Måste ju passa på

att skriva lite när jag mår bra. Just nu är jag mest supermätt. Sitter här med MIN NYA DATOR!! Yippeeee!! Det blev en ny... något dyrare än vad jag tänkt mig, fast å andra sidan så köpte min man min gamla av mig (istället för att jag skulle sälja till någon annan) så i slutänden blev den faktiskt billigare än den jag hade sett i reklamen. Jag har alltså varit ute idag. Det var lite kämpigt... Det var en kvinna som trängde sig före mig när jag skulle gå av pendeltåget och då började jag nästan gråta. Gjorde i och för sig inte det och det var ju bra. En aning jobbigt med människor som råkar röra vid mig när det var lite trångt. Men men, jag uthärdade och maken kom och hjälpte mig med datorköp. Pratade också med min svägerska en stund idag och det var skönt.


Puss till omvärlden.........


en bra dag?

Vissa dagar är sämre än andra, sen finns det de dagar som är bättre än andra. När man mår som jag gör är det lite svårt att avgöra för... för att vara helt ärlig så minns jag just nu inte hur en "vanlig" dag känns. Jag tillbringar dagarna med att gråta av och till....

MEN, igår slutade min man tidigare och vi åkte en sväng. Köpte bl a en klöspelare till vår lilla "bebis" Socker.
Idag ska jag åka och KANSKE kanske köpa en ny dator. Maken möter mig där efter jobbet. Känner att det är skönt att komma ut en stund. Det som är bra är att eftersom vi åker bil så måste jag inte vara omkring en massa människor hela tiden utan bara bitvis och det gör att jag faktiskt kan njuta lite av att komma utanför lägenheten. Det är faktiskt ganska jobbigt att känna sig "rädd" för att gå utanför hemmet och träffa andra människor.

Ifall någon undrar... just nu känns denna dagen som en ok dag.

Lite positivt kanske?

Idag var jag på läkarbesök. Fick en sådan där akuttid. Fick även en tid nästa vecka för ett längre besök. En akuttid är ju bara 15 min och man hinner inte med så mycket på 15 min. Det togs halsprov, sänka och hon kollade blodtrycket. Proverna var negativa. Dock har jag högt blodtryck. El dottore såg inte så nöjd ut. Hon sa att det inte var bra och att jag borde prata med doktorn i nästa vecka om en utredning, fler prover alltså, och en plan... inte bra med övervikten.
Det resulterade i att jag blev sjukskriven från idag tills jag varit hos doktorn nästa vecka. Jag grät hos doktorn, jag grät när jag ringde min chef... När min man ringde så fick jag tvinga mig själv att inte börja gråta eftersom jag stod i livsmedelsbutiken. Vi är bjudna på fest i helgen, en väninna till mig ska fira sin födelsedag. Direkt när jag fick inbjudan så tackade jag ja, det skulle bli jättekul. Har inte träffat henne på evigheter. Idag mailade jag henne och förklarade att jag inte orkar komma. Inte i detalj, för jag pallar inte.

Jag gråter mycket... försökte igår förklara för min man. Han i sin tur orkar inte vara medkännande och tycka synd om mig. Inte för att jag vill att han ska tycka synd om mig. Om han tillåter sig att känna med mig, tycka synd om mig så riskerar vi att han kommer att falla ner i sin egna depression. Det vore jättetråkigt om det var så för jag vet att han kämpar varje dag. Att han har nytt jobb hjälper honom att hålla sig uppe. Skönt att han "mår bra". Vilket par vi är! =)
Jag älskar honom! Han älskar mig! Vi skulle kunna ha det sååååååå bra! Om bara inte vi båda hade "hjärnspöken".....

Till min vän... du vet vem du är... det är svårt att förklara för någon sådant man inte förstår själv. Jag är bara tacksam för att du finns där. Vill jättegärna träffa dig (och andra), men är inte säker på att jag orkar. Just nu befinner jag mig i ett stadie där jag drar mig undan omvärlden. Vet att det inte är bra att göra det, men jag hör av mig......

Hur förklarar man?

Hur förklarar man något för någon som man inte själv förstår? Jag mår fysiskt dåligt, men det måste vara något mer...
Tittade på Oprah idag, är ju hemma från jobbet. Programmet handlade om depression. Det var så mycket som de pratade om där som stämmer in på mig. De sa bl a att det är en sjukdom och att man inte är tokig för att man lider av depression. Det är inte så att du är galen, du är sjuk. Depression ( kan till stor del hos kvinnor) manifestera sig i att du känner ett ständigt dåligt samvete, att du känner dig misslyckad och allmänt olycklig trots att det inte märks på utsidan. Du tar dig ändå ur sänger, tar hand om hem och jobb osv. Livet pågår ändå runt om dig...
Jag vet inte hur jag ska ställa mig till det här och jag är rädd! Rädd för att inte klara av mitt jobb, för att min man inte ska orka, för att ingen ska förstå. För, hur kan jag begära att någon annan förstår något jag inte själv förstår? Pratade med Martin nyss och det kändes som att han blev arg på mig för att jag är hemma idag också. Kan ju som vanligt vara mitt dåliga samvete som gör att jag upplever det så... Känner dåligt samvete för mitt arbete och för mitt liv. Känner hur jag sluter mig i mitt skal.. att träffa andra människor är jobbigt. Jag behöver hjälp. Har fått nog. Vill må bra, vill vara den jag var förr. Har förlorat mig själv någonstans på vägen.

Jag har kommit på att jag mest skriver här när jag mår dåligt och är ledsen... det var ju inte det som var tanken, men glädjen och det roliga är lätt att dela med sig. Det är det här jobbiga, ledsamma som är jobbigare att prata om. Detta är lättare att skriva om.

Nästa gång jag skriver blir det förhoppningsvis lite gladare text


Jag blir så trött

Min man fyller 30 i december. Under en lång tid har jag tänkt att det skulle vara trevligt att "kidnappa" honom och åka iväg på lite semester. När jag har fört fram lite fint, frågan om vi inte skulle åka bort, så får jag svaret "har du pengar eller". DEN FRÅGAN GÖR MIG TOKIG!! Jag har inte haft möjlighet att spara pengar, men det vet ju inte han. Han är bara såå tråkig.  Han vill inte fira sin födelsedag så det är till stor del därför jag tänkte att det kunde vara kul att åka på en liten tripp. Sen ska jag inte sticka under stolen med att JAG vill åka bortl Det måste inte vara dyrt och avancerat. För en stund sedan satt jag och drömde mig bort på Fritidsresors hemsida. När jag kommenterade en sak och sa något om priset å så där så kom frågan "har du pengar på nåt sätt?" Det är så trist. Kan man inte få lov att åtminstone drömma sig bort en stund? När jag lever på mina små moln och drömmer mig bort så kommer han genast och plockar ner mig på jorden, eller under den, igen... Det är så trist att mannen som älskar mig och som jag älskar, inte kan drömma lite med mig.
Nej, vi har nog inte råd, men... sooooooo???? Lite drömmar skadar väl inte?

ledighet, vänner och ensamhet

Har nu varit ledig i 6 dagar. Jag känner att jag inte har gjort något vettigt med min lilla semester. Har bara varit ledig och slöat.
Det är roligt egentligen... vänner som säger att de vill träffa mig, "alltförlängesedan sist, måste ses snart", men som sen inte hör av sig. Till en kompis sa jag att "jag är ledig hela veckan, det är bara att välja en dag". Hon har ännu inte hört av sig. Mitt problem är att min personliga osäkerhet gör att jag känner att jag inte duger och att mina vänner (eller de som jag umgicks med förut, kanske jag ska säga) inte VILL umgås med mig. Jag vill inte tränga mig på andra i deras liv. Jag vet att det inte nödvändigtvis är så, men det hjälper inte. Min personliga osäkerhet gör att jag inbillar mig eller "lägger över på andra" att de inte har tid/vill umgås med mig.

I år träffade jag en tjej på jobbet som jag kände att jag gillade direkt. Världens goaste! Hon har många vänner, är populär på arbetet och bara att vara i hennes närhet gör mig glad! Det där att hon är populär å så bryr inte jag mig om, utan det är hennes stöttande och strålande personlighet. Hon skiner och hon har blivit ett ljus i mitt liv. Jag är tacksam för att hon dök upp i mitt liv. Av och till mår jag inte så bra (min hjärna spelar spratt). Sedan jag lärde känna henne har hon hela tiden peppat mig när jag klankat ner på mig själv.

Har en annan kompis också som finns där för mig men hennes liv är inte så lätt och därför kan jag inte med att lägga över mitt "må dåligt" på henne.  Hon är en underbar vän.

Även om jag är ensam idag så känner jag mig inte så ensam. Hmm, det här med att vara ensam låter kanske konstigt.. jag är ju gift. Min relation till min älskade man är ganska komplicerad i min hjärna och jag tänker inte gå in på det nu utan jag får återkomma en annan gång..

det är sorgligt

Tänker på det här med släkt och vänner... jag känner det som att jag står helt ensam i världen. Detta trots att jag är gift, har en massa släkt och vänner. Hur förklarar man det för någon? Det känns som att jag inte har något vettigt att tillföra mina relationer. Ringde just min moster för att gratulera henne på födelsedagen. Kändes som att jag störde och att vi inte har något att säga varandra. Jag har alltid känt mig lite utanför i min familj, varit lite udda trots att jag inte egentligen är direkt annorlunda. Det är inte som att jag är uppvuxen i en kristen familj där jag är den enda som istället är satanist. (extremt exempel). Gissar på att det har mer med mig att göra än med de andra eftersom det är jag som känner mig utanför. Kanske är jag konstig... har aldrig hittat min plats... känns inte som att jag har funnit min plats i mitt äktenskap heller. Usch, nu sitter jag och tycker synd om mig själv. Hur ska jag göra för att må bättre med mig själv? Något måste hända. Kan inte gråta varje dag! Orkar inte! Borde prata med någon, men med vem? Och, hur ska det hjälpa? Jag trivs inte med mig själv ens, hur ska då andra kunna göra det?
"om du inte älskar dig själv, hur ska då någon  annan kunna göra det". Ja, inte vet jag! Jag är så rädd för att andra ska komma på att jag är en "fraud" (kommer inte på svenska ordet). Jag tar allting personligt och tror att andra tycker illa om mig... för ... ingen kan ju tycka om mig, jag är inte värd att älskas. Jag har semester nu ett par dagar och borde vara glad över detta, men istället sitter jag här och gråter förtvivlat. Usch, känner mig sååå ensam. Är så avundsjuk på alla andra som verkar ha en massa vänner som ringer dem jämt och ständigt eller som skickar e-post eller träffas. De som aldrig verkar ensamma. Jag behöver ett visst mått av ensamhet, men vill ha vänner också. OCH, jag vill slippa den där känslan (som jag förmodligen ger mig själv) av att jag alltid tränger mig på och stör i andras liv.
Jag kommer att ta mig ur denna "deppsväng" om en stund. Har massor att sysselsätta mig med här i vårt hem, som inte blir gjort på grund av min totala apati... skriver igen en annan dag

RSS 2.0