film. Idag, lite sovmorgon och nu har det varit fotbad och dusch. Very nice...

Helgen har alltså (hittills, mycket kan hända...) varit trevlig... Har alltså sovit hos en kompis hela helgen... längesedan det hände.

leka i sandlådan

Helgen har varit rätt ok. Tog det lugnt, ensam hemma, på fredagskvällen. Maken på firmafest. På lördagen åkte vi, efter många om och men, ner till skåne. Lillsyrran och hennes blivande make blev överraskade med möhippa/svensexa. Det var mycket trevligt och de var två nöjda, men trötta människor jag träffade dagen efter.
Eftersom de bor på samma ställe som min bror och hans familj, fick jag ju även umgås lite med dem. Jag gosade med minstingen och lekte i sandlådan och gungade med hennes storasyster. Det var hur mysigt som helst.

RSS 2.0